Jump to content
POLITISTI.ro

Includerea primei de merit in salariul de baza


aromas

Recommended Posts

Ce credeti , este normala aceasta stare de fapt, respectiv includerea in acest an a primei de merit in salariul de baza sau este o discriminare in sensul ca la munca egala salarizare inegala?

Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu am nimic impotriva celor care au obtinut acest drept in anul 2009 ( cu toate ca 50 % au fost luate de sefi, 30 % de clientela lor si 20 % intr-adevar de cei care au meritat ), dar nu mi se pare corecta permanentizarea unui drept temporar pe principiul ca salariu din anul 2010 nu va scadea fata de cel din luna octombrie 2009. :hmmmt:

Edited by aromas
Link to comment
  • Moderator

aromas din cate stiu salariul de merit va fi inclus in "suma compensatorie" nu in salariul de baza, iar aceasta masura e temporara, doar pentru anul 2010. Nu?

Link to comment

Domnule Aromas , aveti dreptate , pana acum salariul de merit a fost inclus in salariul de incadrare.

Insa nu este vina oamenilor care au avut salariul de merit, ci vina plapumarilor care au facut legea, in care se spune ca cuantumul salariului de la data de 31.12.2009 trebuie sa fie la fel , adica de referinta ,pentru tot anul 2010.

De exemplu cel care a avut acest drept spune ca nu mai vrea acest salariu de merit, insa legea il obliga pe ordonatorul de credite sa ii dea aceiasi suma pe care o primea la 31.12.2009 in care era si salariul de merit.

Durerea mare este ca daca acesti oameni pierd acesti bani nici nu poti sa dai salariile lor de merit altor politisti pentru ca legea spune ca ,, din 2010 acest drep nu se mai stabileste".

Cei care au facut legea s-au gandit in primul rand la ei , daca vreti sa vorbim de permanentizarea unui drept temporar.

Prin adresa nr.364320 din data de 11.03.2010 Directia Juridica din MAI a trimis catre I.P.J.-urile din tara normele privind acest salariu de merit si sporul pentru lucrari de execeptie. Adica acestea vor fi introduse in suma compensatorie cu caracter tranzitoriu.

In speranta ca m-am facut inteles va stau la dispozitie cu alte precizari.

Cu deosebit respect.

Link to comment

Dai in masa cu salariul lor de merit ! asta e facut pt burtile mari de la birouri in cea mai mare parte,si ca sa ne inghita si noua gura au dat in proportie de maxim 20% si noua agentilor.cunosc caz concret un coleg de-a meu are salariu de merit de 100 si ceva de lei si el nu are la activ nici o contraventie nici macar un avertisment :doh: Pai dao in masa de treaba ca nici asta nu-i treaba :lol: si banuiesc ca cei "harnici " au salariu de merit NEVOIE,asa se fac treburile la noi in Romania "te iubesc" :ner: sau mai degraba te urasc ....

Totul merge pe principiul iau si eu......o mica mare parte si ia si tu sa-ti speli ochii,eu mai mult ca sunt sef si am burta mai mare ,iar tu mai putin ca esti subordonat si esti mai slabut !

Tot stau si ma intreb cand doamne se vor schimba lucrurile astea la noi oare?

Voi prinde pensia cu o altfel de legislatie???

Se vor schimba lucrurile astea in bine sau in rau???

Sunt intrebari fara raspuns zic eu :doh:

Edited by gaby
Link to comment

Raspunsul la aceste intrebari le veti afla cand veti trece de sentimentul de frica, si veti fi activ din punct de vedere sindical.

Numai uniti ne putem rezolva problemele . Si v-am mai spus, capul sus, altfel veti fi invins de sistem. :emo-yessir:

Link to comment
  • 1 month later...

Domnule Elvis,inca mai crezi in miscarea sindicala?Trist!Si asta e o forma de a cotiza la buzunarele unora(tot cu burti mari).

Ce credeti , este normala aceasta stare de fapt, respectiv includerea in acest an a primei de merit in salariul de baza sau este o discriminare in sensul ca la munca egala salarizare inegala?

Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu am nimic impotriva celor care au obtinut acest drept in anul 2009 ( cu toate ca 50 % au fost luate de sefi, 30 % de clientela lor si 20 % intr-adevar de cei care au meritat ), dar nu mi se pare corecta permanentizarea unui drept temporar pe principiul ca salariu din anul 2010 nu va scadea fata de cel din luna octombrie 2009. hmmmt.gif

Mai exista judete unde se da si 20% la cei ce merita?La IPJ-ul unde lucrez totul e pe spaga.Daca dai,ai salariu de merit,ai bilet in statiune,la mare,etc.....Daca nu dai ,muncesti si-------atat!

Link to comment

Domnule copreddog, nu numai ca cred dar mai fac si cate ceva, iar daca acum nu va mai muta seful asa cum,, vrea muschi lui" cred ca unul caruia ar trebui sa ii multumiti ,dintre cei multi, sunt si eu.

Insa sunt obisnuit cu politistii care decat se lamenteaza si asteapta sa respire altii in locul lor. Cat despre burti, nu stiu daca dumneavoastra pana acum ati intalnit un lider adevarat. Despre aia adevarati va pot spune , nu din auzite, ca au adus bani de acasa ca treaba in sindicat sa mearga. Daca aceste sindicate nu existau ,asa cum sunt bune sau rele, nu cred ca dumneavoastra ati mai fi tastat pe aici. Nu este vinovat decat cel care primeste spaga, cel care ofera este de doua ori mai periculos. Mi-am dat seama despre curajul dumneavoastra pentru ca nici macar nu ati dat numele judetului in care lucrati. Vad ca ,,omerta'' functioneza in anul de gratie 2010.

Dar va intreb, din ce sindicat faceti parte?

Din zei de-am fi scoborâtori,

C-o moarte tot suntem datori!

Totuna e dac-ai murit

Flăcău ori moş îngârbovit;

Dar nu-i totuna leu să mori

Ori câine-nlănţuit.

Cei ce se luptă murmurând,

De s-ar lupta şi-n primul rând,

Ei tot atât de buni ne par

Ca orişicare laş fugar!

Murmurul, azi şi orişicând,

E plânset în zadar!

Iar a tăcea şi laşii ştiu!

Toţi morţii tac! Dar cine-i viu

Să râdă! Bunii râd şi cad!

Să râdem, dar, viteaz răsad,

Să fie-un hohotit şi-un chiu

Din ceruri până-n iad!

DECEBAL CATRE POPOR !!!!!!!!!!!!!

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.