radusandu Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Pentru cei interesati puteti studia Ghidul privind incompatibilitatile si conflictele de interese GhidPrivindIncompatibilitatileSiConflicteleDeInterese_2011.pdf Link to comment
budu Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 (edited) salut, Nu ştiu dacă am postat tocmai unde trebuie dar vă rog să mă ajutaţi. Dacă închiriez apartamentul proprietate personală ( cu contract de închiriere, legal), poate fi interpretată ca faptă asimilată faptelor de corupţie? adică efectuarea de operaţiuni financiare. Edited October 13, 2015 by budu Link to comment
Elvis Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Pai daca platesti impozite la stat pe venitul realizat ce legatura are cu....,,coruptia"? Link to comment
budu Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 am discutat şi cu alte persoane aspectul acesta iar părerile au fost împărţite, cu toate că cei care au zis că nu este legal să-l închiriezi, nici nu au argumentat de ce. Nelămurirea mea în privinţa că daca nu este legal să-l închiriez (cu contract), fiind funcţionar public cu statut special, ce prevedere legală încalc? Link to comment
Elvis Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Nu exista nicio prevedere legala care sa iti interzica sa inchiriezi un bun care iti apartine atata timp cat platesti impozit pe venitul realizat. Ai un apartament care iti apartine inchiriaza-l cu un contrat legal inregistrat la administratia financiara. Multa sanatate! Vorba unui coleg....hai noroc! 2 Link to comment
LORD Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 (edited) Inchiriaza apartamentul tau cui vrei, cu cat vrei, pe ce perioada doresti. Este bunul tau proprietate personala si dispui cum vrei de el . CONSTITUTIA ROMANIEI garanteaza dreptul la proprietate. Ei, asta-i culmea, atat ar mai trebui sa imi spuna ministerul ce sa fac cu proprietatea mea ! Maine inseamna ca ar trebui sa imi spuna si ce sotie sa iau ! Ca sa fie total legal in ceea ce priveste normele din domeniul fiscal si cel legat de venituri verificate de ANI : 1. Trebuie obligatoriu sa inregistrezi contractul de inchiriere la administratia fiscala de care apartii pentru a se stabili impozitul ce trebuie sa il achiti.( Acolo nenea/tanti de la fisc ia un exemplar pentru ei ca sa vada chiria lunara si perioada pentru a te putea beli de impozit si contributia la fondul de sanatate iar un exemplar inregistrat si stampilat il vei lua tu) . 2. Venitul obtinut il vei declara in ,,Declaratia de avere" ( vezi ca este o rubrica speciala venituri obtinute din chirii, dividende, jocuri de noroc, etc. ) Bineinteles in declaratie pentru deplina concordanta la rubrica ,,proprietati imobiliare" trebuie sa mentionezi proprietatea apartamentului ( de ex. cota 1/1 daca esti singur proprietar sau de ex. 1/2 daca este si sotia si modul de dobandire : mostenire, cumparare, donatie, construire, etc.) Poti sa ai probleme pe evaziune fiscala daca te pune dracul sa declari venitul mai mic la fisc iar in realitate incasezi mai mult . De exemplu in contract este trecut 500 lei/lunar iar tu incasezi 800 lei, dupa care te certi cu chiriasul si asta te toarna la fisc, este asadar o forma de ascundere a veniturilor obtinute. In rest ,prietene inchiriaza ce vrei : casa, masina, barca, tractorul, terenul agricol.... dar nu si sotia !!!! Hai pa si succes ! Edited October 14, 2015 by LORD 5 Link to comment
axle15 Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 (edited) Un funcționar public (fara statut special ;-) )cu venitul declarat, vreme de 3 ani, în declaratia de avere greșit(așa pretinde el...."am greșit, frate ! ....sunt om !....greșesc și eu ! ".....trei ani a gresit, saracu' ! ) adica anul I 23.000 real -declarat 11.000 soția 4000 ( cmd ? ? ? ) anul II 25.000- declarat 12500, soția 4000, anul III 19.000- sotia 4000 ) cam ce șanse are să ajungă în instanță sau să ia amendă ? Întreb fiindcă practică judiciară pe asemenea speta am găsit doar cazul unui funcționar public (functionar de primarie ) care a scăpat cu sup pe vcp .... Edited March 13, 2016 by axle15 . Link to comment
Kafka Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 @axle15 O pune de un dosar penal din start-3 rânduri la ANI ca denunt: să spunem ca greșești odată dar nu ani la rând și scuze dar 4000 lei/an salariu nici nepoata-mea nu înghite ..... Iar pe chestia cu practica probabil nu ai săpat adânc ! Link to comment
Recommended Posts