Jump to content
POLITISTI.ro

Taxa Auto de Inmatriculare


iTony
Go to solution Solved by Catalin,

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Am cumparat o masina in urma cu 4 ani si cand am trecut-o pe numele meu am schimbat inclusiv placutele de inmatriculare pentru care nu am platit nicio taxa auto majora. 

Intre timp s-au cam schimbat legile si am inteles ca nu mai merge la fel in cazul vanzarii masinii si ca e posibil ca noul proprietar sa fie nevoit sa plateasca noua taxa auto. De la un timp am de gand sa o vand, insa o eventuala taxa auto ar costa 800 euro ceea ce inseamna ca e aproape imposibil sa gasesc un cumparator, poate doar daca o dau pe gratis. 

 

Intrebarea mea acum e urmatoarea: Daca vechiul proprietar a platit taxa auto in trecut si nu a recuperat-o, e posibil sa nu mai fie nevoie sa se plateasca alta taxa acum? Si daca da, unde pot afla daca taxa pentru masina e platita si nerecuperata sau nu a fost platita deloc? 

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Da este posibil.

Pentru a afla dacă a fost plătită taxa şi dacă a fost sau nu recuperată trebuie să mergi la fisc. 

Poliţia nu are cu ce să te ajute, nici în privinţa taxelor şi nici în privinţa înmatriculării. Sunt alte instituţii ce au atribuţii în acest domeniu şi nu au nicio legătură cu poliţia, este vorba de serviciile de înmatriculări şi fisc.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua, daca am cumparat o masina in anul 2011 si mi am trecuto pe nume ,asta inseamna ca era taxa de timbru platita???

eu acum am dat masina mai departe si nu am fost la ANAF sa vad daca este taxa platita.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.