Jump to content
POLITISTI.ro

Acţiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Acţiuni privind controlul stării tehnice al autoturismelor

Într-o singură zi, în urma controalelor în trafic efectuate de poliţiştii rutieri şi specialiştii din cadrul Registrului Auto Român privind starea tehnică a autoturismelor, au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale / Aproximativ 150 de autoturisme au fost depistate cu defecţiuni tehnice.

Ieri, 8 august, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Autostrăzi şi serviciilor rutiere Argeş, Bihor, Brăila, Prahova, Călăraşi, Suceava şi Vrancea, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român au efectuat controale în trafic privind starea tehnică a autoturismelor.

Poliţiştii au acţionat pe autostrăzi şi drumuri naţionale pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice şi verificarea respectării legislaţiei rutiere.

În cadrul acţiunii, la care au participat poliţişti rutieri şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român, au fost controlate 790 de autovehicule, fiind aplicate 418 sancţiuni contravenţionale, dintre care 148 pentru defecţiuni tehnice, 10 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 40 pentru emisia de noxe peste limita legal admisă şi una pentru neconcordanţa dintre datele înscrise în certificatul de înmatriculare şi caracteristicile tehnice ale vehiculului.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 25 de permise de conducere, dintre care şapte pentru defecţiuni tehnice grave ale mecanismului de direcţie sau ale sistemului de frânare şi au fost retrase 109 certificate de înmatriculare, dintre care 95 pentru alte genuri de defecţiuni, cu gravitate mai redusă.

Poliţiştii rutieri au constatat trei infracţiuni, iar într-un caz s-a dispus imobilizarea autovehiculului respectiv întrucât pericolul creat de defecţiunile tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor evenimente rutiere.

Informaţii de background:

Controalele tehnice au urmărit funcţionarea mecanismului de frânare, a sistemului de direcţie, gradul de poluare datorat eliminării noxelor, funcţionarea şi reglarea corectă a instalaţiei de iluminare/semnalizare, autenticitatea seriilor de identificare ale vehiculelor. De asemenea, s-a verifica legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele tehnice ale vehiculelor, precum şi deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

Pe parcursul unei acțiuni care a durat două zile și a vizat prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice, polițiștii au depistat 224 de infracțiuni și au aplicat aproape 9.000 de sancțiuni contravenționale.

În zilele de 27 și 28 iunie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., toate serviciile rutiere din cadrul inspectoratelor de poliţie județene și Brigada Rutieră a Capitalei, împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Roman, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată identificării cazurilor de conducere pe drumurile publice a motocicletelor și mopedelor a căror stare tehnică pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, precum și verificării nivelului de poluare fonică ce provine de la aceste categorii de autovehicule.

Pe parcursul acțiunii în trafic, au fost controlate 19.369 de autovehicule fiind constatate 224 de infracțiuni, dintre care 196 la regimul circulației rutiere și 28 de altă natură.

De asemenea, pentru nerespectarea legislației în domeniu polițiștii rutieri au aplicat 8.991 de sancțiuni contravenționale, dintre care 861 pentru defecțiuni tehnice și 207 pentru neefectuarea inspecției tehnice periodice.

Polițiștii le-au aplicat conducătorilor de motociclete şi mopede 820 de sancțiuni, dintre care 67 pentru defecțiuni tehnice, 63 pentru neefectuarea inspecției tehnice periodice și 690 pentru alte categorii de abateri.

Conducătorilor de autovehicule cu masa maximă totală autorizată de până la 3.5 tone, altele decât motociclete și mopede le-au fost aplicate 8.171 de sancțiuni, dintre care 794 pentru defecțiuni tehnice, 144 pentru neefectuarea inspecției tehnice periodice și 7.233 pentru alte categorii de abateri.

Totodată, în 391 de cazuri a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Dintre acestea, 17 permise de conducere au fost reținute pentru conducerea vehiculului cu defecţiuni grave la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcţie.

