Jump to content
POLITISTI.ro

Agresată în preajma poliţiştilor


minutzu

Recommended Posts

ARAD. O fată de 15 ani a fost lovită în apropierea şcolii şi un poliţist, aflat în zonă, i-a spus să sune la 112 pentru a raporta incidentul.

Cât de tare trebuie să fi lovit pentru ca poliţiştii, aflaţi în apropiere să intervină? Cam cât la sută din faţa victimei trebuie să fie acoperită cu sânge pentru ca să fie trimis cineva la faţa locului? O palmă zdravănă, un pumn, violenţa verbală sunt nesemnficative. Prevenţia sau infracţionalitatea minoră sunt bune de pus pe hârtie şi de raportat la activităţi. Atât.

O fată a fost lovită, saptămâna trecută, în apropierea şcolii (Colegiul Naţional „Moise Nicoară”) din centrul oraşului, de un tânăr cu câţiva ani mai mare decât ea. Era ziua în amiaza mare. O discuţie mai aprinsă între fete din timpul orelor a făcut-o pe una dintre ele să-şi cheme prietenul să o pună la punct pe cealaltă. Şi a venit, a bruscat-o, a lovit-o, a insultat-o şi e drept a şi speriat-o. Atât de tare că a avut nevoie de ore bune pentru a-şi reveni din starea de şoc.

Poliţia veghează liniştită

În imediata apropiere era o maşină a poliţiei, un Logan alb, cu girofar şi însemnele poliţiei. După ce a scăpat de agresor fata a fugit glonţ la omul legii. Acesta a deschis geamul şi i-a spus sec:sună la 112. Potrivit declaraţiilor fetei acesta nu era îmbrăcat în uniformă, era civil. La o oarecare distanţă erau şi poliţiştii comunitari care dirijau circulaţia. Nu au intervenit. A sunat şi la 112 iar de la celălalt capăt la firului i s-a recomandat să meargă însoţită de părinţi la poliţie şi să dea o declaraţie.

Poate pentru oamenii legii a fost un incident minor, dar în el era implicată o fată de 15 ani, ai cărui părinţi plătesc pentru toate aceste structuri: poliţie, jandarmi, poliţie locală. Plătesc pentru ca să fie siguri că fiica lor se poate simţi în siguranţă în mijlocul oraşului, la orele amiezii.

„Am învătaţ-o ce să facă în situaţii de acest fel. I-am insuflat încredere în toate aceste structuri, i-am spus să sune la 112 sau să ceară ajutorul unui poliţist atunci când are probleme. A făcut tot ceea ce am învăţat-o să facă, dar poliţia nu a reacţionat, a lăsat-o pe cont propriu. Tânărul se putea întoarce, o putea aştepta pe prima stradă. Cât de tare trebuia să fie lovită pentru ca cineva să facă ceva”, se întreabă revoltat tatăl.

Precizările poliţiei

„Referitor la incidentul relatat, va informăm că poliţia locală Arad nu are obiectiv la intersecţia pod Decebal cu b-dul Dragalina.Totodată, menţionăm că în dotarea instituţiei noastre nu există autoturisme Logan”, precizează Nicoleta Belean, purtătorul de cuvânt al instituţiei.Pe de altă parte, Inspectoratul de Poliţie Arad a precizat: „Cu maşina poliţiei nu au voie să circule decât agenţii îmbrăcaţi în uniformă, nu putea fi un civil în maşina poliţiei” a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad. Cât despre apelul la 112 acesta a fost confirmat de reprezentanţii IPJ dar gravitatea lui nu implica şi trimiterea unui echipaj la faţa locului, chiar dacă vocea fetei denota că era foarte speriată.

Agresată în preajma poliţiştilor

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
  • Member

Tot legat de asta, nevasta-mea a fost agresata de niste caini maidanezi tot in fata unor politisti dar comunitari, care erau intr-o duba si nu au facut nimic...luar-ar foc!

Link to comment

Adevărul este că și eu sunt agresat în fiecare dimineață când plec la serviciu de niște câini comunitari.

Încă nu m-am decis dacă să sun la 112 de pe drum sau când ajung la dispecer...

...mda. E o recație de om cu caracter prost - nu reacția mea- :doh:, mă refeream la acel polițist care s-a comportat în maniera expusă.

Ar fi trebuit să ia atitudine, să îl identifice pe acel individ, să întocmească un proces verbal cu cele constatat și să-i explice fetei sau reprezentantului său legal că dacă dorește să pornească un proces penal împotriva individului să depună o plângere în acest sens.

Hai să fim serioși, câți am fi procedat în acest fel dacă eram prinși prin zonă cu alte treburi de un astfel de eveniment...

Link to comment

si uite asa se strica imaginea politiei in fata cetateanului si ne mai intrebam de ce contrbuabilii nu vor sa fie martori, de ce nu au incredere in politie.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.