Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Am gresit dar ce poate urma ? (Numere rosii expirate)


bilaady
 Share

Question

Buna seara tuturor.

 

In primul rand o mica prezentare, sunt un tanar de 23 de ani cu permis de aproape 5 ani si nu am mai avut nici o data probleme de genul asa ca imi cer scuze daca expun lucrurile mai mult sau putin exagerat.

 

SItuatia mea este urmatoarea:

 

Detin o masina cumparata personal din germania si am luat toate seturile de numere rosii(ultimile expirand pe 27.07

Acum cateva seri(mai exact pe 17.08) m-am trezit dupa o tura de noapte flamand si am hotarat sa ma duc la un fastfood apropiat(200m) si sa spal si masina (precizez ca nu circulasem cu ea pana atunci de cand imi expirasera numerele stiu ca nu este o scuza dar timpul din pacate nu il pot da inapoi ca ma duceam pe jos de 100 de ori).

La intoarcere ma opreste un echipaj al sectiei de care apartin. Ma legitimeaza imi recunosc greseala care am facuto si sunt si dispus sa platesc, le predau numerele rosii le arat autorizatia(pe care nu mio retin) las masina si mergem impreuna la sectie. Bun toate bune si frumoase dar am anumite neclaritati dupa ce am vazut procedurile care ar trebui facute din alte cazuri de pe net.

1. Nu mi se retine permisul si nici autorizatia provizorie(chiar daca era expirata) ci doar numerele, Agentul spunandu-mi ca e dragut si nu mi-l retine.

2. Eu intreband ce mi se va intampla ca si pedeapsa, Agentul foarte calm si sigur imi spune ca voi primi doar o amenda care se numeste administrativa.

3. Permisul daca nu mi la retinut poate sa fie retinut din "oficiu" pe loc sau un timp si sa ma trezesc ca daca merg in continuare si ma opreste sa fac puscarie sau ma rog sa imi agravez deja situatia in care sunt?

4. Dumneavoastra catre ce pronostic inclinati la ceea ce am facut tinand cont ca nu am intrat intr-o sectie de politie decat cand mi-am luat buletinul?

 

Multumesc anticipat si imi cer scuze daca exprimarea mea sau expunerea lucrurilor sunt umpic deviate dar chiar nu am pe nimeni sa ma lamureasca..

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Art. 334 din Codul Penal

Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat

(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Pai asta sincer am citit si eu dar ce inseamna asta ? Fac puscarie ? si/sau amenda aia ce inseamna ce mia spus Agentul amenda administrativa 500RON ? Cu permisul ce fac ? O sa am dosar penal ?


Puteti fi un pic mai elaborat la toate neclaritatile mele, asta am putut citi si eu pe net si tocmai asta ma sperie "se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă."

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.