Jump to content
POLITISTI.ro

Valabilitatea autorizatiei de reparatie

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua

Am inteles ca autorizatia de reparatie este valabila 30 de zile. Ce se intampla dupa expirarea termenului (daca nu am resursele necesare sau am alte "obstacole")?? Imi mai pot repara masina?? In ce conditii?

Intreb pt ca nu am incheiat formular de intelegere amiabila (m-am prezentat singur la politie pt declararea tamponarii, autorul nu a venit) iar pana la rezolvarea cazului de catre politie si eliberarea documentelor de constatare mai trec destule zile iar cu programarea la service altele.

Multumesc.

• Moderator
Publicat

Îţi poţi repara maşina şi după perioada respectivă, în schimb dacă nu ai reuşit să o repari în termen, nu mai ai voie să o conduci pe drumurile publice.

Citeşte aici:

• 8 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua. Am și eu o problema. Am lovit un câine cu mașina și am avut niște avarii minore. Am mers în 24 de ore la secția de politie din zona și am primit o autorizație de reparații valabila 30 de zile. Întrebarea mea este dacă, după ce repar mașina trebuie să mai merg la o secție de poliție să dovedesc că am reparat-o?

Am uitat să menționez că nu sunt polițist. Mi-am dat seama după ce mi-am făcut cont că este un site dedicat polițiștilor. Aș aprecia dacă mi-ați răspunde la întrebare. Mulțumesc.

• Moderator
Publicat

@Dan08, nu este necesar să mai faci nimic după ce vei repara maşina. Autorizaţia de reparaţie îşi pierde valabilitatea după 30 zile, iar maşina este adusă la starea iniţială.

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Îmi puteți spune vă rog, daca am avut permisul auto suspendat două luni, timp în care nu am reusit să-mi repar masina avariată în urma unui accident pentru că, mi s-a spus ca acum nu au locuri, nu pot sa ma primească, altuia i-a luat foc serviceul, iar dovada pentru reparatie a expirat, pot cere la Serviciul Rutier sa-mi prelungească această dovada până reusesc sa duc masina în service?. Se poate prelungi?.
Vreau sa știu daca se poate prelungi, și pe ce perioada se poate prelungi?.
Eu am avut dovada de reparatie pentru 15 zile.
Știu ca se acordă dovadă de reparatie, și poti circula cu masina avariată 30 de zile.
Aștept răspunsul dvs.
Seară frumoasă!.
Alfred

• Moderator
Publicat

Autorizatia de reparatie are valabilitate 30 de zile si nu se poate prelungi. 

Daca nu ai reparat-o si esti depistat conducand cu ea expirata, teoretic poti primi sanctiune. Ai varianta sa o duci la reparat pe platformă.

Daca procesul de reparatie s-a prelungit ca urmare a soluționării accidentului de catre RCA-ul vinovatului sau pt ca spre exemplu, nu ti-au intrat banii, e alta poveste și nu cred ca vei gasi polițisti atat de neînțelegatori, incat sa te sanctioneze.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.