Jump to content
POLITISTI.ro

Întelegere accident minor

Postare recomandată

Publicat

Buna,

Am lasat si eu masina parcata corespunzator pe strada unde stau iar maine zi am gasita avariata. Am asteptat aproape 24 de ore ca autorul sa vina sa ne intelegem dar nu s-a prezentat. In acest timp am cules informatii despre masina autorului de la vecini si am mers la politie sa declar accidentul. Acolo politistul mi-a luat declaratia, a verificat masina si mi-a eliberat autorizatia de reparatie.

Dupa o zi de la eliberarea documentelor de catre politie, ma cauta proprietarul masinii care m-a lovit sa vorbeasca cu mine (a transmis ca nu el a fost la volan).

Nu am discutat inca cu el dar ce se mai poate face in situatia de fata ??? (nu stiu daca are RCA sau nu). Daca imi propune sa imi plateasca reparatia (in caz ca nu are RCA)??

Pe mine ma intereseaza sa imi fac masina si nu pe banii mei daca se poate.

Multumesc frumos pt raspuns.

• Moderator
Publicat

Se vor face verificări de către poliţistul care a primit plângerea ta spre soluţionare iar după ce va fi identificat cel care a condus se vor întocmi documentele de constatare.

Publicat

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine  -  am lasat masina in parcare  iar la o zi si ceva cand am venit sa o iau, ma observat ca mi-a fost botita deasura aripii din dreapta fata. Cel/ cea care mi-a lovit-o nu a avut bunul simt sa lase vreun nr de contact si nici martori nu am gasit. Pot/ are rost sa ma adresez la politie in cazule de fata daca nu am niciun indiciu legat de masina/ soferul care mi-a accidentat masina?

Multumesc!

• Moderator
Publicat

Sigur că poţi depune plângere. Dar dacă nu există niciun indiciu, niciun martor nu a văzut nimic, nu sunt camere prin zonă, etc e bine să ştii că şansele sunt egale cu zero, mai ales dacă avem în vedere că simţul civic a cam dispărut pe la noi, iar când un poliţist merge şi întreabă pe cineva dacă a văzut ceva, este perceput ca un adversar, este perceput de eventualii martori ca şi cum ar vrea să facă un rău cuiva, nu să ajute un alt concetăţean nevinovat.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

denyem oricum conform Oug 195/2002 esti obligat in 24 ore sa declari avariile la Politie altfel daca esti prins in trafic ramai fara permis !Si doi la mana daca nu declari ce s-a intamplat cum ai vrea sa se ocupe Politia de problema ta! Desteptul care ti-a lovit masina este si el obligat sa declare tamponarea si uite asa va fi gasit vinovatul si daca nu sunt camere sau martori!

Publicat

Se vor face verificări de către poliţistul care a primit plângerea ta spre soluţionare iar după ce va fi identificat cel care a condus se vor întocmi documentele de constatare.

Proprietarul masinii spune ca nu era el la volan ci un sofer de-al lui.

Intrebarea este imi pot face masina pe banii lui sau macar sa imi recuperez banii in caz ca platesc eu???

Publicat

Dupa eliberarea documentelor de constatare (care am inteles ca se face cam in 20 zile) ce pot sa fac sa imi pot repara masina?? (inafara sa scot banii din buzunar :) ).

Multumesc.

• Moderator
Publicat

Îl poţi acţiona în judecată pe cel vinovat de producerea accidentului.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.