Jump to content
POLITISTI.ro

Primari arestati


Eduard

Recommended Posts

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită, după ce ar fi cerut şi primit bani de la administratorul unei societăţi pentru a sprijini firma în contractul cu Primăria, a fost arestat preventiv, sâmbătă seară, de Tribunalul Covasna.

raczkaroly65947900.jpg

Magistraţii au emis pe numele primarului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar primarul a anunţat că va ataca cu recurs decizia.

Sorin Vidican, unul dintre avocaţii primarului, a spus că nu există suficiente probe la dosar pentru a susţine acuzaţia de luare de mită adusă de procurorii DNA.

El a afirmat că nimeni nu contestă că denunţătorul i-ar fi dat bani primarului, însă edilul susţine că a luat cu împrumut aceşti bani, fiind prieten cu denunţătorul. Totodată, avocatul a mai arătat că la dosar nu există probe care să ateste că primarul ar fi luat şi anterior bani de la denunţător.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA - Serviciul teritorial Braşov, pentru luare de mită, după ce ar fi cerut 41.000 de lei de la administratorul unei societăţi comerciale din localitate pentru a sprijini firma în contractul cu Primăria. Primarul a fost prins, vineri, în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ce primea o tranşă de 10.000 de lei de la administratorul societăţii respective.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după încheierea, la 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestări servicii între municipiul Târgu Secuiesc şi o societate comercială (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de carieră şi balastieră), Racz Karoly, în calitate de primar al oraşului, i-a pretins administratorului firmei respective o sumă de bani în scopul derulării fără probleme a contractului, şi anume "emiterea de comenzi din partea Primăriei şi aprobarea cu celeritate a plăţii produselor livrate".

Astfel, în perioada aprilie 2010 - februarie 2011, Racz Karoly a primit de la administratorul societăţii respective, cu titlu de mită, suma de 41.000 de lei. Societatea a plătit lunar câte 4.000 de lei în perioada aprilie-octombrie, 10.000 de lei în luna noiembrie 2010 şi 3.000 de lei la 17 februarie 2011, potrivit anchetatorilor.

Primarul Racz Karoly se află la primul mandat şi a fost ales pe listele Partidului Civic Maghiar.

Sursa :realitatea.net

Link to comment

Partidul Civic Maghiar a decis sa anuleze Congresul formatiunii, care urma sa aiba loc luni la Targu Secuiesc, precum si participarea la manifestarile programate la Targu Secuiesc marti, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, in semn de solidaritate cu primarul orasului, arestat pentru luare de mita, relateaza Mediafax.

" Intr-un comunicat de presa, PCM a anuntat ca, avand in vedere ca la Targu Secuiesc s-a creat o situatie "neasteptata si extraordinara", ca urmare a arestarii primarului Racz Karoly, gazda manifestarilor programate in municipiu pentru 14 si 15 martie, s-a decis anularea Congresului PCM, care urma sa aiba loc luni la Targu Secuiesc. La congres ar fi urmat sa participe liderii centrali si teritoriali, alesii locali si judeteni ai PCM, pentru a marca trei ani de la inregistrarea formatiunii ca partid.

De asemenea, PCM a anuntat ca nu va mai participa la manifestarea principala organizata de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, de la Targu Secuiesc.

Conducerea PCM subliniaza ca trebuie sa se tina cont de prezumtia de nevinovatie si se declara convinsa ca primarul Racz Karoly (PCM) este nevinovat, reprezentantii formatiunii declarandu-se increzatori in obiectivitatea justitiei.

Totodata, conducerea PCM sustine ca nu exclude ca UDMR sa se afle "in spatele arestarii" primarului din Targu Secuiesc, aratand ca denuntatorul edilului ar fi un apropiat al UDMR.

In finalul comunicatului de presa, PCM ii indeamna pe localnicii din Targu Secuiesc ca ei sa participe la manifestarile care vor avea loc in municipiu de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

In fiecare an, mii de oameni participa, in centrul municipiului Targu Secuiesc, la manifestarile organizate cu ocazia Zilei Nationale al Maghiarilor de Pretutindeni. Manifestarile centrale din Targu Secuiesc incep, conform traditiei, cu parada locuitorilor din comunele aflate in apropierea orasului, care defileaza in carute, purtand costume populare si cantand muzica traditionala. " sursa : hotnews.ro

Ce rau imi pare !!!! :D

.......acum intru de serviciu ( chiar trebuia sa asigur masuri de ordine la congres ) , sunt la interventie, azi ( sch II ) si maine ( sch I ) . Nu stiu cum voi trece sarbatorile astea fara primar si liderii PCM !!! Sincer imi pare rau ! :clip:

Auzi domnule, sarbatoare in oras si sa nu participe primarul ! Rai mai sunt astia de la DNA ! :ner:

Edited by Eduard
Link to comment

Nu, nu suporta regimul de detentie pentru ca gardienii nu i se adreseaza si in imba maghiara.

