Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Plecarea de acasa a copilului minor

LuncsoreanuAlin

Question

Salut tuturor ,am un prieten ce este intr-o mare dilema.Mi-a spus cazul lui si am zis ca sigur ma puteti sfatui .Are 17 ani dar duce o viata grea,tatal lui se poarta foarte rau cu el il jicneste ,cearta,striga la el il duce la munca toata ziua in timp ce el sta si pe acasa .... prietenul meu a fost lovit si la 3 saptamani asta este personal si nu a continuat stiu ca mai are un frate mai mic.dar problema este ca nici un om normal nu are putea sta cu tatal lui.cu mine si cu multi oameni straini se poarta frumos tatal lui dar cu familia nu.Mi-a zis ca a fost intentat un divort in urma cu multi ani dar s-a ajuns la impacare chiar daca mama lui nu a vrut si tatal lui a dat declaratii ca nu se mai comporta asa ....mama lui avea si certificate medico legale .Ce ar putea sa faca ? El ar vrea la 18 ani ca este major sa plece la bunici sau la un unchi si o matusa ori si cu chirie , dupa ce s-a angajat si sa termine si scoala ca ii este frica de tatal lui .Ce sa ii spun ? Este legal ce vrea sa faca si cum ati face daca ati avea aceasta dilema .

Orice raspuns este bine venit si cat mai multe raspunsuri l-ar ajuta .Imi pare rau de el si vreau sa il ajut.

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Membru

Sa stea de vorba cu un politist de proximitate de la sectia de politie de pe raza caruia locuieste prietenul tau, iar acesta o sa-l ajute sa rezolve problemele pe cale amiabila.

Edited by cipri83
  • 0
  • Moderator

Ar putea sa sezize orice abuzuri asupra sa ori a fratelui, fie ele psihice, fie fizice, catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptii. Au si un telefon gratuit, care functioneaza la nivel european, 116111. Ei ar putea asigura inclusiv tutelarea lor de catre stat si decaderea parintelui din drepturi, in anumite circumstante. Faptul ca asteapta pana la 18 ani, cand poate legal sa-si decida soarta fara a cere permisiunea parintilor, nu rezolva cu nimic situatia, mai ales daca mai are si un frate mai mic!

Dar chiar si tu poti sa anunti autoritatile despre aceasta situatie!

• 0

Ai dreptate Citadela o s-a il fac s-a apeleze ,dar la 18 ani pleaca si tatal nu poate s-a il bata sau aduca cu forta acasa asta ar insemna sechestrare ,ma gandesc.

• 0

Buna seara! Ma numesc Valentin si am 20 de ani. Am terminat liceul si am fost un an la facultate, dar m-am lasat si acum muncesc. Am o relatie de 1 an cu o fata minora ( mai exact, ea are 17 ani si 3 luni ). Am cautat un raspuns pe mai multe site-uri daca se poate ca o minora sa plece de acasa fara voia parintilor si daca acestia depun plangere, ce se poate intampla. Ca sa intelegeti situatia, parintii fetei sunt divortati si ea este abuzata atat fizic, cat si psihic de catre tatal ei si mama ei vitrega. Aceasta nu se mai poate concentra nici pe liceu datorita acestor probleme, este in ultimul an si se chinuie sa ia Bacalaureatul. Stiu ca de la varsta de 16 ani ai discernamant partial si abia de la varsta de 18 ani ai discernamant total, dar ea nu mai poate rezista pana in vara deoarece isi face foarte mari griji pentru liceu ca nu il poate continua datorita tatalui ei si mamei ei vitrege. Intrebarea mea este : poate sa se mute la mine si sa dea o declaratie ca a facut acest lucru de buna voie si daca da, se poate sa mi se zica pas cu pas ce trebuie sa faca prietena mea ca parintii ei in caz ca dau declaratie, sa nu aibe ce sa ii faca?