De asemenea, în 486 de cazuri s-a dispus măsura retragerii certificatului de înmatriculare până la remedierea deficiențelor.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
STAREA TEHNICĂ A AUTOVEHICULELOR, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR
 
Poliţia Română continuă seria de acţiuni preventive pentru reducerea evenimentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectării normelor legale privind starea tehnică a autovehiculelor pe drumurile publice. / În urma activităților desfășurate au fost constatate 118 infracţiuni, au fost aplicate 8.545 de sancţiuni contravenţionale și au fost indisponibilizate 12 autovehicule a căror stare tehnică de funcţionare punea în pericol circulaţia celorlalţi participanţi la trafic.
 
În perioada 4 – 5 decembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii de la rutieră, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, prin verificări şi controale ale stării tehnice ale autovehiculelor.
 
Aceştia au acţionat pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau care comit infracţiuni la regimul circulaţiei.
 
În cadrul acţiunii, echipele mixte au controlat starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.
 
Astfel, au fost verificate, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. 
 
De asemenea, poliţiştii au mai verificat autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora. 
 
În cadrul activităţilor au fost verificate 16.392 de autovehicule, dintre care 4.051  de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, 10.603 autovehicule cu o capacitate mai mare de 8+1 persoane şi 1.738 de autovehicule, folosite în regim TAXI.
 
În urma controalelor efectuate asupra autovehiculelor de marfă, au fost constatate 22 de infracţiuni, 14 dintre acestea fiind înregistrate la regimul circulaţiei rutiere. Totodată, au fost aplicate 1.859 de sancţiuni contravenţionale, 1.833 dintre acestea fiind la O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Tot în urma acestor controale au fost reţinute 88 de permise de conducere, au fost retrase 163 de certificate de înmatriculare şi au fost imobilizate cinci autovehicule.
 
Ca urmare a verificărilor asupra autovehiculelor cu capacitate mai mică de 8 + 1 persoane, poliţiştii au constatat 93 de infracţiuni, 66 dintre acestea fiind la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 6.154 de amenzi contravenţionale, 6.082 fiind înregistrate pentru constatarea unor nereguli prevăzute de O.U.G. 195/2002.
 
De asemenea, echipele de control au reţinut 382 de permise de conducere, au retras 448 de certificate de înmatriculare şi au imobilizat trei autovehicule.
 
Verificările autovehiculelor folosite pentru activităţi de taximetrie au condus la constatarea a trei infracţiuni, totodată fiind aplicate şi 532 de sancţiuni contravenţionale.
 
Dintre acestea, 442 au fost la 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice şi 87 la Legea 38/2003 privind activitatea de taximetrie.
 
Tot în urma verificărilor efectuate asupra conducătorilor de taximetre, au fost reţinute opt permise de conducere, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare şi a fost suspendat dreptul de utilizare pentru patru autovehicule.  
 
●●●
 
Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei verificării periodice a stării tehnice a autovehiculelor, în special asupra bunei funcţionări a mecanismului de frânare, a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, pentru o deplină siguranţă în timpul călătoriilor pe drumurile publice.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
Share on other sites

ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA STĂRII TEHNICE A AUTOVEHICULELOR

 

Poliţia Română continuă seria de acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi crearea cadrului necesar diminuării cauzelor generatoare de accidente rutiere, având consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

 

Astfel, în ultima săptămână, au fost constatate 107 infracţiuni, au fost aplicate 7.759 de sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate 12 autovehicule, a căror stare tehnică de funcţionare punea în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

 

În perioada 15 – 21 decembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 1.176 de poliţişti de la rutieră, împreună cu 184 de inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

 

Activităţile au vizat depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale la regimul circulaţiei.

 

În cadrul acţiunilor, echipele mixte au controlat starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.

 

Astfel, au fost verificate, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

 

De asemenea, poliţiştii au mai verificat autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

 

În cadrul activităţilor, au fost verificate 14.106 autovehicule, dintre care 3.214 de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 9.212 autovehicule cu o capacitate mai mică de 8+1 persoane şi 1.680 de autovehicule, folosite în regim de taxi.

 

În urma controalelor asupra autovehiculelor de marfă, au fost constatate 20 de infracţiuni, dintre care 17 la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, au fost aplicate 1.287 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.258 la O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Tot în urma acestor controale, au fost reţinute 43 de permise de conducere, au fost retrase 132 de certificate de înmatriculare şi a fost imobilizat un autovehicul.

