Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Harţuire verbala şi fizică

FaraianSilviu

Question

Bună ziua, 

M-am decis să scriu acest topic (mesaj) pentru a mă informa și a primi un sfat în legatură cu problema pe care am să o prezint.

Locuiesc în municipiul Săcele, județul Brașov, iar la mine în cartier exista (traiesc) unele persoane pe care nu prea vreau sa le vad, anume : mulți frați bătăuși/golani cu vârste între 12-25 ani, printre care foști pușcariași, toată familia lor având des probleme cu poliția . Aici intervine întrebarea : „De ce?, De ce nu vreau sa dau ochii cu ei?” , deoarece de fiecare dată cand dau nas în nas cu ei se iau de mine , îmi cer bani , ma harțuiesc fizic si verbal , mă ameninta , ma controlează de bani și bunuri materiale și multe altele . Problema este ca acești frati nu se leaga doar de mine ci și de alte persoane , și toate acestea în momente neașteptate . Până acum nu am facut o plangere la poliție deoarece ei sunt mulți frați la număr , unul mai rau ca altul , daca fac o plângere mă recunosc automat și nu vreau sa merg tot cu frică pe stradă să ma uit din cinci în cinci minute împrejurul meu , să ma asigur ca ajung nevătămat acasă . 

Poate pentru unii dintre voi (cei ce citesc acest mesaj) va suna absurd sau vă veți bate joc de mine dar eu unul m-am săturat de genul acesta ce persoane care fără să le faci nimic se leagă de tine în mod repetat . 

M-am gandit să scriu aici pentru că nu am pe cineva la care să apelez în jurul meu și totodată din cauza rușinii și a fricii de a merge la poliție.

În caz că aceste persoane se leagă de mine sau mă bat sau tot ce v-am prezentat mai sus , ce pot face eu ? 

Cu ce ar putea fi ei sancționați ?

Daca aș face o plângere la poliție , o pot face si anonimă (adica fără ca ei să știe cine a depus plângerea) ?

Dacă aș depune plângere și ei ar ști cine a făcut plângerea și s-ar lega restul fraților de mine ce ar trebui să fac ?

Aș putea să scap vreodată de ei ? Să trec pe stradă și să nu ma bage pur și simplu în seamă din cauza fricii de a nu depune iară plângere ?

Dati-mi vă rog mai multe sfaturi în ceea ce privește acest subiect de ”Hărțuire fizică și verbală” , vă mulțumesc anticipat și scuze de „romanul” scris mai sus. Aștept mesajele voastre. 

• Upvote 1

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator
On 31.12.2014 at 17:35, FaraianSilviu a scris:

În caz că aceste persoane se leagă de mine sau mă bat sau tot ce v-am prezentat mai sus , ce pot face eu ?

Depui plângere penală împotriva celor care te agresează

Daca aș face o plângere la poliție , o pot face si anonimă (adica fără ca ei să știe cine a depus plângerea) ?

Nu. Plângerea nu poate fi anonimă. Detalii:

Dacă aș depune plângere și ei ar ști cine a făcut plângerea și s-ar lega restul fraților de mine ce ar trebui să fac ?

Poţi depune plângere penală şi împotriva lor.