Jump to content
POLITISTI.ro

Vecinii imi otravesc cainele!

kitty

Recommended Posts

Buna seara.va rog frumos sa ma ajuntati cu un sfat.am locuit la casa,a venit criza si a trebuit sa ma mut la bloc,intr un cartier rezidential,cu toata familia care cuprinde si un caine Husky.in apartament nu incape si cum era obisnuit in curte, dupa ce am intrebat administratorul de bloc si vecinii din zona am facut in fata geamului meu,un tarc special inchis cu gard pentru caine.mentionez ca aceasta curte este curta blocului si nu a primariei,iar tarcul este amplasat ca un fel de pod peste o mlastina.mai departe este camp.deci tarcul nu ocupa loc din locurile de parcare si nu incurca in niciun fel.problema este,ca acum 1 ora s a incheiat onsdinta de asociatie iar unul dintre locatari,care sta destul de departe de tarcul cainelui a spus ca doreste sa faca o seaizare pentru ca latratul cainelui il deranjeaza.mentionez ca acest caine latra atunci cand trece trenul si atunci cand maidanezii sau cainii de la casele de romi care stau in zona si care nu sunt legati trec pe langa tarcul cainelui meu.vecinu are ceva cu toata lumea,insa nu este deranjat de maidanezi nici de tren ci doar de urlatul cainelui meu.desi in curte si in imprejurim sunt 7 caini maidanezi are treaba doar cu catelul meu care sta tot timpul in tarc are cip si vaccinurile la zi.problema este ca aceesta,la sedinta a spus ca daca nu o rezolva asa ii da o galusca la caine sa il faca sa taca.adica il otraveste.va rog frumos sa imi spuneti ce pot sa fac daca se intampla acest lucru si daca pot sa preintampin acest om sa faca asa ceva? Mentionez ca acesta este jandarm si a spus ca daca face sesizarea stie el ce sa faca sa primesc amenzi.chiar nu stiu ce sa fac.va rog orice sfat .cat despre latrat plimb cainele incerc sa il obosesc,dar cum pot sa il opresc cand vin alti caini la gardul lui?

• Member

Art. 25

(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;

b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

e) rănirea sau schingiuirea animalelor;

f) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor.

(2) În cazul condamnării pentru una dintre infracţiunile prevăzute la alin. (1), instanţa poate dispune ca pedeapsă complementară interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

Legea 205/2004 privind protecția animalelor

In caz ca se intampla,de ce dovezi am nevoie? Daca vecinii spun ca da vecinu a spus in gura mare la sedinta,este suficient?poate fi considerata amenintare?

Pe de alta parte nu este normal sa ai un caine inchis langa bloc si sa deranjeze toti locatarii prin latrat. Daca ar sta langa geamul tau ti-ar placea sa te trezeasca din 10 in10 minute? Poti fii sanctionat contraventional pentru tulburarea linistii publice. Cainii au rolul lor, dar la tara, sau in apartamentul tau, daca il dresezi sa se comporte normal.

• Upvote 4

din pozitia de vecin al cuiva care are un husky si iubitor de animale, TE ROG (!!!!!!) vinde-l, da-l cuiva care sa aiba grija de el, fa orice este posibil ca sa nu-ti bati joc de el. este un chin PENTRU acel CAINE sa-l ti "la bloc". daca de vecin "ti se fractureaza", AI MILA DE CAINE!

@ DRAGOS - cainele ala NU stie sa latre, NU latra .. doar urla ca lupii la luna ;)

Edited by serhente Garcia
  • Upvote 4

L am lasat la o matusa,doua zile ,a refuzat hrana si apa.si a plans continuu.nu poate sa fie departe de familia mea.cainele latra doar atunci cand trece trenul,deci te trezeste trenul oricum.am acordul primariei.am dreptul sa il detin.mai sunt inca 6 caini maidanezi la blic care fac galagie.nu galagia este problema respectivului ci are o problema cu tata.cainele astazi a avut diaree si voma.am fost la veterinar si are semne de otravire.ce pot sa fac in acest caz.cui ma adresez? Da,poate ar fi mai fericit la tara cainele,am incercat,nu este si aici la bloc i am facut un tarc mare si care nu este in drumul nimanui.spuneti mi va rog unde ma pot adresa.animalul este bun .sa presupunem ca nu e caine ca este o vaca si cineva a incercat sa o omoare prin otravire unde ma pot adresa? Multumesc.

Cainele este pozitionat intre doua blocuri.vecinii de pe partea cu cainele nu sunt deranjati.din contra isi lasa copilasinsa se joace cu el etc.vecinul cu pricina sta la un bloc distanta

Ok.intreb din nou.cainele bunul meu .a fost otravit,dar supravietuieste.ce fac mai departe? Cui ma adresez? Sau astept sa mi l omoare de tot? Daca era o bovina si nu un caine,erau alte proceduri? Sunt convinsa ca ai inteles si in randurile de mai sus care era problema.poate sunt proasta si nu am bacul la romana? Pentru asta ar trebui sa nu mi se raspunda la problema? Am venit aici,pe forum,intrucat am crezut ca putem trec peste ortografie si gramatica si rezolva la obiect problema.asadar.bunul meu propriu,caci animalul este considera bun,a fost otravit.catre ce organ ma adresez? Ma duc la politie,la mediu,la protectia animalului,unde?

• Moderator

Nu suntem obligaţi absolut deloc să-ţi răspundem şi nici să ne chinuim să citim un text mizerabil.

Poţi să plăteşti un avocat să te consilieze.

• Upvote 1

• 8 years later...

Salut ! 

Vecinul meu (eu îmi dau seama după filmare, chiar dacă și-a acoperit fața cu mască și ochelari) mi-a otrăvit câinele cu otravă (posibil ilegală) combinată cu carne și aruncată peste gard. 

Cum pot să îl dau în judecată și să câștig procesul ? Știu că există lege care zice că se ajunge la pușcărie cu asta. În practică în schimb nu știu care sunt șansele să se întâmple.

• Marius changed the title to Vecinii imi otravesc cainele!
  • Marius unlocked this topic
  • Moderator

Va puteti adresa printr-o petitie fie la Parchetul de pe raza de domiciliu, fie la structura pentru Protectia Animalelor din cadrul Politiei Romane; pentru chestiunile legate de un eventual proces, trebuie discutat cu un avocat (nu oferim consultanta juridica pe acest forum)