 

Ca urmare a verificărilor asupra autovehiculelor cu o capacitate mai mică de 8 + 1 persoane, poliţiştii au constatat 87 de infracţiuni, dintre care 59 la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 5.879 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 5.811 pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

 

De asemenea, poliţiştii au reţinut 380 de permise de conducere, au retras 446 de certificate de înmatriculare şi au imobilizat 10 autovehicule.

 

Verificările autovehiculelor folosite pentru activităţi de taximetrie au condus la aplicarea a 593 de sancţiuni contravenţionale.

 

Dintre acestea, 516 au fost aplicate la O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 75 la Legea 38/2003, privind activitatea de taximetrie şi două la alte acte normative.

 

Tot în urma verificărilor efectuate asupra conducătorilor de taximetre, au fost reţinute opt permise de conducere, au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare auto, a fost imobilizat un autovehicul şi a fost suspendat dreptul de utilizare pentru alt autovehicul. 

 

Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei verificării periodice a stării tehnice a autovehiculelor, în special asupra bunei funcţionări a mecanismului de frânare, a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, pentru o deplină siguranţă în timpul călătoriilor pe drumurile publice.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

POLIŢIA ROMÂNĂ VERIFICĂ STAREA TEHNICĂ A AUTOVEHICULELOR
 
Poliţia Română continuă acţiunile pentru diminuarea cauzelor generatoare de accidente rutiere, având consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.
 
Astfel, în ultima săptămână, au fost constatate 77 de infracţiuni, au fost aplicate 4162 de sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate 9 autovehicule, a căror stare tehnică de funcţionare punea în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
 
În perioada 22 – 28 decembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 1.102 poliţişti de la rutieră, împreună cu 111 inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.
 
Activităţile au vizat depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale la regimul circulaţiei.
 
În cadrul acţiunilor, echipele mixte au controlat starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.
 
Echipele de control au verificat, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. 
 
De asemenea, poliţiştii au verificat autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora. 
 
În cadrul activităţilor, au fost verificate 9.402 autovehicule, dintre care 2.283 de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 6.021 de autovehicule cu o capacitate mai mică de 8+1 persoane şi 1.098 de autovehicule, folosite în regim de taxi.
 
În urma controalelor asupra autovehiculelor de marfă, au fost constatate 10 infracţiuni, dintre care 9 la regimul circulaţiei rutiere.
 
Au fost aplicate 828 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 818 la O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 4 pentru defecţiuni la sistemul de frânare, 116 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, 7 pentru emitere de noxe peste limita legală, 18 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi 2 pentru lipsa anvelopelor de iarnă, precum şi 10 pentru abateri prevăzute de alte acte normative, dintre care 4 pentru lipsa asigurării obligatorii.
 
Tot în urma acestor controale, au fost reţinute 37 de permise de conducere, au fost retrase 53 de certificate de înmatriculare, dintre care 17 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi 36 pentru defecţiuni tehnice.
 
Ca urmare a verificărilor asupra autovehiculelor cu o capacitate mai mică de 8 + 1 persoane, poliţiştii au constatat 67 de infracţiuni, dintre care 52 la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 3.334 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 3.290 pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Dintre sancţiunile aplicate, 3 au fost pentru defecţiuni la sistemul de frânare, 3 pentru defecţiuni la direcţie, 244 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, 10 pentru emitere de noxe peste limita legală, 62 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi 8 pentru lipsa anvelopelor de iarnă, precum şi 4 pentru abateri prevăzute de alte acte normative, dintre care 23 pentru lipsa asigurării obligatorii.
 
De asemenea, poliţiştii au reţinut 274 de permise de conducere, au retras 148 de certificate de înmatriculare, au imobilizat 9 autovehicule şi a fost suspendat dreptul de utilizare pentru 2 autovehicule.
 
Verificările autovehiculelor folosite pentru activităţi de taximetrie au condus la aplicarea a 318 sancţiuni contravenţionale.
 
Dintre acestea, 253 au fost aplicate la O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 37 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, una pentru emitere de noxe peste limita legală şi 8 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice, 59 la Legea 38/2003, privind activitatea de taximetrie şi şase la alte acte normative.
 
Tot în urma verificărilor efectuate asupra conducătorilor de taximetre, au fost reţinute patru permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare auto.  
 
