Jump to content
POLITISTI.ro

Evacuarea unei persoane luate in spatiu cu copil minor .


Kessler

Recommended Posts

Buna ziua !

Numele meu este Kessler Cristina , si va rog sa ma ajutati cu un raspuns .

In urma cu un an si 3 luni , am luat in spatiu o clega de servici , cu copilul atunci in varsta de 14 ani . Le-am trecut cu domiciliul unde locuiesc in prezent , apartamentul fiind proprietate personala . Am intocmit si un testament olograf , urmand ca respectiva sa ma ajute cu cheltuielile casei si cu mancare , ulterior ramanandu-i acest apartament , plus alte bunuri mobile si imobile .

Deoarece , din punctul meu de vedere lucrurile nu stau asa cum am dorit , ajungandu-se la injurii , amenintari cu bataia , si chiar o mica bataie, care mi s-a aplicat cu pumnii in cap , in data de 02.10.2014 ,doresc si eu o mica informatie .

De precizat este faptul , ca respectiva in data de 18 septembrie s-a casatorit , eu nu i-am mai facut buletin la adresa unde avea buletinul .

Am intentat actiune in instanta pentru evacuare , si deasemenea un act notarial prin care este revocat testamentul olograf. Aceste acte ii vor fii prezentate cred eu in maxim 10 zile .

Amenintarile cu distrugerea de bunuri si injuriile la adresa mea au ajuns la apogeu , iar mie , chiar imi este frica sa mai stau cu ea in casa .

Acum intrebarea mea .

Cand pot schimba yala de la usa ?

Va rog sa ma credeti (repet) , ca imi este frica de ea . Am facut si o sesizare verbala la sectia de unde apartin , dar pana sun eu la 112 , la sectia de politie , sau la un vecin , nu stiu ce se poate intampla .

Va multumesc anticipat !

Link to comment
  • Member

Daca aceasta a adus aport la intretinerea locuintei iar dvs ati primit-o de buna voie , yala si evacuarea se poate face dupa hotararea judecatoreasca ramasa definitiva in acest sens!

Edited by cipri83
Link to comment
  • Moderator

Stimată doamnă, evacuarea unor terţe persoane dintr-o locuinţă nu implică doar voinţa proprietarului şi presupune, în cazul în care acele persoane refuză să părăsească locuinţa, existenţa unei hotărâri judecătoreşti de evacuare. Or, instanţa sesizată în vederea soluţionării unui litigiu trebuie să dispună acele măsuri care să poată fi aduse la îndeplinire, fie de bunăvoie, fie pe cale silită, independent de voinţa altor persoane sau de rezultatele altor procese.

În cazul în care locatarul refuză să părăsească imobilul, proprietarul trebuie să se adreseze instanţei de judecată pentru a dispune evacuarea imediată. Hotărârea pronunţată în primă instanţă este executorie.

Numai după ce veţi obţine aceste documente, puteţi începe demersurile necesare pentru evacuare. În astfel de situaţii, poliţia nu are competenţă, trebuie să vă adresaţi unui executor judecătoresc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.