Jump to content
POLITISTI.ro

Actionare in instanta in urma unui accident rutier

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua.pe data de 5.12.2014 am fost implicat intr-un accident rutier,vinovat de producerea acestuia fiind celalalt conducator auto. Acesta nu a ajuns la politie sa declare accidentul,pentru ca este plecat din tara,reparandu-si masina la un service neautorizat.eu sunt din craiova,accidentul s-a intamplat in bucuresti.evit sa il actionez in instanta in bucuresti pentru ca sunt costurile mult prea mari.respectivul are domiciliul in bucuresti.il pot da in judecata in craiova sau pot sa dau doar firma de asigurari? daca ati mai auzit de vreun caz de genul asta va rog sa imi ziceti si mie.multumesc

Modificat de addd
Publicat

Hai sa o luam cu inceputul: ai declarat evenimentul rutier la Biroul de Tamponari din Bucuresti competent, pe raza caruia s-a produs? Daca da, din ce ai scris tu, nu se intelege prea bine, inseamna ca nu s-a incheiat un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei intrucat celalat conducator auto nu s-a prezentat! Nu se poate face o constatare de accident doar pe baza declaratiei tale B-) . Urmeaza ca proprietarul masinii sa comunice Politiei carei persoane i-a incredintat autovehiculul la momentul accidentului si apoi acel cetatean urmeaza a fi citat de colegii de la Biroul de Tamponari si dupa ce se va prezenta se va stabili vinovatia, incheindu-se in acest sens un proces verbal, care ti se va comunica impreuna cu o fotocopie a politei de asigurare RCA a celui vinovat. In acel moment te vei prezenta la inspectorul de dauna din cadrul firmei de asigurare unde cel vinovat are incheiata polita si vei deschide un dosar de dauna, pe baza documentelor pe care Politia Rutiera ti le inmaneaza impreuna cu documentele tale personale si ale autovehiculului condus de tine la momentul producerii accidentului. Doar in situatia in care firma de asigurare nu achita contravaloarea reparatiei (regie proprie sau service) atunci poti formula o actiune in instanta. Teoretic procesul verbal se poate incheia in maxim 6 luni de la data producerii accidentului - coincide cu data savarsirii contraventiei. Daca persoana nu se prezinta la Politia Rutiera (max. 6 luni) vei primi o adresa prin care vei fi indrumat sa actionezi in instanta, pe cale civila, cealalta parte/firma de asigurari. Parerea mea este sa astepti raspunsul colegilor mei de la Politia Rutiera. Nu te avanta sa dai in judecata pana nu ai urmat procedura prealabila. O seara placuta!

Publicat

Dupa accident am incheiat o constatare amiabila cu celalalt cond auto acesta recunoscandu-si vinovatia dar pe constatare a bifat ca au mai fost si alti factori implicati in accident.in urma impactului masina lui a lovit un panou publicitar.urmatoarea zi am mers impreuna la societatea de asig si de acolo ne-au trimis la politie pt ca nu mai intra in competenta lor odata ce este si alt factor implicat in accident.acesta a zis ca el nu va merge la politie ca ii va lua permisul.m-am dus am declarat accidentul mi-a facut poze la masina mi s-a eliberat autorizatie de reparatie si a zis agentul de la politie ca ii va trimite citatie.in prealabil am vorbit cu conducatorul celuilalt autovehicul si a zis ca la politie nu se va prezenta ca masina o are in service si va pleca in germania ca lucreaza acolo..multumesc frumos pentru raspuns

Publicat

Daca au rezultat si alte pagube materiale in afara de avarierea celor doua autovehicule constatul amiabil nu poate fi luat in considerare intrucat una din regulile incheierii acestuia consta in existenta avariilor doar la maxim doua autovehicule! Raman la convingerea ca trebuie sa astepti raspuns din partea colegilor de la Bucuresti. Bafta in continuare!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.