●●●
 
Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei verificării periodice a stării tehnice a autovehiculelor, în special asupra bunei funcţionări a mecanismului de frânare, a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, pentru o deplină siguranţă în timpul călătoriilor pe drumurile publice.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
Share on other sites

ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA STĂRII TEHNICE A AUTOVEHICULELOR
 
Aproape 400 de infracţiuni au fost constatate şi peste 26.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni pentru diminuarea cauzelor generatoare de accidente rutiere, având consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.
 
Ca măsură complementară, au fost indisponibilizate 58 de autovehicule, a căror stare tehnică de funcţionare punea în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, au fost reţinute peste 1.500 de permise de conducere şi au fost retrase 1.900 de certificate de înmatriculare auto. 
 
În perioada 4 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-general de poliţie Petre Tobă, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de la rutieră, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.
 
Activităţile au vizat depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale la regimul circulaţiei.
 
În cadrul acţiunilor, echipele mixte au controlat starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.
 
Echipele de control au verificat, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. 
 
De asemenea, poliţiştii au verificat autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora. 
 
În cadrul activităţilor, au fost verificate 51.271 de autovehicule, dintre care 12.037  de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 33.321 de autovehicule cu o capacitate mai mică de 8+1 persoane şi 5.913 autovehicule, folosite în regim de taxi.
 
În urma controalelor asupra autovehiculelor de marfă, au fost constatate 43 de infracţiuni, dintre care 32 la regimul circulaţiei rutiere.
 
Au fost aplicate 4.593 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 4.515 la O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 12 pentru defecţiuni la sistemul de frânare,  11 pentru defecţiuni la sistemul de direcţie, 640 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, 34 pentru emitere de noxe peste limita legală, 151 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi 28 pentru lipsa anvelopelor de iarnă. 78 de sancţiuni au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte acte normative, dintre care 31 pentru lipsa asigurării obligatorii.
 
Tot în urma acestor controale, au fost reţinute 184 de permise de conducere, au fost retrase 418 certificate de înmatriculare, dintre care 131 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi 287 pentru defecţiuni tehnice.
 
Ca urmare a verificărilor asupra autovehiculelor cu o capacitate mai mică de 8 + 1 persoane, poliţiştii au constatat 328 de infracţiuni, dintre care 231 la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 19.820 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 19.544 pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Dintre sancţiunile aplicate, 24 au fost pentru defecţiuni la sistemul de frânare, 34 pentru defecţiuni la direcţie, 1.427 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, 95 pentru emitere de noxe peste limita legală, 503 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi 56 pentru lipsa anvelopelor de iarnă. Au fost aplicate şi 276 de sancţiuni pentru abateri prevăzute de alte acte normative, dintre care 138 pentru lipsa asigurării obligatorii.
 
De asemenea, poliţiştii au reţinut 1.319 permise de conducere, au retras 1.373 de certificate de înmatriculare, au imobilizat 38 de autovehicule şi au suspendat dreptul de utilizare pentru 2 autovehicule.
 
În urma controalelor efectuate asupra autovehiculelor folosite pentru activităţi de taximetrie, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni şi au aplicat 1.866 de sancţiuni contravenţionale.
 
Dintre sancţiunile aplicate, 1.546 au fost la O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 204 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, 10 pentru emitere de noxe peste limita legală, 37 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice, 2 pentru lipsa anvelopelor de iarnă, 2 pentru defecţiuni la sistemul de direcţie şi una pentru defecţiuni la sistemul de frânare. Au fost aplicate şi 299 de sancţiuni la Legea 38/2003 privind activitatea de taximetrie şi 21 la alte acte normative, dintre care 2 pentru lipsa asigurării obligatorii.
 
De asemenea, au fost reţinute 26 de permise de conducere, au fost retrase 109 certificate de înmatriculare auto, dintre care 37 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi 72 pentru defecţiuni tehnice, faţă de 3 autovehicule a fost dispusă imobilizarea, iar pentru 7 autovehicule a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare.  
 
●●●
 
Pentru o deplină siguranţă în timpul călătoriilor pe drumurile publice, 
Poliţia Română recomandă:
 
Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră! Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare/semnalizare.
 
Mare atenţie la valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!
 
Echipaţi-vă corespunzător autovehiculul, atunci când circulaţi pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei!
 
