Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Sa traiti! Am 21 de ani, sunt elev in anul intai la Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina si vreau sa ma lamuriti cu unele lucruri. Am tot incercat sa gasesc raspunsuri, dar nu am gasit pe nimeni in masura sa ma ajute, asa ca am apelat la dumneavoastra. Din cate am inteles, in fiecare an, din randul academiei si scolilor de politie, se fac recrutari de catre SIAS/SAS pentru elevii din anul al doilea. Va rog sa imi spuneti perioada in care o sa se faca aceste recrutari anul acesta si daca pot sa particip si eu, chiar daca sunt in anul intai, sau daca trebuie sa astept pana o sa fiu in anul al doilea. Va mai rog sa imi spuneti si in ce constau recrutarile. Ce probe trebuie desfasurate in acest scop. Va multumesc!

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Membru

- elevii/studentii se aleg din an terminal pentru ca dupa examenele finale sa mearga direct la structura respectiva, tu in anul 1 nu poti participa.
- nu exista o perioada exacta in care diverse structuri(SAS, SPP, SRI, etc) vin pentru a face recrutari, de regula in semestrul al 2-lea al anului scolar.

- in general, in functie de specificul structurii sunt probe sportive, psihologic, interviuri, eventual limba straina. In cazul SAS parerea mea e ca se va pune accent mult pe pregatirea fizica.

 

Succes

Link to post
Share on other sites
 • 5 months later...
Sache

 

... Cazul lui ar trebui să devină un şablon pentru ghidul carierei şi pentru recrutările pentru serviciile de acţiuni speciale. 

 

... si pentru toate structurile operative ale politiei, as adauga eu!

Felicitari colegului nostru pentru tot ceea ce a facut ca politist!

Link to post
Share on other sites

Toată lumea vrea la S.A.S. Propun să desființăm restul funcțiilor operative din Poliția Română (siguranță publică,poliție rurală,investigații criminale, e.t.c)

 • Upvote 4
 • Downvote 4
Link to post
Share on other sites
Panter

Gresesti Iav, nu toata lumea vrea la S.A.S. Eu unul sunt atras de celelalte structuri pe care le-ai enumerat tu in paranteza :good:

Link to post
Share on other sites
cyprusboy89

Felicitari colegului nostru !! E promotie cu mine, il cunosc si sunt mandru de el :emo-yessir:

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Gresesti Iav, nu toata lumea vrea la S.A.S. Eu unul sunt atras de celelalte structuri pe care le-ai enumerat tu in paranteza :good:

De când sunt pe acest forum, majoritatea întrebărilor au fost de genul „ cum pot ajunde în trupele speciale ale poliției” sau și mai și „cum pot ajunge la facultatea de mascați”, dar nicio întrebare de genul „ cum să ajung la poliția rurală sau la ordine publică”.

 • Downvote 5
Link to post
Share on other sites
Elvis

Iav pana acum nu am vazut rapoarte de mutare de la alte structuri la OP, urban sau rural.

Dar am rabdare...

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Si cam ce legătură are cu subiectul topicului?! Trebuia să se găsească cineva ca iav care să-si pună tot felul de întrebări retorice, ce nu pot avea ca si consecintă decât devierea de la subiectul topicului.

 • Upvote 4
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Pe mine nu m'a recrutat nimeni..am terminat scoala de politie..am mers la sectie la OP vreo 2ani si cand s'a ivit ocazia unui concurs pt S.A.S, am participat si am avut sansa sa fiu si acceptat.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   S.T.O.P. - Tehnica încătuşării
   Lucrarea expune, la nivel exemplificativ, tactici poliţieneşti de interceptare şi de reţinere a suspecţilor în cadrul Sistemului Tactic Operativ de Protecţie al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Tacticile poliţieneşti de obţinere a controlului asupra suspecţilor reprezintă reguli, măsuri, tehnici şi modalităţi generale sau specifice de contact/reţinere/arestare, conforme consemnelor de siguranță și procedurilor sistemice şi specifice care reglementează activitatea poliţiştilor. 
  • Marius
   By Marius
   Tehnici de utilizare a bastonului tactic extensibil
   Lucrarea expune la nivel exemplificativ principii generale de tactică poliţienescă şi de utilizare profesională a Bastonului Tactic Extensibil în cadrul Sistemului Tactic Operativ de Protecţie al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.
   S.T.O.P. propune bastonul tactic extensibil ca un instrument practic-aplicativ util misiunilor specifice de intervenţie cu grad scăzut sau mediu de risc şi poate constitui un suport conceptual pentru elaborarea unui proiect didactic de sinteză în domeniul autoapărării profesionale a personalului Poliţiei Române. 
  • Catalin
   By Catalin
   Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), din cadrul Poliţiei Române, a aniversat, joi, 15 ani de la înfiinţare, printr-o ceremonie organizată la Casa de Cultură a Ministerului Administraţiei şi Internelor.
   Serviciul a fost creat pentru creşterea capacităţii de ripostă a Poliţiei Române împotriva infracţiunilor comise cu violenţă şi, în mod specific, împotriva situaţiilor de criză ce implică luarea de ostatici şi răpirea persoanelor. A fost fondată în anul 1993, în cadrul unui nucleu incipient de luptă împotriva crimei organizate, însă misiunile dificile şi eficienţa dovedită prin finalizarea cu succes a acestora, a făcut ca, în 1995, SIAS să devină o unitate independentă şi complet operaţională.
   În aprilie 2007, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, a devenit membru cu drepturi depline al Grupului „ATLAS”, grup care a apărut ca reacţie a structurilor Uniunii Europene la valul de atentate teroriste declanşat în 11septembrie 2001 şi a exacerbării infracţiunilor comise cu violenţă în spaţiul european.

   Toţi luptătorii de la SIAS sunt cei mai buni în ceea ce fac. "Ei sunt elita", spune comisarul-şef Teodor Stanca, şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române. Aici sunt încadraţi doar prin concurs şi numai după ce au trecut cele mai drastice probe fizice şi psihice, cei mai buni poliţişti. "Trebuie să ştie cum să folosească foarte bine o armă încă de la început. Vor deveni pe parcurs cei mai buni, dar după un antrenament asiduu şi nu într-un timp foarte scurt. Noi trebuie să lucrăm contra timp, la perfecţiunea unui ceas elveţian. Orice greşeală poate duce la pierderea misiunii", spunea şeful SIAS.

   În ultimii 10 ani, luptătorii SIAS au participat la aproape 2.000 de misiuni specifice în condiţii de pericol maxim. Au participat la anihilarea celor mai periculoase grupări infracţionale. Cătălin Teodor Georgescu şi Poenariu Nicuşor sunt doi polițiști din cadrul SIAS căzuţi la datorie.
   De activitatea SIAS se leagă reţinerea greilor lumii interlope din România, dar şi a infractorilor cu renume internaţional precum Francisc Bancsa - fost legionar în legiunea franceză, acuzat de comiterea unor jafuri armate la bănci din Belgia, Cojocaru Constantin - supranumit "Pisica" sau "Passaris de România", evadat din închisoarea de maximă securitate din Serbia şi prins datorită rănilor provocate prin împuşcare de luptătorii SIAS.
   Clanuri cunoscute ca Duduienii, Caranii, Gorun, Cordunenii, Craiu şi multe altele despre care a auzit oricine au fost anihilate sau destructurate cu ajutorul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române.

   http://www.youtube.com/watch?v=o6jvAA2A55I

   Fără a fi lipsiți de modestie, această unitate de elită a Poliției Române, este cea mai bună și cea mai experimentată dintre toate forțele speciale din România.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.