Jump to content
POLITISTI.ro

Politist batut in Cluj


benkb

Recommended Posts

In aceasta seara am gasit o stire cu un politist batut in momentul imobilizarii unei masini. Articolul il puteti gasi aici (atat text cat si video).

Sunt curios ce pareri aveti cu privire la modul in care oamenii legii au actionat. Mi se pare mie sau n-au fost destul de pregatiti pentru o lupta golaneasca? Nu putine au fost situatiile cand puteau sa darame genunchiul agresorului sau chiar sa-i puna ficatul pe pauza.

Link to comment
 • Moderator

Daca politistii nu actioneaza cu fermitate sunt catalogati "fricosi", "pampalai" si "nepregatiti", iar daca le scapa vreo palma sau vreun pumn, unuia dintre cetateni agresivi, atunci sunt niste "brute" sau "agresori".

Asta e intreaga poveste.

 • Upvote 1
Link to comment

Marius, ai dreptate cu privire la modul in care vi se interpreteaza faptele. Insa, cred ca rolul si valoarea voastra este undeva dincolo de prejudecati. Un infractor nu mi se pare normal ca sa fie lasat sa scape de frica sa nu fie acuzat politistul de abuz in serviciu.

Am tot respectul pentru cei care folosesc fara teama armamentul din dotare. Lucrul cel mai trist e ca politistul a fost ranit. Daca suspectul doar scapa, nu era atat de grav. Dadeau de urma lui.

Link to comment

007 s-ar pensiona urgent, nu indeplineste criteriile :naughty: pretentii avem cu carul de la oamenii legii dar legislatie, dotari si bani daca se poate sa nu fie deloc, chiar unii au nesimtirea sa nu aduca de acasa ce mai au ,,sa ridice pe inalte culmi de progres si civilizatie" locul de munca unde isi desfasoara activitatea din placere si aproape voluntar :emo-yessir:

Link to comment

benkb noroc cu politia comunitara/locala?! nu-i asa? Prietene lasa-ne cu ipoteze de genul asta. Ai vazut prea multe filme americane. Ideea este ca ne este cerut sa ne comportam si sa actionam ca politistii occidentali dar pe salarii si aparati de legi de rahat. Cum un politist este pus intr-o postura mai defaimatoare cum va apucati toti sa va dati cu parerea. Ce stii tu despre felul cum ar fi trebuit sa procedeze politistii respectivi? Asta este un forum al politistilor si vrem sa ramana asa cum este.

 • Upvote 2
Link to comment

Copman, daca ai citi mai atent postarea mea, ai observa ca nu am aruncat cu pietre ci doar am intrebat, tocmai pentru ca nu stiu ce legi va apara si care sunt metodele la care sunteti limitati in actiuni.

Ba mai mult, mi-am dorit sa aflu opinia voastra.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

benkb, nu intereseaza postarea ta pentru ca ti le-am citit si pe celelalte. dar de ce te intereseaza pe tine ce legi apara politia si ''care sunt metodele la care sunteti limitati in actiuni''? -apropo, halal exprimare.

 • Upvote 1
Link to comment

Si zi asa mai bnkb acum nu mai esti politist? Pe alt topic te jurai ca esti politist, ba mai ai vrut sa dai si CNP-sa fii verificat....tot acolo ti-am zis ca sa ai grija sa nu patesti ca si Pinocchio...dar se pare ca ti-a crescut deja nasul....

Link to comment

Dupa parerea mea politisti au actionat corespunzator mai ales ca se perindau atatia oameni in acel moment pe strada. Facem pariu ca noaptea, lupta nu ar mai fi durat atat? :naughty:

Link to comment
 • Member

Cât despre despre colegii de la Circulaţie, au făcut şi ei ce au putut. Nu toţi suntem supermeni sau posesori de centuri negre în arte marţiale şi ştiu că nu e chiar uşor să încătuşezi o persoană care se manifestă violent şi pe care nu ai voie să o şifonezi deloc.

 • Upvote 1
Link to comment

Pai ce, unele persoane sunt mai "șifonabile" ca altele?

Ultima oară constituția spunea: ARTICOLUL 16 (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Nu cred că dacă un polițist își face datoria "ca la carte" are de suferit de pe urma notorietății personajului. Știu că mass-media din România are putere uriașă, dar credeți ca vreun șef s-ar spăla pe mâini de un bun agent, doar așa ca să faca pe placul presei? Și chiar dacă ar fi așa, sunt sigur că agentul de poliție ar fi avut de câștigat în contencios administrativ.

Ai drepate, în condițiile în care erau adunați atâția "gură cască" era inutil să acționeze pripit. Totuși... e interesant cum toți stăteau și se uitau... halal spirit civic.

