Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0
alyn21

Unde poti conduce fara permis?

Question

alyn21

Buna ziua!

Vreau sa-mi invat prietena sa conduca(nu are permis),as vrea sa stiu daca o pot invata intr-un poligon fara sa incalc legea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Marius

Art. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
[...]
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) ...

Drum public este orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice.

Drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile. La intrarea pe un drum care nu este deschis circulaţiei publice, proprietarul sau administratorul acestuia este obligat să instaleze, în loc vizibil, indicator cu semnificaţia "Accesul interzis" şi panou cu inscripţia "Drum închis circulaţiei publice".

Discuţii similare:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
genessys30

Pe simulator.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
PavelRo

Buna seara, sper ca nu deranjeaza topicul, am 17 ani si m-am apucat de scoala, am un instructor destul de prost iar mare lucru nu prea am facut. Am inteles ca ar fii un ,,poligon" numit Ilioara, ce-i drept dezafectat, unde am inteles ca vin sa invete si persoane cu/fara permis, eu fiind in scoala, as putea merge cu un parinte acolo sa mai exersez parcarile ? Am inteles ca este vorba si de o taxa.. dar n-am gasit nimic cum ca ar fii privat sau nu, o parere de la cineva in masura ? Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Honoriusss

Salutare :) am și eu o întrebare, dacă permisul îmi este suspendat,am dreptul de circulație pe drumurile publice cu un SUV modificat de Off road care este înscris ca și tractor forestier la primărie cu numere galbene ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.