Jump to content
POLITISTI.ro

Legislaţie rutieră în situaţia unui beţiv la volan

beak

Recommended Posts

Am fost oprit pe un drum satesc la 1 km de casa,fara motiv de catre seful de post din alta comuna fata de care apartin mi-au fost cerute actele si dupa ce le-am prezentat mi-a zis sa opresc masina si sa merg cu ei pt ca sa ma puna sa suflu in etilotest.specific ca nu il aveau la ei si m-au plimbat de la o sectie la alta pana la politia judeteana.

la etilotest a iesit 0,14mg/l in aerul respirat(bausem o bere),in urma rezultatului mi-a fost retinut permisul pe 90 zile,amenda 810 lei si 9 puncte de pe permis.

intrebarea este:au procedat corect ?pot sa fac contestatie fondata pe ceva concret?

• Upvote 1
  • Downvote 13

• Moderator

Am fost oprit pe un drum satesc la 1 km de casa,fara motiv ...

Inteleg ca au avut un motiv, acela ca erai baut!

• Moderator

Din păcate pentru tine, au procedat foarte corect şi au aplicat o sancţiunea legală.

Te poţi lămurii singur dacă citeşti:

PS: Nu mai conduce maşina dacă ai consumat băuturi alcoolice!

• Upvote 2

Cred ca daca "te plimba" la mai mult de 2 sectii de politie in vederea testarii gradului de betie, sunt obligati prin lege sa-ti ofere o cafea turceasca cu caimac.

Daca n-au facut-o nu-i vad bine.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Daca si tu esti un sofer "abuzat", isi sugerez sa vizitezi un psihoterapeut. O sa iti prinda bine. Cam ai nevoie...

• Upvote 1
  • Downvote 1

Legea 360/2002, capitolul III, sectiunea a 2-a, art.44, alin. 1 - serviciul politienesc are caracter permanent si obligatoriu. Deci colegul putea sa fie de oriunde, daca a constatat o contraventie sau infractiune trebuie sa ia masuri. Data viitoare lasa bautura.

• Upvote 1
  • Downvote 1

• Moderator

Dar oare aveau batistă la ei? Erau tunşi, frezaţi, etc? Oare cu întreţinerea or fi la zi? Sau poate că or fi avut vreo rată restantă pe la bancă? Şi lor le arde să găsească beţivi care conduc ca nişte înconştienţi pe drumurile publice. ce oameni dom'le! 

• Upvote 2

Să fii fericit că te-au plimbat mai mult, pentru că dacă te testau imediat, poate nu mai era contravenție ci infracțiune.

• Upvote 2
  • Downvote 1

Altul care nu intelege ce insemna drum public si Politie.

Edited by Ramtha

I-am dat unui "cetatean european care are drepturi" o sanctiune si la mentiuni a vrut sa se specifice ca nu am geaca sau vesta galbena si de asta nu pot eu sa il sanctionez. :))

Eu aș fi scris obiecțiunea lui și l-aș fi învățat să facă contestație, să se amuze și judecătorii. Ce numai noi să avem parte de distracție?  :))

• 1 year later...

Acum cateva zile unui prieten i.a fost suspendat permisul și i s.a întocmit dosar penal pentru ca a fost găsit cu o alcoolemie în aerul expirat de 0,72.menționez ca este la prima abatere în 15 ani de zile și as vrea sa știu mai exact ce se poate intampla? Și încâ o întrebare,am înțeles ca alcoolemia din sange este mai mare decât cea din aerul expirat ,este adevărat? 

• Moderator

Si da, este adevărat că „alcoolemia”*** din sânge este mai mare (de obicei iese o valoare dublă) decât „alcoolemia” din aerul expirat.

*** alcoolemia = concentratia de alcool