Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

amendat pe nedrept

mariuspapy

Question

buna ziua

am si eu o intrebare daca se pate sa imi si raspunda cineva, mergeam pe o strada cu 3 benzi , eram pe banda 1 cea de langa bordura iar o femeie se apropia de trecerea de pietoni din fata mea dar de pe partea opusa mie (adica dinspre a 3 a banda), se opreste dar nu trece, o fata din spatele ei trece strada inaintea ei,eu opresc si dau prioritate de trecere fetei, vazand ca femeia nu tranverseaza strada plec de la

trecere. in timp ce ma aflu pe trecerea de pietoni cu masina (pe banda 1) femeia se gandeste sa tranverseze strada (de pe banda 3). la 20 m o masina de pol iar un agent ma opreste imi cere actele spunandumi ca imi va retine permisul.iam explicat cum sa intamplat dar nu a vrut sa stea de vb cu my si se duce in masina si imi scrie proces vb. cand sa il semnez observ ca primesc amenda pt ca nu purtam centura spunandumi ca TREBUIE sa imi dea o amenda daca tot ma oprit asa ca ma oprit pt ceva si ma amendat pt alt ceva (nu am dat nici un ban) cum este posibil asa ceva ce as putea face in aceasta situatie odata ce am simnat procesul verbal (l_am semnat de frica sa nu imi retina permisul)

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Daca femeia era pe banda 3 in traversare si tu erai pe banda 1 de pe acelasi sens de mers aveai oligatia sa-i dai prioritate indiferent pe ce banda te afli, daca este pe sensul tau de mers. Intradevar putea sa propuna suspendarea permisului de conducere, dar a dat dovada de intelegere. Probabil ca in acel moment nu ai purtat nici centura de siguranta (nu ai specificat acest lucru, probabil acum vei spune ca ai puratat-o) si ai fost sanctionat pentru acest lucru. Agentul a considerat sa nu te sanctioneze pentru neacordare de prioritate la pieton. art 135 lit h din regulament sanctionat de 100 alin 3 lit.h din oug 195/2002. Eu zic sa platesti amenda si sa fi mai atent pe viitor.

• Upvote 2
  • 0
  • Moderator

Si daca ar fi sa analizam profund cele relatate de tine (daca asa stau lucrurile), esti complice la infractiunea de fals intelectual, constand in aceea ca in mod mincinos ai consimtit in procesul-verbal intocmit de politist faptul ca nu purtai centura, desi acest lucru nu este real.

Iti urez succes daca doresti sa contesti procesul-verbal sau sa il reclami pe politist... o sa ai niste dureri de cap...

Oameni buni, judecati mai intai de a semna o hartie !!! Sau daca nu stiti ce semnati, mai bine nu o faceti! Asa au facut unii si pe la banci, cand s-au bagat datori, si ei, si familiile lor !

• Upvote 2
  • 0

multumesc pt raspuns nu ma asteptam sa il primesc asa de repede. poate nu ma credeti dar in acel moment purtam centura de siguranta. se pare ca nu mati inteles , femeia respectiva statea pe trotuar (banda 3)

iar eu eram oprit in fata treceri de pietoni (banda 1) , vazand ca femeia NU TRECE eu am plecat de pe loc. in timp ce ma aflam deja in mers cu masina pe trecerea de pietoni aceea femeie a coborat de pe bordura si ma surprins cu toata masina pe trecerea de pietoni. ma intelegeti. nu stiu cat de intelegator a fost acel agent dar mie nu mi sa parut normal sa sa fiu sanctionat pt nici una din fapte. ( din tot raul am ales raul cel mai mic adica o amenda pt ne purtarea centuri de siguranta, deoarece cu ajutorul permisului imi castig painea. nu mam certat cu nimeni si nici nu ma cert cu nimeni , am platit amenda la aproximativ 1 h de la semnarea procesului verbal , trebuia sa imi spun oful pt ca ma simt nedreptatit. )

VA MULTUMESC

• 0

Nu te-ai facut deloc inteles.

Deci banda 1 inseamna banda de langa trotuar iar banda 2,3,4,5,6(in tarile cu apa calda :) ) sunt numerotarea acestora pana la axul drumului.

• 0
  • Moderator

Pe viitor iti recomand sa nu accepti nici un fel de compromis, sa faci mentiunile cu pricina in procesul-verbal, asa cum iti ofera posibilitatea legea si sa contesti ulterior sanctiunea. Si politistul este OM, la fel ca si tine, supus greselii si subiectivismului. Ceea ce tie ti s-a parut normal, lui nu... probabil ca pe trecerea de pietoni respectiva au murit oameni, tocmai datorita neglijentei sau usurintei cu care sunt tratate normele rutiere... nu zic ca este cazul tau, vorbeam la modul general.

• Upvote 1
  • 0
in timp ce ma aflam deja in mers cu masina pe trecerea de pietoni aceea femeie a coborat de pe bordura si ma surprins cu toata masina pe trecerea de pietoni.

Dacă tu erai deja PE trecerea de pietoni, şi TOCMAI atunci femeia a păşit pe trecere, eşti perfect nevinovat. Altminteri n-ar mai putea nimeni să treacă peste o trecere de pietoni, să nu cumva să coboare cineva FIX în momentul ăla.

Dacă însă femeia a coborât de pe trotuar ÎNAINTE ca maşina ta să se intersecteze cu trecerea de pietoni, eşti vinovat (cât de grav.. asta depinde de cât de departe erai cu maşina când ea a pus piciorul pe trecere. Teoretic în apropierea trecerilor trebuie să încetineşti până la 30 km/h).

Cam asta îmi zice mie bunul simţ.

Edited by Mascatu