Jump to content
POLITISTI.ro

Masina radiere

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua. Revin la dvs cu o intrebare : un prieten a vandut o masina si acum vrea sa o radieze ...intrebarea mea e urmatoarea: el fiind plecat din tara mi-a facut mie o procura ca sa o pot radia de la finante si politie...ce acte mai am nevoie si ce taxe trebuiesc platite( precizez ca el e la zi cu impozitele si toate taxele) . va multumesc.

• Moderator
Publicat

Maşina nu se poate radia din circulaţie în urma vânzării. Noul proprietar e obligat să transcrie dreptul de proprietate.

Publicat

Dar am inteles ca de la finainte pot merge eu cu procura sa o radiez ...ca amicul meu sa numai plateasca impozit la ea. sau nu asa sunt procedurile?

• Moderator
Publicat

Referitor la acest domeniu al texelor şi impozitelor, poliţia nu are nicio legătură. Îţi recomand să cauţi pe site-urile primăriilor.

Publicat

Daca a vandut masina unei terte persoane, cu contractul de vanzare - cumparare, cu fisa de inmatriculare, (facuta odata cu contractul de vanzare-cumparare)cu procura si buletinul tau, mergi la ”taxe si impozite” unde are acel prieten masina inregistrata si cere certificatul fiscal de scoatere din evidenta fiscala. Taxa este in jur de cativa lei.

Iti va elibera doua exemplare. Unul pe format A 4 la care atasezi fisa de inmatriculare si o dai cumparatorului pentru a o putea inmatricula pe numele sau iar celalalt exemplar, care seamana mai mult cu o chitanta avand pe ea acea stampila triunghiulara, o pastreaza vanzatorul.

De aici nu te mai intereseaza pe tine si nici pe cel ce a vandut masina. E obligatia celui ce a cumparat-o sa o inmatriculeze iar daca nu o face, suporta consecintele legale. Cam blande dupa parerea mea. 

Masina nu o poti radia asa din circulatie. Alta este procedura plus ca, pentru radiere iti trebuie toate actele masinii, in original, si predarea placutelor cu numarul de inmatriculare autoritatii emitente.

O ”radiezi” din evidentele fiscal. O scoti de la ipozit mai exact.

Fi mai exact in ceea ce doresti sa stii pentru a te lamuri pe masura.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.