Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Accident rutier solutionat pe cale amiabila


valentingonc

Question

valentingonc

Buna ziua.Am si eu o nedumarire,am avut parte de un accident soldat numai cu pagube materiale am lovit din spate un pasat cu numere de Anglia si ne-am inteles pe cale amiabila,politia nu a dorit sa se inplice respectivul fiind un prieten de-al lor.Este posibil ca acesta sa nu fi avut asigurare valabila,daca nu are asigurare as putea scapa deplata daunelor/

 • Downvote 2
Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

respectivul fiind un prieten de-al lor "daca e prieten cu ei inseamna ca e si cu noi , nu? |De ce te-as ajuta ?...pfff...

 

am lovit din spate un pasat cu numere de Anglia si ne-am inteles pe cale amiabila "- in acest caz politia nu se implica, zi mersi ca ai scapat de sanctiunea contraventionala fii mai atent pe viitor in trafic.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator

Penibilă această obsesie a românului!

Deci poliția nu a vrut să se implice pentru că cel păgubit era prieten cu politistii, iar cel care a produs evenimentul rutier se consideră dezavantajat de polițiști, pentru că l-au scutit de o sanctiune contraventională. :))

Mare e grădina ... nu are nicio noimă această poveste.

Link to post
Share on other sites
 • 0
valentingonc

nu ma intereseaza prieteniile lui vreau doar sa aflu e asigurare . imi cer scuze ca v-am jignit insa vina ne apartine amandurora 

 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 0
valentingonc

are nr de anglia nu l-am retinut insa dupa ce ne-am inteles era vorba despre bara spate si portbagaj acum se mai ridica cu multe alte pretentii(daune)pe care nu le-am cauzat eu si a insistat sa nu implicam asigurarile si politia.Stiu ca as fi primit o sanctiune contraventionala dar el ce ar fi facut fara asigurare valabila.Ce ma sfatuiti sa fac?Trebuie sa precizez ca si manopera o suport tot eu

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator

Trebuie să procedezi legal, îi dai asigurarea să-și facă mașina și nu plătești nimic tu, se descurcă cu reprezentantul companiei de asigurare unde ai încheiată asigurarea RCA.

Link to post
Share on other sites
 • 0
apocalipse

Draga valentingonc, "a te intelege amiabil" nu inseamna ca scoti bani din buzunar sa platesti dauna unei terte persoane, ci inseamna ca intre doi participanti la trafic, implicati intr-un eveniment rutier soldat DOAR cu pagube materiale, DOAR la cele doua autovehicule, este incheiata o constatare amiabila de accident, asta inseamna ca se completeaza, de catre cei doi conducatori auto, un formular in doua exemplare, autocopiant, cu datele celor doua autovehicule, datele celor doi conducatori auto, datele celor doua firme de asigurare, schita locului accidentului, cum s-a produs accidentul, locul, ora, semnaturile celor doi conducatori auto, etc. Ca sa te putem ajuta, raspunde la intrebarea: ati completat un astfel de formular de constatare amiabila de accident? 

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 0
valentingonc

nu am semnat niciun document deoarece nu a dorit asigurarea mea,dar vreau sa stiu daca pot lua dovaa de la politie pana repar masina.Eu nu am mai patit asa ceva si nu am stiut care este procedura insa imi cer suze nu vreau sub nici o forma sa va jignesc dar a venit un echipaj e politie a oprit a vazut cine este cu masina respectiva si au plecat fara sa ceara vreun document de-al meu sau de-al masini.

Link to post
Share on other sites
 • 0
apocalipse

Trebuie sa stii faptul ca in lipsa incheierii unei constatari amiabile de accident, obligatia de a te prezenta la politie exista, iar termenul de prezentare la unitatea de politie competenta in a protocola evenimentul, pe care esti obligat sa il respecti, este de 24 ore de la momentul producerii accidentului - art. 79 din OUG 195/2002 rep. Daca au trecut mai mult de 24 ore de la implicarea in accident, pe langa sanctiunea privind nerespectarea regulilor de circulatie care au favorizat producerea accidentului (daca nu ma insel, tu ai spus ca nu ai pastrat o distanta de siguranta fata de autovehiculul care circula in fata ta - art. 51 alin. 1 din OUG 195/2002 rep. - 4-5 puncte amenda si 3 puncte de penalizare) vei primi o a doua sanctiune de 4-5 puncte amenda si retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii pentru o perioada de 30 zile.

In ceea ce priveste intrebarea ta de la postul #9, cred ca tu ai vrut sa intrebi daca primesti autorizatie de reparatie nu dovada - dovada se elibereaza de catre organele de politie cand acestea retin un document ( permis de conducere, certificat de inmatriculare sau pereche de placute cu nr. de inmatriculare), iar raspunsul este ca primesti autorizatie de reparatie in baza declaratiei scrise, pe care tu esti obligat sa o dai, precizand cum s-au produs avariile. 

Link to post
Share on other sites
 • 0
madalinaailenei

Bună ziua, dacă 2 persoane fac accident de mașină, nu unul foarte grav doar o mică tamponare, și cad de acord ca să nu implice poliția și alte căi, apoi părăsesc locul accidentului se mai pot lua alte măsuri după? Mă refer la procese juridice sau plângeri. Menționez că nu au existat martori la accident. Pe de altă parte, ați putea să aproximați viteza pe care o avea șoferul în momentul în care a frânat în poza atașata?

Mulțumesc anticipat! 

4487B707-CB4E-40D6-A75D-F4A7059F97E7.jpeg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.