Jump to content
POLITISTI.ro

Comisiile de disciplina vs sindicat

Elvis

Recommended Posts

Credeti ca cercetarea si propunerea Consiliilor de disciplina va fi obiectiva daca din cadrul acestora face parte si un reprezentant al sindicatului reprezentativ la nivelul acelei structuri?

Credeti ca sunt obiective concluziile actualelor Consilii de disciplina?

Apreciati ca exista tratament discriminatoriu intre ofiteri si agenti?

Edited by Elvis
  • Moderator

• Poate fi benefica prezenta unui reprezentant din partea sindicatului, fara indoiala.
  • Uneori da, dar de cele mai multe ori sunt numai o simulare penibila, nefacand altceva decat sa execute "ordinul" conducerii.
  • Intodeauna a fost si va fi o discriminare intre aprecierea faptelor unui ofiter si agent.

PS: Ce se va intampla in cazul in care cel cercetat nu este membru al niciunui sindicat?

Normal ca ar fi corect si benefic sa fie asistat de un reprezentant al sindicatului din care face parte, dar sa nu uitam ca sunt judete unde sindicatele sunt doar niste umbre, sau niste catei ai conducerii.

Cand cel cercetat nu este membru al unui sindicat poate sa isi aleaga un politist sa il apere. Personal am vazut foarte putine cazuri. Nu vorbeam de asistenta domnule Luky, intrebam daca ar fi bine sa faca parte din Consiliul de disciplina. In ce consta aceasta discriminare? Incepand cu tonul si pana la solutie. Recunosc ca in ultimul timp lucrurile s-au schimbat in bine, dar mai exista un raton pe acolo. :angry:

Daca vreti sa vorbim de catei dvs sunteti prieten cu catelul sef.

Edited by Elvis

Elvis nu stiu ce vrei sa zici cu catelul sef dar a mai spus un membru ca pe acest forum vorbim despre idei si nu atacam persoane.Acum fiecare cu frustrarile lui!!!!

Sper sa intelegi.

Domnule Luky , dvs ati deschis discutia despre cateii din fruntea sindicatelor . Ce v-am spus eu nu este decat un adevar, iar daca eu sunt frustrat pentru ca imi place adevarul prefer sa raman asa. :hmmmt:

Discriminarile dintre agenti si ofiteri au existat mereu si vor exista INTOTDEAUNA.

Sper ca cei de la snppc sa rezolve aceasta problema ,dupa cum am mai discutat este un proiect de lege care prevede sa nu mai existe agenti ci doar ofiteri cu studii medi si cu studii suparioare.Bine a-r fi de a-r fi asa :ner:

Stati putin ca nu am inteles ceva ?DeCE trebuie neparat sa fac parte dintr-un sindicat? ma lamureste si pe mine cineva? cu ce ma apara mai bine un membru de sindicat,decat un avocat angajat de mine?pe care il platesc la nevoie nu toata viata ca in cazul sindicatului? Poate ma lamureste cineva?

• Moderator

Nu e obligatoriu sa faci parte din niciun sindicat, e alegerea ta.

Cu privire la angajarea unui aparator, sindicatele pot face acest lucru pentru membrii sai, iar onorariul acestuia se plateste din fondurile sindicale.

Domnule Gaby , exact cum imi inchipuiam, cultura sindicala va lipseste cu desavarsire.

Pai la o cercetare prealabila de exemplu credeti ca va va apara mai bine un avocat care nu va cunoaste si care habar nu are de ordinul 400 , decat un coleg care a trecut prin asa ceva?

Asta daca vi se permite sa veniti cu avocat.

Si cum ati spus trebuie sa il platiti din buzunar, adica 1500-2000 de leuti . Ia ganditi-va din banii astia cam cate luni platiti cotizartia astronomica de 10 lei la oricare sindicat.

Domnule Gaby sunt avocati si avocati, iar singur sunteti mai usor de ingenuncheat. Cu respect.

