Skip to content

Recrutare SIAS/SAS

Featured Replies

Sa traiti! Am 21 de ani, sunt elev in anul intai la Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina si vreau sa ma lamuriti cu unele lucruri. Am tot incercat sa gasesc raspunsuri, dar nu am gasit pe nimeni in masura sa ma ajute, asa ca am apelat la dumneavoastra. Din cate am inteles, in fiecare an, din randul academiei si scolilor de politie, se fac recrutari de catre SIAS/SAS pentru elevii din anul al doilea. Va rog sa imi spuneti perioada in care o sa se faca aceste recrutari anul acesta si daca pot sa particip si eu, chiar daca sunt in anul intai, sau daca trebuie sa astept pana o sa fiu in anul al doilea. Va mai rog sa imi spuneti si in ce constau recrutarile. Ce probe trebuie desfasurate in acest scop. Va multumesc!

• Membru

- elevii/studentii se aleg din an terminal pentru ca dupa examenele finale sa mearga direct la structura respectiva, tu in anul 1 nu poti participa.
- nu exista o perioada exacta in care diverse structuri(SAS, SPP, SRI, etc) vin pentru a face recrutari, de regula in semestrul al 2-lea al anului scolar.

- in general, in functie de specificul structurii sunt probe sportive, psihologic, interviuri, eventual limba straina. In cazul SAS parerea mea e ca se va pune accent mult pe pregatirea fizica.

Succes

• 5 months later...
  • Moderator
  • Popular Post
Un articol din publicaía online www.replicaonline.ro 

„Şeriful” de la Bărăganu s-a dat cu mascaţii
Poliţistul-vedetă care patrula călare a devenit luptător SAS
post-2-0-74699900-1432895349_thumb.jpg
Schimbări în cadrul IPJ Constanţa! Tânărul om al legii, Robert Sîrbu, care s-a făcut remarcat la Bărăganu, acolo unde a fost şef de post, întrucât patrula călare şi prindea hoţii în flagrant, dar şi prin faptul că a salvat un om de la moarte, a devenit “mascat” cu acte în regulă.

Se pare că visul i s-a îndeplinit, întrucât poliţistul iubeşte sportul, el practicând boxul. În urmă cu ceva vreme, Robert Sîrbu se făcea remarcat, fiind denumit „poliţistul cowboy” sau „şeriful de la Bărăganu”, prin acţiunile sale de a stârpi hoţii din localitate patrulând călare. La acea dată, Sîrbu declara că a analizat situaţia şi a considerat că aşa poate prinde hoţii în flagrant deoarece calul nu face atât zgomot cât o maşină şi, în plus, poate pătrunde şi prin locuri mai greu accesibile.

Apoi, în martie 2013, Sîrbu a salvat un om de la moarte. Mai exact, un individ încerca să sustragă bucăţi dintr-o conductă de irigaţii, moment în care un mal de pământ s-a surpat peste el. Poliţistul a ajuns primul la faţa locului şi nu a stat pe gânduri, intrând în galerie şi scoţând victima la suprafaţă. Ulterior, a fost propus poliţistul anului.

Numai că, între timp, acesta a revenit la vechea sa pasiune, boxul. A practicat acest sport încă de la vârsta de 14 ani, în Craiova, de unde şi este, dar s-a lăsat când a intrat în Poliţie. Apoi, încet – încet, a reînceput antrenamentele şi participările la concursuri. Numai că, din câte se pare, acesta îşi dorea foarte mult să părăsească localitatea Bărăganu, pentru a fi integrat în cadrul Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Mai pe româneşte, Robert Sîrbu tânjea să devină „mascat”. A dat examen, l-a luat, şi-a făcut stagiul, iar de la 1 mai poate fi numit luptător SAS cu acte în regulă. Potrivit informaţiilor noastre, acesta deja a participat la acţiuni specifice.

