Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere pentru CRDS

RCMP

Recommended Posts

Buna ziua,

Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate (Canada). Intentionez sa revin definitiv in Romania anul viitor si as fi interesat sa sustin examenele si probele de admitere la una dintre institutiile de invatamant ale MAI. Intrebarea mea este legata de cum as putea, odata avand restabilit domiciliul in Romania, sa aplic pentru admitere dat fiind faptul ca anumite documente, cum ar fi diploma de licenta obtinuta sau cazierul judiciar, sunt eliberate aici in Canada. Ar fi necesare o traducere/legalizare ale acestora?  De asemenea, faptul ca posed si cetatenie canadiana in acelasi timp ar putea constitui un impediment in finalizarea dosarului de admitere?

Doresc sa specific ca am parasit Romania la varsta de 13 ani si nu am avut niciodata buletin acolo, este o problema?

Va multumesc anticipat

• Membru

Conditii de participare la admitere:

• să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
  • să cunoască limba română scris şi vorbit;
  • să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
  • să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectuate de către structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor;
  • să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi, iar în cazul candidaţilor la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor să-i împlinească în cursul anului în care participă la concurs;
  • să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, iar candidaţii la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau adeverinţă din care să rezulte faptul că a susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
  • să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
  • să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiilor în care a intervenit reabilitarea;
  • să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
  • să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
  • să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului („candidaţii care au promovat concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi persoanele care urmează să fie încadrate direct în poliţie nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic”);
  • să îndeplinească condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special.
Edited by Ben

Da, m-am uitat pe site-ul care l-ai postat...sper sa se rezolutioneze cat mai rapid, dat fiind ca m-am lovit deja de "refuzul" autoritatilor de a imi restabili domiciliul in RO. Totusi, in caz ca rezolv toate aceste demersuri, sunt curios daca aceasta diploma ar ajuta la ceva, ma refer odata intrat in randul personalului MAI. Mersi fain !

La ce te referi Razvan? Cu intorsul in RO era planificat de mai multi ani, iar alte optiuni de cariera nu stiu/nu prea cunosc, eu am terminat aici Criminologie, banuiesc ca este destul de similar domeniului in care activeaza Politia  :)

Edited by RCMP