Jump to content
POLITISTI.ro

Am contestat procesul verbal permis suspendat in alta localitate;

Postare recomandată

Publicat

Dupa cu se fac formalitatile cu certifficatul de grefa si trimis prin posta cu comfirmare de primire; au trecut vreo 25 de zile asa ca am mai stat 5 zile si mi-am luat permisu fără a mai depune vreo cerere in acest sens. Cind s-a definitivat hotarhrea judecătorească am depuso la rutiera iar permisu mi-a fost suspendat din nou este corect?

• Membru
Publicat

Asaza-te, trage aer in piept si incearca din nou in romana.

• Apreciez 3
Publicat

Nu e corect! (ma refer la cat de gramatical ai scris). Ai umplut gramatica de sange...

• Apreciez 3
Publicat

Multumesc pentru raspuns! Dar nu este scris in romana! Si gramatica asa sa ne abatem de la un răspuns corect. Scuze de greseli gramaticale....

Multumesc pentru raspuns! Dar nu este scris in romaneste? Am cerut parerea unui politist! Si cu gramatica am relatat mai pe scurt problema. Îmi cer scuze de deranj, voi sterge contul!!!!

• Moderator
Publicat

Nu se înţelege mare brânză din prima ta postare. Încearcă să fii mai explicit.

Publicat

Domnule Marius nu se intelege din postarea mea ca pentru fapta respectiva am stat 30 de zile si cind sa definitivat hotarhrea unde am depuso la rutiera nu au luat in considerare alea 30 de zile si mi la suspendat din nou permisu de conducere.

• Moderator
Publicat

Ai depus contestaţie împotriva unui proces verbal de constatare a unei contravenţii?

Contestaţia suspendă punerea în aplicare a sancţiunilor prevazute în procesul verbal de contravenţie. Asta înseamnă că se suspendă şi aplicarea oricărei sancţiuni complementare până la decizia definitivă a instanţei.

Ori discutăm de situaţia când perioada de suspendare a dreptului de a conduce se majorează cu 30 zile dacă contravenientul nu a predat permisul în termenul legal?

Nu avem cum să ghicim, trebuie să explici clar ce problemă ai.

Publicat

Da! Cu tergiversarea formalitatilor prin posta cu comfirmare de primire a certificatului de grefa au trecut deja 25 de zile fără a avea dreptul de conducere. Asa ca am mai stat 5 zile si am mers la rutiera cu c.i. si mi-am ridicat permisul fără a mai face formele care se impun pentru a ridica permisul când se contesta un proces verbal. Dupa finalizarea si definitivarea procesului am dus hotarharea la rutiera iar ei nu au luat in considerare alea 30 de zile care am stat si si mi-a retinut permisul din nou . Este corect sa nu se ia in calcul 30 de zile care am stat inainta?

• Moderator
Publicat

Perioada la care faci tu referire nu se ia în considerare pentru că aşa cum am scris mai sus, contestaţia suspendă punerea în aplicare a oricărei sancţiuni complementare până la decizia definitivă a instanţei.

E normal şi firesc, doar nu te aştepţi să te creadă pe cuvânt că nu ai condus. Din punct de vedere legal în perioada respectivă aveai dreptul de a conduce pentru că exista pe rolul instanţei o contestaţie împotriva documentului de constatare.

Publicat

Si daca in astea 25 zile mă depista in trafic fără permis! Dosar penal? Pentru ca nu aveam nici permisul si nici certificatul de grefa.

Publicat

Si e vina politiei ca nu ai avut tu certificat de grefa? Atata timp cat ai depus contestatie, erai direct interesat de evolutia acelei contestatii, trebuia sa te interesezi la acea judecatorie.

Publicat

Nu, nu ma-m referit la cine este vinovat ci ma-m referit daca este corect sa nu se ia in calcul perioada care totusi am stat 30 zile si politistul de la rutiera de la ghiseu ca si mine de altfel am considerat ispasita pedeapsa de 30 de zile?

Multumesc domnilor pentru raspunsl la intrebarie mele! Sărbători fericite! Scuze pentru greselile gramaticale si de tipar' La multi ani!

• Moderator
Publicat

Si daca in astea 25 zile mă depista in trafic fără permis! Dosar penal? Pentru ca nu aveam nici permisul si nici certificatul de grefa.

Într-o astfel de situaţie se fac cercetări, iar magistratul clasează lucrarea, pentru că din punct de vedere legal aveai dreptul să conduci în perioada respectivă.

Toate cele bune.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.