Chrisstian Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Am si eu o intrebare, la SD9 exista o munitie ideala? Din experienta voastra imi puteti recomanda un anumit gramaj ? Ms frumos Link to comment
Moderator Marius Posted August 19, 2014 Moderator Share Posted August 19, 2014 În primul rând trebuie analizate specificaţiile producătorului din manualul de utilizare al pistolului Smith & Wesson SD9, unde pe lângă recomandările uzuale de folosire doar a calibrului pentru care a fost proiectată arma, am găsit următorea recomandare: Plus-P” (+P) ammunition generates pressures in excess of the pressures associated with standard ammunition. Such pressures may affect the wear characteristics or exceed the margin of safe-ty. Use of “Plus-P” ammunition may result in the need for more frequent service. “Plus-P-Plus” (+P+) ammunition must not be used in Smith & Wesson firearms. This marking on the ammunition designates that it exceeds established industry standards, but the designation does not represent defined pressure limits and therefore such ammunition may vary significantly as to the pressures generated and could be DANGEROUS. Some brands of ammunition may cause difficulty in extracting spent cartridge cases from the chamber. If this situation occurs, thoroughly clean the chamber with solvent. If this condition per-sists, we recommend changing to another brand of ammunition. O traducere rapidă, spune că producătorul recomandă doar utilizarea muniţiei cu încărcătură standard şi evitarea muniţiei "Plus-P" sau "+P". Dar din ce ştiu, definirea muniţiei "Plus-P" sau "+P" nu este prea clară, diferă în funcţie de producători şi piaţă (US vs Europa). În principiu, muniţia "Plus P" şi "Plus P Plus" este pur şi simplu o muniţie cu o încărcătură de material exploziv mai mare decât cea standard. "Plus P" a apărut prima dată pentru armele utilizate de instituţiile din domeniul de aplicare a legii, din dorinţa de a stoarce mai multă putere dintr-un cartuş. Pentru cele mai multe modele de cartuşe performanţa câştigată este minimă şi duce la creşterea uzurii armei de foc. Muniţia "+P+" are o încărcătură de material exploziv şi mai mare decât "+P", dar acestă muniţie este în general interzisă la vânzare şi se achiziţionează doar de instituţiile ce activează în domeniul de aplicare a legii. Nu există un standard al cantităţii (gramaj) sau al valorilor de încărcare cu material exploziv pentru muniţia "Plus P" şi "Plus P Plus", există doar un acord general al industriei de armament în care se stipulează că muniţia +P să aibă cu aproximativ 15 la sută mai multă încărcătură decât standardul. 4 Link to comment
bgi Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Pe langa ce a spus Marius mai sus pot sa adaug ca inghite orice munitie gasita pe piata. Am vreo 500+ cartuse trase si nu am avut nici o problema cu el. Link to comment
Recommended Posts