Jump to content
POLITISTI.ro

Cât timp durează anchetarea unui accident rutier la Politie?


daniel1981ionut

Recommended Posts

Anul trecut cineva a dat peste tatal meu si din pacate a murit,politia are dosarul si acuma la ei si zic ca se investigheaza cazul.

Cat timp are voie politia sa tina dosarul in ancheta ??

Ma poate ajuta cineva va rog

Link to comment
  • Moderator

Nu există un termen limită pentru finalizarea cercetărilor penale, legea nu prevede un astfel de termen.
Poliţia desfăşoară cercetările sub coordonarea unui procuror, până în momentul în care magistratul consideră că sunt suficiente date şi/sau probe. După, dosarul se înaintează de poliţie la parchet cu propunerile aferente, iar magistratul, în urma analizării dosarului, dispune în consecintă.
Poţi să mergi la poliţia rutieră şi să soliciţi să-ţi comunice care e stadiul cercetărilor în dosar.

Link to comment
  • Moderator

Art. 338 din Codul Penal.

 

Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia

 

(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

 

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.

Link to comment

Va multumesc frumos pentru ajutorul dat.

Azi am fost sa o intreb pe domnisoara politista care se ocupa de zac si mi-a zis ca a predat cazul de 2 luni la un ispector si cica trebuia sa ma cheme deja pana acuma ..... Unde se poate face o cerere pentru a cere lamuriri despre caz,la parchet ... sau unde se poate face o cere..

Multumesc

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.