• Moderator

In plus nu trebuie sa uitati ca apartenenta la un sindicat poate preveni abuzurile impotriva dvs. Mai precis, intrucat liderul tau de sindicat participa la sedintele de comanda, videoconferinte, etc va lua atitudine si nu putine au fost cazurile cand au impiedicat unele abuzuri ce urmau a se comite impotriva politistilor.

Bine, aici depinde foarte mult si de ce om se afla in fruntea sindicatului, dar asta e o alta discutie.

Existenta mai multor sindicate au slabit puterea sindicala in politie.Cel mai bun exemplu s-a observat cand trebuia ca sindicalistii sa se consulte cu presedintele la Cotroceni si sindicatele noastre dezbinate se certau intre ele !

Dunelu, din contra aparitia mai multor sindicate a creat o concurenta constructiva pana la urma .Existenta unui singur sindicat ,cel putin in politie, a facut ca acesta sa fie usor de tinut sub papuc prin acordarea de mici (sau mari privilegii) liderilor sindicali.Ganditiva ca SNPC-ul finteaza din 2002 si a inceput sa miste abia dupa ce a aparut PRO-Lex.Din pacate acum PRO-LEX s-a scindat, s-au certat si se judeca intre ei, au conturile blocate si alte probleme probabil.Sper sa se reorganizeze in curand.

Edited by luky

luki uite ca sunt EU !nu ma intereseaza nici de CNP nici de SNPPC.ma bucur ca am aflat un lucru nou....pt mine,sunt membru cnp si atat,nu stiam ca e asociatie profesionala,sindicat etc.uite acum stiu :emo-yessir: si dupa cum spuneam nu m-a interesat niciodata sindicatele deoarece nu am avut nevoie de ele si nici nu doresc sa am vreodata,

si tinand cont de activitatea mea in MAI(sub 2 ani),nu m-a interesat sindicatele ci doar sa-mi fac meseria cat mai bine,

oricum invat repede si invat multe de pe acest site,va multumesc tuturor,

si administratorului pentru infintarea acestui site :emo-yessir:

Gaby sindicatul este ca doctorul, mai bine sa nu ai nevoie de el niciodata dar e bine sa existe pentru orice eventualitate.Esti inca la inceput de drum si nu stii cum este sa i se puna pata la un sef pe tine nevinovat si sa-ti caute zilnic nod in papura, sa incerce sa te caroteze pe unde te prinde.Eu am prins si vremurile acelea nasoale.Si cred ca mai ai un noroc , activezi intr-un judet care este printre primele in ceea ce priveste mentalitatea deschisa si deschiderea sefilor catre subalterni, fata de altele unde comunismul a lasat urme adanci in gandirea oamenilor.

Cand cel cercetat nu este membru al unui sindicat poate sa isi aleaga un politist sa il apere. Personal am vazut foarte putine cazuri. Nu vorbeam de asistenta domnule Luky, intrebam daca ar fi bine sa faca parte din Consiliul de disciplina. In ce consta aceasta discriminare? Incepand cu tonul si pana la solutie. Recunosc ca in ultimul timp lucrurile s-au schimbat in bine, dar mai exista un raton pe acolo. :angry:

Daca vreti sa vorbim de catei dvs sunteti prieten cu catelul sef.

Domnule Elvis... imi puteti spune si mie numele "catelului sef " care este prieten cu luky?

Mi-ar placea sa cred ca sunteti o persoana cu o singura fatza , o persoana curajoasa si directa si care nu va ascundeti in spatele monitorului.

Daca nu puteti sa imi spuneti aici , va astept cu un telefon .

Sper sa ma insel in ceea ce gandesc acum ....insa daca nu ma insel...se pare ca nu am reusit sa va cunosc, fiind si duneavoastra la fel ca multi altii cu doua fetze, fara a avea curajul sa vb unei persoane direct in fatza.

O seara placuta!

Domnule Recrutul77, ati inteles gresit , eu stiu ca suntem prieteni iar prietenii au incredere unul in celalalt.

Catelul sef este domnul care s-a pierdut in padure. Nu ar fi nicio treaba daca nu ar fi pierdut si cararea pe care trebuia sa o urmeze.

Cu deosebit respect.