Liliana CHIRU

Mulţi au râs de colegul nostru atunci când a apărut în atenţia opiniei publice pentru că folosea un cal pentru a patrula. El în schimb şi-a văzut de treaba lui şi a continuat să muncească. Nu s-a plafonat şi nici nu s-a lăsat învins de poveţele şi zicătorile "binevoitorilor" de genul: "sistemul e de rahat" şi aşa mai departe.
Iar după ce a demonstrat şi s-a remarcat că este un poliţist adevărat, a ieşit şi soarele pe strada lui.
Concluzia este că dacă îţi doreşti cu adevărat, dacă eşti perseverent şi munceşti, indiferent de piedici sau nedreptăţi, nimeni nu te poate da la o parte şi vei reuşi ceea ce ţi-ai propus.
Felicitări lui şi îi doresc mult succes la noul său loc de muncă.
Cazul lui ar trebui să devină un şablon pentru ghidul carierei şi pentru recrutările pentru serviciile de acţiuni speciale. 
  • Membru

Tot de la ordine publică provine si băiatul ăsta...!? :)

• Moderator

Esti mandru, nu? :)

... Cazul lui ar trebui să devină un şablon pentru ghidul carierei şi pentru recrutările pentru serviciile de acţiuni speciale. 

... si pentru toate structurile operative ale politiei, as adauga eu!

Felicitari colegului nostru pentru tot ceea ce a facut ca politist!

Toată lumea vrea la S.A.S. Propun să desființăm restul funcțiilor operative din Poliția Română (siguranță publică,poliție rurală,investigații criminale, e.t.c)

Gresesti Iav, nu toata lumea vrea la S.A.S. Eu unul sunt atras de celelalte structuri pe care le-ai enumerat tu in paranteza :good:

Felicitari colegului nostru !! E promotie cu mine, il cunosc si sunt mandru de el :emo-yessir:

Gresesti Iav, nu toata lumea vrea la S.A.S. Eu unul sunt atras de celelalte structuri pe care le-ai enumerat tu in paranteza :good:

De când sunt pe acest forum, majoritatea întrebărilor au fost de genul „ cum pot ajunde în trupele speciale ale poliției” sau și mai și „cum pot ajunge la facultatea de mascați”, dar nicio întrebare de genul „ cum să ajung la poliția rurală sau la ordine publică”.

Iav pana acum nu am vazut rapoarte de mutare de la alte structuri la OP, urban sau rural.

Dar am rabdare...

• Moderator

Si cam ce legătură are cu subiectul topicului?! Trebuia să se găsească cineva ca iav care să-si pună tot felul de întrebări retorice, ce nu pot avea ca si consecintă decât devierea de la subiectul topicului.

• 1 month later...

Pe mine nu m'a recrutat nimeni..am terminat scoala de politie..am mers la sectie la OP vreo 2ani si cand s'a ivit ocazia unui concurs pt S.A.S, am participat si am avut sansa sa fiu si acceptat.

• 7 years later...

Salut! Sunt Mihai, aproape implinesc 17 ani, si am de ales o viitoare cariera peste un an jumatate. Actual sunt pe profil mate-info, si am inceput sa capatez o atractie pentru trupele de interventie. Astfel, intrebarea care ma macina este: Cum pot ajunge in SAS, ce este cel mai bine de urmat dupa liceu? Ar trebui sa incep antrenamentele de acum, sau sa mai astept? Ideea e ca stiu ca trebuie sa fii foarte bine pregatit din orice punct de vedere. La liceu ma descurc foarte bine, am note bune, iar sportiv sunt "fost" luptator de kickboxing si kempo, insa din primavara ma reapuc de sport de contact, preferabil MMA.

Ce trebuie sa urmez dupa liceu? La ce trebuie sa fiu atent? Cat de greu este drumul? Ce recomandari aveti?

Multumesc anticipat, o zi buna!

• Moderator

@MihaiSHX,

Participarea la activităţile de pe forum nu este publică, această facilitate o au doar persoanele majore. În consecință, te rog să revii pe acest site când vei fi major. 

• 7 months later...

Buna ziua.

Care este motivul pentru care, in ultimii ani, mai multi jandarmi s-au transferat in cadrul Politiei, si nu oriunde, ci in SAS? Chiar nu se gaseau in Politie oameni bine pregatiti pentru acest serviciu? Sau nu mai vrea nimeni din cadrul Politiei, sa faca parte din acest corp de serviciu?

Am o cunostinta foarte buna cu care am discutat asa, mai pe "fata" si care "jura" ca nu a intrat pe acel principiu bine cunoscut numit "pcr". Oare asa o fi?

Multumesc.

• Membru

Cât timp nu există transparență cu privire la procedura de recrutare, se poate întâmpla orice. Și nu degeaba nu există transparență.