Jump to content
POLITISTI.ro

Întelegere accident minor


dstrez

Recommended Posts

Buna,

 

Am lasat si eu masina parcata corespunzator pe strada unde stau iar maine zi am gasita avariata. Am asteptat aproape 24 de ore ca autorul sa vina sa ne intelegem dar nu s-a prezentat. In acest timp am cules informatii despre masina autorului de la vecini si am mers la politie sa declar accidentul. Acolo politistul mi-a luat declaratia, a verificat masina si mi-a eliberat autorizatia de reparatie.

Dupa o zi de la eliberarea documentelor de catre politie, ma cauta proprietarul masinii care m-a lovit sa vorbeasca cu mine (a transmis ca nu el a fost la volan).

Nu am discutat inca cu el dar ce se mai poate face in situatia de fata ??? (nu stiu daca are RCA sau nu). Daca imi propune sa imi plateasca reparatia (in caz ca nu are RCA)??

 

Pe mine ma intereseaza sa imi fac masina si nu pe banii mei daca se poate.

 

Multumesc frumos pt raspuns.

Link to comment
  • Moderator

Se vor face verificări de către poliţistul care a primit plângerea ta spre soluţionare iar după ce va fi identificat cel care a condus se vor întocmi documentele de constatare.

Link to comment

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine  -  am lasat masina in parcare  iar la o zi si ceva cand am venit sa o iau, ma observat ca mi-a fost botita deasura aripii din dreapta fata. Cel/ cea care mi-a lovit-o nu a avut bunul simt sa lase vreun nr de contact si nici martori nu am gasit. Pot/ are rost sa ma adresez la politie in cazule de fata daca nu am niciun indiciu legat de masina/ soferul care mi-a accidentat masina?

Multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Sigur că poţi depune plângere. Dar dacă nu există niciun indiciu, niciun martor nu a văzut nimic, nu sunt camere prin zonă, etc e bine să ştii că şansele sunt egale cu zero, mai ales dacă avem în vedere că simţul civic a cam dispărut pe la noi, iar când un poliţist merge şi întreabă pe cineva dacă a văzut ceva, este perceput ca un adversar, este perceput de eventualii martori ca şi cum ar vrea să facă un rău cuiva, nu să ajute un alt concetăţean nevinovat.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

denyem oricum conform Oug 195/2002 esti obligat in 24 ore sa declari avariile la Politie altfel daca esti prins in trafic ramai fara permis !Si doi la mana daca nu declari ce s-a intamplat cum ai vrea sa se ocupe Politia de problema ta! Desteptul care ti-a lovit masina este si el obligat sa declare tamponarea si uite asa va fi gasit vinovatul si daca nu sunt camere sau martori!

Link to comment

Se vor face verificări de către poliţistul care a primit plângerea ta spre soluţionare iar după ce va fi identificat cel care a condus se vor întocmi documentele de constatare.

 

Proprietarul masinii spune ca nu era el la volan ci un sofer de-al lui.

Intrebarea este imi pot face masina pe banii lui sau macar sa imi recuperez banii in caz ca platesc eu???

Link to comment

Dupa eliberarea documentelor de constatare (care am inteles ca se face cam in 20 zile) ce pot sa fac sa imi pot repara masina?? (inafara sa scot banii din buzunar :) ).

Multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.