Jump to content
POLITISTI.ro

locuire fara forme legale


Tzapone

Recommended Posts

Buna ziua, in momentul de fata ma aflu intr-un proces ptr stabilire domiciliu minor in faza de apel, la ancheta sociala de fond sotia pentru a putea castiga baiatul ce mi sa incredintat momentan prin ordonanta prezidentiala a mintit in privinta personelor care locuiesc impreuna cu ea , camera ce ea declara ca este camera copilului este de fapt ocupata de catre fratele ei , fara a avea forme legale de mai bine de un an. Desi in momentul in care sa facut ancheta si la mine am sesizat lucratori de aasistenta sociala cu privire la acest aspect si multe altele  au ridicat din umeri si mi-au spus cas neputinciosi, el nevand forme legale ei nu pot scrie dec ce i se relateaza de catre familia sotiei.

Intrebarea mea este unde as putea sesiza ca acesta locuieste fara forme legale acolo( am inteles ca la politia din raza unde se afla locuinta) , daca fac acest lucru se va intocmi un proces verbal ceva scriptic pe care eu sal pot utiliza a proces, pot merge ulterior la politie, din moment ce eu sunt cel care a facut sesizare sa cer o copie a respectivului proces verbal, un numar de proces ceva care sa ma ajute sa demonstrez ca situatia reala este alta decat cea care apare in ancheta sociala.

Sunt disperat nustiu ce sa mai fac ca sa demonstrez ca ea nu are conditi asa cum declara .Orice alta sugestie este binevenita si nespus de mult apreciata .

Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Member

Faptul că acea cameră este de fapt ocupată de fratele fostei tale soții poate fi dovedit doar de către proprietarii imobilului respectiv conform prevederilor OUG 97/2005 Art. 36 Persoana care gazduieste o alta persoana, in mod neintrerupt, pe o perioada mai mare de 30 de zile, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 32 alin. (2) lit. a), are obligatia de a anunta politia sau serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de la locul unde este situat imobilul. Iți rămâne doar să-ți menți părerea în intanță, poliția nu văd cum ar putea stabili că ce spui tu este ”mai adevărat” decât cele spuse de proprietarii imobilului, mai ales că tu ai un interes să câstigi custodia minorului...

Link to comment
  • Moderator

Oricum chiar şi în situaţia în care persona ce locuieşte fără forme legale, primeşte vreo sancţiune contravenţională, nu te ajută cu nimic.

Link to comment

Poti solicita politiei sa-ti comunice ce persoane locuiesc efectiv la adresa indicata, ori si mai bine, aceasta solicitare o poti face prin intermediul instantei de judecata. Adica tu aduci la cunostinta instantei ca aspectele relatate in ancheta sociala nu corespund realitatii si soliciti o verificare din partea organelor de politie pentru a se identifica persoanele ce locuiesc in acel imobil.

  • Downvote 2
Link to comment

de ajutor ar fi ca in felul asta reusesc sa dovedesc 2 lucruri , 1 ca au mintit pe durata proceduri de fond si continua sa minta si acum la apel, si 2 ca nu are conditi suficiente pentru a tine  baiatul la ea ,

ps: nu va doresc sa ajungeti vrodata in acesta situatie, un om disperat se agata de orice lucru iar oferi cea mai mica sansa.

Link to comment

si inca un lucru toti avem obligatia sa nu furam insa nu toti respecta acest lucru nu exitsa o masura de prevenire ca personele sa se sustraga de la acest lucru?
 

  • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.