Exista o "limba" universal valabila, pe care daca n-o intelegi, o simti. :rolleyes:

Link to comment

as fi vrut sa scriu :

IOI ISTENEM!!!! voi `aveti ce`va cu sarmana primare de la secuiescu targu si ca se nu `zice lumea la mine ca `suntem `extremist, zicem la voi ca draghe europule, urasc la toti in `egal mod ca se nu se supere che uresc mai reu la altii =)) =)) =))

dar ma intreb, s-o intelege de gluma, nu s-o intelege, o fi, n-o fi, ..........ei, fie ce-o fi =))

Link to comment
  • 1 year later...
  • Moderator

Fostul primar din Fărcăşeşti, condamnat la şapte ani de închisoare

Fostul primar al comunei gorjene Fărcăşeşti a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia a fost pronunţată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a mai decis să menţină şi condamnările cu suspendare pentru nora fostului primar, Anda Luiza Pârvulescu, respectiv pentru cumnatul lui Pârvulescu, Constantin Cincă. Cei doi au fost condamnaţi fiecare la câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru tăinuire. Potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe lângă cei şapte ani de închisoare cu executare primiţi de fostul edil, acesta din urmă a mai primit o pedeapsă complementară care vizează interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de trei ani.

A luat mită peste 350.000 de euro

Fostul primar al comunei Fărcăşeşti a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ancheta DNA a început ca urmare a denunţurilor făcute de doi oameni de afaceri, care au afirmat în faţa procurorilor că i-au dat mită edilului, bani şi bunuri, pentru a beneficia de contracte publice pe raza localităţii. Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, în perioada iunie 2000 – 2008, Constantin Pârvulescu, în calitate de primar al comunei Fărcăşeşti, a primit de la doi denunţători foloase materiale injuste, bani, bunuri, lucrări şi servicii, totalizând 1.296.883 de lei, echivalentul a 364.597 de euro. În schimbul mitei, primarul le-a atribuit preferenţial mai multe contracte de achiziţie publică firmelor administrate de cele două persoane şi în schimbul aprobării unor plăţi restante pe care Primăria Fărcăşeşti le avea de făcut în contul firmelor administrate de denunţători.

Mita ajungea la cumnat şi la noră

Conform anchetatorilor, serviciile, banii şi bunurile au fost pretinse şi primite de la cei doi denunţători fie direct, fie prin intermediul cumnatului primarului, Constantin Cincă, şi a norei Anda Luiza Pârvulescu, fie prin intermediul firmei PÎRCONSGIL SRL, în care primarul a fost asociat şi administrator până în anul 2003. Între altele, în rechizitoriul de trimitere în judecată se mai aminteşte şi de faptul că în anul 2005, Constantin Pârvulescu a condiţionat atribuirea unui contract pentru repararea unei şcoli de cumpărarea unui apartament în municipiul Bucureşti. Apartamentul a fost cumpărat de denunţător – beneficiarul contractului, dar a fost înregistrat pe numele Anda Luiza Pârvulescu, nora primarului din Fărcăşeşti. Este de amintit că în momentul în care procesul a început la Târgu Jiu, magistraţii gorjeni i-au amintit fostului edil că, potrivit legii, are şansa de a beneficia de o reducere de pedeapsă dacă îşi recunoaşte faptele. Pârvulescu a insistat asupra nevinovăţiei sale şi a fost condamnat în cele din urmă, de Tribunalul Gorj, la opt ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Ulterior, Curtea de Apel din Craiova a menţinut condamnarea la închisoare, dar a dedus din această perioadă de arest preventiv, ajungându-se în cele din urmă la o pedeapsă finală de șapte ani de închisoare cu executare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a reconfirmat vineri deciza Curţii de Apel din Craiova, iar fostul primar va trebui să petreacă următorii ani după gratii.

sursa: gazeta de sud

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.