Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Taxa Auto de Inmatriculare

iTony

Question

Buna ziua,

Am cumparat o masina in urma cu 4 ani si cand am trecut-o pe numele meu am schimbat inclusiv placutele de inmatriculare pentru care nu am platit nicio taxa auto majora. 

Intre timp s-au cam schimbat legile si am inteles ca nu mai merge la fel in cazul vanzarii masinii si ca e posibil ca noul proprietar sa fie nevoit sa plateasca noua taxa auto. De la un timp am de gand sa o vand, insa o eventuala taxa auto ar costa 800 euro ceea ce inseamna ca e aproape imposibil sa gasesc un cumparator, poate doar daca o dau pe gratis. 

Intrebarea mea acum e urmatoarea: Daca vechiul proprietar a platit taxa auto in trecut si nu a recuperat-o, e posibil sa nu mai fie nevoie sa se plateasca alta taxa acum? Si daca da, unde pot afla daca taxa pentru masina e platita si nerecuperata sau nu a fost platita deloc? 

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Da este posibil.

Pentru a afla dacă a fost plătită taxa şi dacă a fost sau nu recuperată trebuie să mergi la fisc. 

Poliţia nu are cu ce să te ajute, nici în privinţa taxelor şi nici în privinţa înmatriculării. Sunt alte instituţii ce au atribuţii în acest domeniu şi nu au nicio legătură cu poliţia, este vorba de serviciile de înmatriculări şi fisc.

• Upvote 1
  • 0

Buna ziua, daca am cumparat o masina in anul 2011 si mi am trecuto pe nume ,asta inseamna ca era taxa de timbru platita???

eu acum am dat masina mai departe si nu am fost la ANAF sa vad daca este taxa platita.