Edited by pufiman
 • Downvote 1
Link to comment

spirit civic :ner:

1. Articolul mentionat de tine a fost pus pe o coala de hartia de un grup de oameni(parlamentari) care urmaresc in proportie de peste 90% interesul personal, dar cum ei sunt prea putini si prostimea (cetateanu roman ) e multa, trebuie sa apara si un sentiment de oarecare liniste in sufletul "prostului" asa ca scrie falnic in legea fundamentala a statului roman (constitutie) "Nimeni nu e mai presus de lege".

2. Nimeni nu este mai presus de lege :ner: E oarecum normal sa zici asta pentru ca atata timp TU(parlament/guvern) esti cel care faci legi/hotarari/ordonante , Tu singur introduci anumite reglementari dupa bunul plac, eviti anumite aspecte care pot deveni inconveniente pentru TINE(ori acolitii tai) intr-un anumit moment, iar pe ici pe colo mai presari cateva "usi din dos". Si uite asa politistul trebuie sa scrie rapoarte cat o nuvela de fiecare data cand foloseste mijloacele din dotare, mai ales armamentul, sa furnizeze zeci de raspunsuri la zecile de intrebari ....poate poate, se gaseste acea "usa din dos" si totul se va rezuma drept "viciu de procedura".

3. cat despre modul cum au actionat colegii de la cluj: AU ACTIONAT IN PERFECTA CONCORDANTA CU MIJLOACELE DETINUTE, CU GRADUL "RIDICAT" DE PROTECTIE PE CARE IL CONFERA LEGEA ROMANEASCA, CU GRADUL "IMENS" DE RECUNOSTIINTA MORALA, MATERIALA, SOCIALA PE CARE IL PRIMESTE UN POLTIST SI NU IN ULTIMUL RAND, AU ACTIONAT IN CONCORDANTA CU SPIRITUL CIVIC GENERAL VALABIL IN TARA ROMANEASCA.

Link to comment

Da, clasa noastră politică e mizeră. Dar oare nu și ei sunt români? N-au avut și ei mileuri pe mobilă când erau mici?

Cred că schimbarea trebuie să vină din partea fiecăruia. Cu toată diviziunea asta a puterilor în stat (cam formală ce-i drept) societatea e alcătuită pe sistem piramidal. Nu crezi că dacă noi, "cărămizile de jos" ne schimbăm atitudinea și mentalitatea față de ceea ce înseamnă bun simț și profesionalism nu vom putea schimba ceva? Dar mai e multe până când vor înțelege și românii că trebuie să-și asume responsabilitatea pentru greșelile făcute, și să dea dovadă de spirit civic. Eu nu sunt de acord să fim delăsători.

Nu credeți că trebuie să schimbăm ceva indiferent de câte ziduri de prostie și răutate dăm?

Referitor la sistemul în care primează nepotismul, dacă aș fi polițist, aș prefera să am o conștiință curată, să știu că am făcut tot posibilul încât ceilalți cetățeni să nu fie puși în pericol de vreun nepot, fin, cumătru...

Link to comment
 • Moderator

Ai dreptate, clasa politică este la fel ca și societatea din care provine. La fel și poliția sau orice altă categorie socio-profesională. Suntem toți la fel.

Din păcate românii au în sânge lașitatea și trădarea, iar istoria ne-a dovedit-o de nenumărate ori. Drama acestui popor este că scara valorilor este, a fost și va fi, total diferită față de ceea ce e normal și firesc. Iar pe deasupra mai suntem și o nație de ipocriți.

Șmenul, „șmecheria” sau lipsa valorilor morale sunt percepute ca niște calități de societatea în care trăim. Dacă un individ e „alunecos”, înșeală sau „fentează” regulile bunului simț sau cele impuse de societate, este perceput ca fiind descurcăreț și este apreciat de către cei din jur.

Degradarea valorilor morale a ajuns la un nivel atât de accentuat în ultimii ani încât chiar și educația copiilor se face în aceleași standarde bolnave. Am ajuns în așa hal încât la o școală nu mai este apreciat și admirat acel copil care învață bine, e liniștit și cuminte, ci este apreciat cel care e obraznic, bătăuș și mitocan.

Așa că nu trebuie să vă mai mire nimic ... scara valorilor la români este total diferită. Ne merităm soarta!

 • Upvote 1
Link to comment

In aceasta seara am gasit o stire cu un politist batut in momentul imobilizarii unei masini. Articolul il puteti gasi aici (atat text cat si video).

Sunt curios ce pareri aveti cu privire la modul in care oamenii legii au actionat. Mi se pare mie sau n-au fost destul de pregatiti pentru o lupta golaneasca? Nu putine au fost situatiile cand puteau sa darame genunchiul agresorului sau chiar sa-i puna ficatul pe pauza.

Poate ne inveti tu, benkb, cum se face la voi , la comunitara....!

Link to comment

@ Marius & Cata: M-ati desfiintat. :lol: Asa e cum ziceti voi.

Marius, sunt de acord cu tine, doar ca nu cred ca ne supunem la propriu, doar ca suntem prea putini si ne pierdem in majoritate. Nu ne mai vedem de ceilalti si nu ne baga nimeni in seama.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.