Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Sa traiti! Am 21 de ani, sunt elev in anul intai la Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina si vreau sa ma lamuriti cu unele lucruri. Am tot incercat sa gasesc raspunsuri, dar nu am gasit pe nimeni in masura sa ma ajute, asa ca am apelat la dumneavoastra. Din cate am inteles, in fiecare an, din randul academiei si scolilor de politie, se fac recrutari de catre SIAS/SAS pentru elevii din anul al doilea. Va rog sa imi spuneti perioada in care o sa se faca aceste recrutari anul acesta si daca pot sa particip si eu, chiar daca sunt in anul intai, sau daca trebuie sa astept pana o sa fiu in anul al doilea. Va mai rog sa imi spuneti si in ce constau recrutarile. Ce probe trebuie desfasurate in acest scop. Va multumesc!

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

- elevii/studentii se aleg din an terminal pentru ca dupa examenele finale sa mearga direct la structura respectiva, tu in anul 1 nu poti participa.
- nu exista o perioada exacta in care diverse structuri(SAS, SPP, SRI, etc) vin pentru a face recrutari, de regula in semestrul al 2-lea al anului scolar.

- in general, in functie de specificul structurii sunt probe sportive, psihologic, interviuri, eventual limba straina. In cazul SAS parerea mea e ca se va pune accent mult pe pregatirea fizica.

Succes

• 5 luni mai târziu...
Publicat

... Cazul lui ar trebui să devină un şablon pentru ghidul carierei şi pentru recrutările pentru serviciile de acţiuni speciale. 

... si pentru toate structurile operative ale politiei, as adauga eu!

Felicitari colegului nostru pentru tot ceea ce a facut ca politist!

Publicat

Toată lumea vrea la S.A.S. Propun să desființăm restul funcțiilor operative din Poliția Română (siguranță publică,poliție rurală,investigații criminale, e.t.c)

• Apreciez 4
  • Displace 4
Publicat

Gresesti Iav, nu toata lumea vrea la S.A.S. Eu unul sunt atras de celelalte structuri pe care le-ai enumerat tu in paranteza :good:

Publicat

Felicitari colegului nostru !! E promotie cu mine, il cunosc si sunt mandru de el :emo-yessir:

• Apreciez 1
Publicat

Gresesti Iav, nu toata lumea vrea la S.A.S. Eu unul sunt atras de celelalte structuri pe care le-ai enumerat tu in paranteza :good:

De când sunt pe acest forum, majoritatea întrebărilor au fost de genul „ cum pot ajunde în trupele speciale ale poliției” sau și mai și „cum pot ajunge la facultatea de mascați”, dar nicio întrebare de genul „ cum să ajung la poliția rurală sau la ordine publică”.

• Displace 4
Publicat

Iav pana acum nu am vazut rapoarte de mutare de la alte structuri la OP, urban sau rural.

Dar am rabdare...

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Si cam ce legătură are cu subiectul topicului?! Trebuia să se găsească cineva ca iav care să-si pună tot felul de întrebări retorice, ce nu pot avea ca si consecintă decât devierea de la subiectul topicului.

• Apreciez 4
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Pe mine nu m'a recrutat nimeni..am terminat scoala de politie..am mers la sectie la OP vreo 2ani si cand s'a ivit ocazia unui concurs pt S.A.S, am participat si am avut sansa sa fiu si acceptat.

• Apreciez 3
  • 7 ani mai târziu...
Publicat

Salut! Sunt Mihai, aproape implinesc 17 ani, si am de ales o viitoare cariera peste un an jumatate. Actual sunt pe profil mate-info, si am inceput sa capatez o atractie pentru trupele de interventie. Astfel, intrebarea care ma macina este: Cum pot ajunge in SAS, ce este cel mai bine de urmat dupa liceu? Ar trebui sa incep antrenamentele de acum, sau sa mai astept? Ideea e ca stiu ca trebuie sa fii foarte bine pregatit din orice punct de vedere. La liceu ma descurc foarte bine, am note bune, iar sportiv sunt "fost" luptator de kickboxing si kempo, insa din primavara ma reapuc de sport de contact, preferabil MMA.

Ce trebuie sa urmez dupa liceu? La ce trebuie sa fiu atent? Cat de greu este drumul? Ce recomandari aveti?

Multumesc anticipat, o zi buna!

• Moderator
Publicat

@MihaiSHX,

Participarea la activităţile de pe forum nu este publică, această facilitate o au doar persoanele majore. În consecință, te rog să revii pe acest site când vei fi major. 

• 7 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua.

Care este motivul pentru care, in ultimii ani, mai multi jandarmi s-au transferat in cadrul Politiei, si nu oriunde, ci in SAS? Chiar nu se gaseau in Politie oameni bine pregatiti pentru acest serviciu? Sau nu mai vrea nimeni din cadrul Politiei, sa faca parte din acest corp de serviciu?

Am o cunostinta foarte buna cu care am discutat asa, mai pe "fata" si care "jura" ca nu a intrat pe acel principiu bine cunoscut numit "pcr". Oare asa o fi?

Multumesc.

• Membru
Publicat

Cât timp nu există transparență cu privire la procedura de recrutare, se poate întâmpla orice. Și nu degeaba nu există transparență.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.