Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Lipsa brief la masina provenită din străinătate

Gabrielktb

Question

Buna ziua. Am cumparat o masina din Mures, am efectuat Rar-ul si toate taxele, am mers la politie pentru inmatriculare dar acolo mi-au spus ca trebuie verificata masina in Ungaria. Am asteptat 2 luni pana am primit raspuns, iar acesta a fost negativ. Masina nu poate fi inmatriculata pana nu se face o verificare la Budapesta. Mentionez ca nu am primit brieful acela mic, doar cartea mare a masinii. Ce sfaturi imi dati ? Il pot da in judecata pe samsarul din Mures ? Multumesc anticipat.

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Spoiler alert: Povestea este una lunga si implica un personaj (eu) care nu are nicio treaba cu vanzarea/cumpararea de masini :)

Povestea incepe cu achizitionarea unei masini de la o firma auto ce importa si vinde. - totul ok la ei

Am contractat un leasing pe persoana juridica si dupa ce am obtinut finantarea si masina, trebuia sa primesc printr-un curierat(Fan Curier) si cartea pentru a putea merge la RAR. E, aici povestea devine interesanta si acea carte nu a fost primita niciodata de mine si apare cum ca ar fi fost primata de altcineva...la adresa mea (evident, curierul si-a bagat picioarele...) iar disputa acum este BT leasing cu Fan Curier. Eu, sunt la mijloc si cei de la BT Leasing mi-au spus sa merg sa fac RAR si asa....am mers, mi-au facut verificarile cei de la RAR, am platit pentru acte etc si mi-au dat in schimb raportul ipt si alte bonuri etc - habar nu am ce sunt alea. Dl. inspector de acolo mi-a spus sa merg sa fac o declaratie notariala cum ca masina nu e furata si ca a fost achizitionata conform act vanzare etc.

Pe langa faptul ca mi-au expirat si numerele si am pierdut o gramada de timp cu asta...as dori sa stiu clar ce trebuie sa fac eu in continuare.

As aprecia daca as primi o recomandare si de o firma care sa preia de aici toate hartogaraiele si sa nu imi mai bat eu capul. Legal, o sa ma indrept spre firma de leasing dar deocamdata imi doresc acum sa pot circula cu masina...

PS. Stiu ca o sa dureze o gramada de timp pana pot obtine numerele finale

PPS. Exista poate niste lacune in legislatia mea si va rog sa nu aruncati cu pietre :P

• 0
  • Moderator

Sper să-ți fie de folos informațiile de aici:

Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de către serviciile publice comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de aproape 20 ani şi care nu mai au nicio legătură cu poliţia.