Jump to content
POLITISTI.ro

Imobilizare auto cu sau fara dovada?


sinad

Recommended Posts

Pai daca nu are placutele montate, la ce sa i se elibereze dovada? In baza a ce? Te referi la davada eliberata talonului?

Dovada se elibereaza ca urmare a retinerii unui document ori a placutelor cu numarul de inmatriculare.

Daca actul in sine, certificatul de inmatriculare, permisul de conducere, nu sunt fizic asupra proprietarului sau conducatorului auto, NU SE ELIBEREAZA nicio dovada. Se aplica, pe langa amenda propriu-zisa, o amenda contraventionala conform art. 147/1 din RAOUG 195/2002 in cuantum de 540-720 lei (6-8 puncte amenda) in cazul documentelor.

Daca proprietarul ori conducatorul unui autotursim circula fara o placuta cu numarul de inmatriculare, este contraventie conform art. 26/2 din RAOUG 195/2002 (HG 1391/2006) si sanctionata de art. 102/2 cu amenda in cuantum de  810-1800 lei (9-20 puncte amenda) de art. 108/1/d/4 cu 6 puncte penalizare si de art. 112/1/u, toate din OUG 195/2002, cu retinererea cerificatului de inmatriculare pentru care se elibereaza dovada inlocuitoare CU DREPT de circulatie 15 zile.

Daca masina este inmatriculata dar proprietarul sau conducatorul acesteia circula fara a avea ambele placute montate, tot contraventie este, conform art. 15/5 din OUG 195/2002, se aplica aceiasi sanctiune ca si in cazul art. 26/2 (de fapt este cam unul si acelasi articol) insa aici legea face referire clar la imobilizarea vehiculului, art. 117/1/a din OUG 195/2002, cel in baza caruia se dispune imobilizarea, insa tot legea, de data asta este un pic ambigua, face trimitere la acelasi atricol 112/1/u din OUG 195/2002, (ca si masura tehnico-adimistrativa) cel care prevede retinerea certificatului de inmatriculare, unde dovada eliberata are valabilitate 15 zile. Undeva este o neconcordanta insa este vina legiuitorului. In cazul acesta nu poti elibera o dovada cu drept de circulatie insa sa dispui si imobilizarea vehiculului.

Sau cel putin eu asa stiu.

Daca masina nu este inmatriculata si se circula cu ea ca atare, adica fara numere, se considera infractiune, conform art. 334/1 C.P.  si aici ti se elibereaza dovada la permis, tot cu valabilitate 15 zile insa se imobilizeaza masina dar in cazul dat este vorba de dovada pentru permis, cu valabilitate, si nu cea a cerificatului de inmatriculare.

In speranta ca prin cele enumerate mai sus am reusit sa clarific catusi de cat ceva, te rog fii tu mai explicit si sa ne dai mai multe detalii ca noi, la randul nostru, sa iti putem explica mai in amanunt.

Detaliaza-ne speta. De ce nu ai avut placutele pe masina sau ce s-a intamplat mai exact?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Din moment ce la art. 112 din OUG nu zice de faptul ca se elibereaza dovada fara drept de circulatie pentru lipsa placute nr. inseamna ca dispui imobilizarea fara sa eliberezi vreo dovada

  • Downvote 2
Link to comment

Da, adevărat, dar asta doar în cazul în care cel în cauză nu are asupra sa certificatul de înmatriculare. Pentru că dacă îl are, polițistul este obligat să îl rețină.

Văd totuși că ești foarte scurt în ceea ce întrebi și rupt din context.

Dacă îți răspundem și noi cu "da" și "nu", nici tu nu ai să înțelegi nimic.

Așa că, te mai rog o dată să explici. Dacă nu o faci, eu nu știu ce să-ți răspund

Link to comment
  • Moderator

Tocmai pentru că i s-au cerut mai multe detalii în repetate rânduri şi el ignoră, nu merită să vă pierdeţi vremea şi să-i răspundeţi. 

Link to comment

Este pentru stiinta mea, imi desfasor activitatea la o unitate din SB, am intrebat pe unii si altii si nu au stiut sa raspunda tocmai din cauza ca OUG se contrazice

  • Downvote 5
Link to comment
  • Moderator

In calitate de cetatean impotriva caruia s-a luat masura imobilizarii.

 

 imi desfasor activitatea la o unitate din SB

 

Dacă vrei să fii tratat cu respect, trebuie şi tu la rândul tău să-i tratezi pe ceilalţi cu respect. E o chestiune ce ţine de bun simţ.

Link to comment

Da-mi voie sa ma indoiesc de faptul ca iti desfasori activitatea in aceiasi institutie in care ne desfasuram noi activitatea pentru ca postarile tale se contrazic.

Intai esti un cetatean impotriva caruia s-a luat masura imobilizarii apoi esti, ce anume nu stim, intr-o unitate din Sibiu si vrei sa te lamuresti cu privire la neconcordanta din codul rutier.

Tu stii cel mai bine cine esti si mai ales ce vrei.

Daca vrei sa afli ceva, in orice domeniu, invata mai intai cum se formuleaza o intrebare pentru ca altfel, raspunsul va fi pe masura.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.