Jump to content
POLITISTI.ro

O nouă conducere la Academia de Poliţie


Catalin
 Share

Recommended Posts

  • Moderator

Academia de Poliţie va avea o nouă conducere, de săptămâna viitoare

sursa: dcnews.ro

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a anunţat, azi, la Arad că săptămâna viitoare va fi numită o nouă conducere la Academia de Poliţiei, precizând că „tot acest concept de educaţie va fi structurat pe alte principii“.

Igaş, a declarat, într-o conferinţă de presă, că MAI este în perioada de evaluare a fiecărei structuri, în cadrul procesului de reorganizare a ministerului, iar până acum nu s-a stabilit câţi angajaţi vor fi afectaţi de acest proces, el precizând că vor fi vizaţi "cu precădere" cei care au avut abateri şi "care nu şi-au desfăşurat activitatea conform reglementărilor".

"Încă nu am finalizat acest proces încât să pot spune exact numărul disponibilizărilor din cadrul MAI. Cu precădere vor pleca aceia care au avut abateri, cei sancţionaţi, cercetaţi penal, care nu şi-au desfăşurat activitatea conform reglementărilor", a afirmat Igaş, răspunzând unei întrebări

Ministrul a spus că "toate armele şi toate structurile din subordine" vor fi restructurate.

"Nu ne vom opri aici (la reducerile de posturi - n.r.), vom încerca să reorganizăm tot acest minister, pentru că vrem să îl modernizăm. De săptămâna viitoare vom face primii paşi privind învăţământul din subordinea MAI. Vom numi o nouă conducere la nivelul Academiei de Poliţiei şi vrem să structurăm pe alte principii tot acest concept de educaţie", a spus ministrul.

Igaş nu a oferit amănunte privind schimbările de la Academia de Poliţie, afirmând doar că persoana care va fi numită la conducerea instituţiei este una pe care se bazează.

În 6 martie, Traian Igaş spunea că nu este mulţumit de instituţiile de învăţământ din subordinea MAI şi avertiza că vor fi schimbări majore privind programa şcolară, dar şi numărul de studenţi, considerând că nu este normal să fie anual 3.000 de absolvenţi.

Igaş a subliniat că, personal, nu este mulţumit de şcolile din subordinea MAI şi că a spus acest lucru şi reprezentanţilor Academiei de Poliţie.

Link to comment
Share on other sites

Pff... e clar ca va scadea numarul de locuri. Asteptam sa se afiseze programa de la admitere, sa vedem ce schimbari vor fi :-s

Link to comment
Share on other sites

Nu, din contra... Cred ca jandarmii vor ramane la conducerea scolii, tocmai pentru ca ei executa, nu discuta :naughty:

Link to comment
Share on other sites

  • Membru

termina facultatea la jandarmi, raman in academie, comandanti de companie dupa care se transfera la politie si trec la vreo catedra ca asistenti universitari.

Link to comment
Share on other sites

Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea numit la conducerea I.P.J. Alba

Prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian IGAŞ, astăzi, 24 martie a.c., chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a fost numit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba.

Anterior, Ioan Nicolae Căbulea a deţinut funcţia de adjunct al Şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul M.A.I.

Ceremonia oficială de învestire în funcţie va avea loc în această dimineaţă, la sediul I.P.J. Alba, în prezenţa secretarului de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor de poliţie Ioan Dascălu. Ceremonia va fi urmată de o conferinţă de presă susţinută la sediul instituţiei la ora 11.30.

Link to comment
Share on other sites

Un articol interesant.

Traian Igaş l-a "năşit" şi pe Luca Iamandi

Aceeaşi Academie de Poliţie, cu altă pălărie

Autor: MARA RADUCANU

24 martie 2011 – 12:38

După Interne, Poliţia Română şi Jandarmerie, iată că Traian Igaş, boss-ul de la Interne, a decis că e timpul să schimbe şi faţa Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti.

Nu de puţine ori, examenele de admitere la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti au fost suspectate de tot felul de aranjamente. Un loc unde corectitudinea ar trebui să fie literă de lege, deoarece aici sunt pregătiţi viitori oameni ai legii, s-a transformat uneori într-o afacere în care au primat interesele unor personaje controversate.

Iar cazurile prezentate în presă de-a lungul timpului sunt grăitoare în acest sens. Ministrul anunţa încă de săptămâna trecută că vrea să reformeze din temelie sistemul de învăţământ în domeniul ordinii şi siguranţei publice, susţinând că sunt mai mulţi absolvenţi decânt posturi vacante. Ioan Liviu Tăut, comisar-şef de poiţie a fost împuternicit pentru o perioadă de şase luni, ca rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", în timp ce noul decan al Facultăţii de Poliţie din cadrul Academiei, împuternicit tot pentru aceeaşi perioadă, este Ştefan Prună.

Noua conducere a Academiei a fost anunţată şi instalată astăzi în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a şefilor de Arme şi a secretarului general al MAI."Aveţi misiunea de a reforma din temelie sistemul de învăţământ în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a putea pregăti la standarde europene poliţişti, jandarmi şi pompieri. Vă cer să construiţi un sistem bazat pe performanţă, exigenţă şi disciplină, să eliminaţi din procesul de pregătire vechile obiceiuri care nu au dat rezultate".

Ioan Liviu Tăut a ocupat anterior funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş. De asemenea, comisarul şef de poliţie Emil Manta a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de director general administrativ al Academiei de Poliţie. Anterior, acesta a îndeplinit funcţia de director adjunct la Şcoala de agenţi de poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina.

Prin decret prezidenţial publicat în Monitorul oficial nr. 200 din 22 martie 2011, chestorului de poliţie Luca Iamandi, rector al Academiei de Poliţie, i-au încetat raporturile de serviciu cu MAI. Fostul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Luca Iamandi, s-a mai aflat in atenţia organelor de anchetă în 2009, fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpa, dupa ce a accidentat grav un bărbat, în apropierea unei treceri de pietoni din Capitală. Traian Igaş susţine că nu se va opri aici cu schimbările, anunţând că "toate armele şi toate structurile din subordine" vor fi restructurate.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.