Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere cu restrictii sau limitari


anca11

Recommended Posts

as avea si eu o intrebare ---(sunt nou pe forum) ----am luat permisul cu restricii 10.02 ce pot face sa pot merge -legal si pe o masina obisnuita?care sunt pasii? trebuie sa mai dau o data de permis sau doar un test de abilitati?

Link to comment

Vezi ca titlul topicului este gresit si este postat in aria gresita. Dai cautare in dreapta sus Google cautare personalizata. Gasesti ce cauti si aici

Edited by copman
Link to comment

speta - permis de conducere italian emis unui cetatea roman (permis unic, nu avea si unul romanesc).

condamnat ptr conducere cu alcool la bord, sentinta definitiva.

se anuleaza permisul cf legii romane sau se trimite in Italia unde cei de acolo aplica legea rutiera locala? stie cineva daca ptr aceasta condamnare se anuleaza permisul si in Italia?

mersi,

Link to comment

Maxu nu cunosc legea italiana dar daca fapta celui in cauza s-a petrecut pe teritoriul Romaniei se aplica legea valabila pe teritoriul tarii noastre.

Link to comment

asa este si omul a fost condamnat conform legii romane ptr ca fapta s-a petrecut in Ro si este un cetatean roman, dar permisul este un act administrativ al unui stat tert si legea romana nu este competenta sa anuleze sau sa modifice acte emise de autoritatile altor state. asta este problema mea.

de fapt intrebarea mea se refera la legea romana - ce faceti in asemenea cazuri? ptr un permis romanesc, se emite o decizie prin care se anuleaza permisul in baza sentintei penale definitive. dar daca permisul este strain, ce faceti?

Edited by maxu08
Link to comment

3. Anularea permisului de conducere

Art. 203

(1) Anularea permisului de conducere, in cazurile prevazute la art.114 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, republicata se dispune:

a) de seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost constata fapta, in baza hotararii judecatoresti ramasa definitiva, dispusa de o instanta din Romania,

b ) de seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, in baza unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva, pronuntata de catre o autoritate straina competenta, pentru o infractiune savarsita de titular pe teritoriul statului respectiv, daca pentru fapta savarsita legislatia romana prevede aceasta masura;

(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de seful serviciului politiei rutiere pe raza caruia titularul a domiciliat, in conditiile existentei unei sesizari din partea unei autoritati competente sau a unui certificat de deces.

(3) Masura anularii permisului de conducere se comunica, in termen de cel mult 5 zile lucratoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situatiile prevazute la alin.(1);

(4) In termenul prevazut la alin.(3), permisul de conducere se transmite de serviciul politiei rutiere care a dispus anularea, la autoritatea competenta care l-a eliberat, in vederea efectuarii mentiunii in evidenta.

Asa este maxu autoritatile romane vor trimite hotararea judecatoreasca definitiva impreuna cu permisul de conducere autoritatilor italiene, iar acestea ca parte a Conventiei vor proceda la anularea permisului de conducere.

Edited by copman
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.