Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere specializarea Penitenciare


blackice

Recommended Posts

Salut. Ma numesc Mircea, si as vrea sa stiu daca sunt utilizatori ai acestui forum care vor sa dea admitere la penitenciare, sau daca cunosc persoane care vor sa dea.....ca sa ne facem o idee despre eventuala concurenta :D :D doar asta ne ajuta sa ne depasim pe noi insine :P. Dupa cum stiti, anul acesta s-a anuntat pe site-ul penitenciarelor ca vor fi 300 de locuri, la toate institutiile de invatamant unde exista aceasta specializare( ADP, ANI, Scoala de subofiteri de la Tg-Ocna-cele mai multe locuri, Academia tehnica militara).....eu personal sunt interesat de ADP, unde se vor scoate 45 locuri.... stiu asta de la un prieten caci la licee au venit cu prezentarea ofertelor educative, si au venit si doi ofiteri ca sa prezinte aceasta specializare a politiei. astept raspunsuri. Va salut!

Edited by blackice
Link to comment

Mircea nu pre ai nimerit bine p-aici. Arma penitenciare nu e o specializare a Poliţiei. Faptul că se mai pregătesc încă la ADP este o reminescienţă a sistemului miliţienesc dinainte de revoluţie. Acum nici măcar nu mai suntem în acelaşi minister.

Edited by minutzu
Link to comment

e trecuta totusi in cadrul facultatii de politie...iar la adp, cei de la drept osp fac majoritatea cursurilor impreuna cu cei de la penitenciare....intr-adevar, difera ministerul, dar pregatirea studentilor nu e f diferita :) pe forumul respectiv nu e activitate.....nu cred ca arma aleasa e o conditie de a posta despre admiterea, care, este aceeasi pt toti la urma urmei :P

Link to comment
 • 7 years later...

Bună ziua. Am 18 ani și aș dori să dau la Academia de Poliție, mai exact la Penitenciare și aș avea o serie de întrebări.

Se lucreză în ture ? 

Cât timp se lucreză ?

Este un loc de muncă stresant ?

Recomandați acest loc de muncă ?

Este un loc de muncă periculos ?

Mă pot muta altundeva de aici ?

Câți ani de facultate fac ?

Cu ce salariu ies de pe băncile facultății ?

Mulțumesc.

 

Link to comment
 • Marius unlocked this topic
 • Moderator

Gardienii din închisori NU sunt poliţişti și nu au absolut nicio legătură cu Poliția Română.

Link to comment
 • Marius locked this topic
 • 5 months later...

Bună! Am o întrebare și m-am gândit să scriu aici, pentru că poate cineva mă va ajuta cu un răspuns. Dacă am fost declarată inapt la examenul psihologic pentru Academia de Poliție, OSP, e posibil să susțin examenul din iarnă, pentru subofiteri, la ANP? Am înțeles ca e posibil, chiar dacă nu a trecut termenul de 6 luni, deoarce OSP și ANP aparțin de ministere diferite. 

Mulțumesc! 

Link to comment
 • Catalin changed the title to Examenul psihologic de la Academie e valabil si la ANP?

Bună ziua! Am niște întrebări legate de examenul de admitere la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare și cel de la Academia de Poliție. Anul acesta am picat psihologicul pentru Academia de Poliție, OSP( deși nu înțeleg cum, deoarece anul trecut am fost declarată apt) și nu vreau să renunț, pentru că este singurul domeniu pe care vreau să îl fac, însă nu pot rămâne acasă un an, din nou. Nu știu dacă pot da examenul psihologic în iarnă, deoarece nu știu dacă vor trece cele 6 luni, pentru a l putea susține și din acest motiv m am gândit sa încerc la Târgu Ocna, însă am auzit niște idei și nu știu dacă se pot pune in aplicare, de aceea întreb aici: presupunand ca sunt admisă la Tărgu Ocna, pot sa ma înscriu și la Academia de Poliție, anul viitor? Am înțeles ca este posibil sa ma înscriu la frecventa, fără sa plătesc, deoarece am dreptul la o facultate la buget, iar la Târgu Ocna este școală postliceală( dacă zic bine) și nu facultate. O altă întrebare e legată de Academie. Dacă intru la Târgu Ocna, cum am explicat mai sus, la Academie pot candida doar pentru ANP, sau pot merge și la OSP, având în vedere că nu aș termina școala de subofiteri decât în vară( cred, nu știu exact când încep cursurile)?

Link to comment
 • Marius unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.