Sursa: IGPR
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA STĂRII TEHNICE A AUTOVEHICULELOR

 

78 de infracţiuni au fost constatate şi aproape 5.700 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni a Poliției Române, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

 

Ca măsură complementară, au fost indisponibilizate 33 de autovehicule a căror stare tehnică de funcţionare punea în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, au fost reţinute 215 permise de conducere şi au fost retrase 709 certificate de înmatriculare auto.

 

În perioada 12 – 15 iunie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de la rutieră, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

 

Echipele de control au verificat 11.061 de autovehicule, dintre care 487 motociclete și mopede, 3.720 destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 5.765 destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri şi 1.089 destinate efectuării transportului în regim de taxi.

 

Au fost controlate, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.

 

De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

 

În cazul motocicletelor și al mopedelor, au fost aplicate 67 de sancţiuni, dintre care 3 pentru defecţiuni sau modificări la sistemul de evacuare, 2 pentru noxe poluante peste limitele legal admise, 5 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 3 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare, 6 pentru alte defecţiuni tehnice și 48 pentru abateri de la normele rutiere.

 

Au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

 

În cazul autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, au fost aplicate 1.759 de sancţiuni, dintre care 220 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare, 5 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de frânare, 58 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice și 11 pentru defecţiuni tehnice la mecanismul de direcţie.

 

De asemenea, polițiștii au aplicat sancțiuni în 48 de cazuri, pentru noxe poluante peste limitele legal admise, în 11cazuri pentru defecţiuni sau modificări la sistemul de evacuare, 11 pentru lipsa asigurării obligatorii (R.C.A.), 14 pentru abateri la alte acte normative, 305 pentru alte defecţiuni tehnice. De asemenea, au fost aplicate peste 1.000 de sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere.

 

În 11 cazuri în care continuarea deplasării prezenta un pericol pentru siguranţa circulaţiei s-a dispus măsura imobilizării vehicului, iar în 2 cazuri în care cu aceste vehicule se efectua transport contra cost în mod ilegal s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

 

Poliţiştii au reţinut 64 de permise de conducere ale conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă şi au retras 256 certificate de înmatriculare ale autovehiculelor de acest tip, dintre care 197 pentru defecţiuni tehnice şi 54 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

 

În cazul autovehiculelor destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri,  au fost aplicate 3.719 sancţiuni, dintre care 369 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare, 4 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de frânare, 98 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 16 pentru defecţiuni tehnice la mecanismul de direcţie și 87 pentru noxe poluante peste limitele legal admise.

 

De asemenea, au mai fost aplicate 19 sancțiuni pentru defecţiuni sau modificări la sistemul de evacuare, 20 pentru lipsa asigurării obligatorii (R.C.A.), 7 pentru abateri la alte acte normative şi 306 pentru alte defecţiuni tehnice. De asemenea, au fost aplicate 2.793 pentru alte încălcări ale normelor rutiere.

 

În 19 cazuri, poliţiştii au dispus măsura imobilizării vehicului, iar în 3 cazuri în care transportul de persoane se derula în mod ilegal, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

 

Poliţiştii rutieri au  reţinut 141 de permise de conducere şi au retras 419 certificate de înmatriculare ale autovehiculelor de acest tip, dintre care 336 pentru defecţiuni tehnice şi 92 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

 

În urma controalelor efectuate autovehiculelor de transport în regim de taxi, au fost aplicate 193 de sancţiuni, dintre care 36 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare, 2 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de direcţie, 3 pentru noxe poluante peste limitele legal admise, 8 pentru alte defecţiuni tehnice şi una pentru defecţiuni sau modificări la sistemul de evacuare.

 

Au fost aplicate 6 sancţiuni pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, una pentru defecţiuni tehnice la sistemul de frânare, 27 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 3 pentru lipsa asigurării obligatorii (R.C.A.) și106 pentru alte abateri de la normele rutiere.

 

Poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere şi au retras 22 de certificate de înmatriculare auto.

 

În 3 cazuri, poliţiştii au dispus măsura imobilizării vehicului, iar în 2 cazuri în care transportul se derula în mod ilegal, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, pe o perioadă de 6 luni.

 

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, Poliţia Română recomandă:

 

Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră! Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.

 

Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!

 

Drum bun!

 

Sursă: IGPR 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.