Jump to content
POLITISTI.ro

Localizare auto si proprietar


lusica

Recommended Posts

Buna ziua, 

am o nelamurire legata de o greseala comisa in trecut, si anume:

 

In anul 2007, duminica am vandut masina avariata unui cunoscut, urmana ca a doua zi sa ne vedem in a face actele .

Din diferite motive, si ala mele si ale lui am tot amanat, eu gandindu-ma ca daca o repara si vrea sa o vanda mai departe, ma va contacta sa facem actele finale. Acest lucru nu s-a intamplat, si m-am gandit ca a dezmembrat-o si a vandut-o pe bucati, am zis asta e prostia mea o rezolv eu pana la urma....am fost plecat mult timp am si uitat de asta (cei de la taze si impozite nu uita :))  ) ...in fine....

Problema este ca de curand am primit acasa un plic in care eram intrebat daca vreu sa-mi reinnoiesc asigurarea pentru acel auto, apoi am verificat nr cartii pe internet si masina are inca itp valabil...deci este in circulatie...

Avand in vedere ca am primit eu instiintare de la asigurari e posibil sa fi folosit talonul cu numele meu pentru a face asigurarea...

Ma intereseaza sa aflu daca masina are alt talon alta carte si alte numere, in cazul in care are cred ca undeva pe drum s-a produs o ilegalitate...

Daca radiez masina cel care o conduce acum ar avea probleme ? Ideea este cum pot sa dau de aceasta masina si de proprietar ? 

Toate cele bune!

Link to comment
  • Moderator

Nu ai cum să radiezi maşina, chiar dacă vrei tu.
Trebuie să-l acţionezi în judecată pe cel care a cumpărat maşina de la tine.

Link to comment

Da, stiu ca doar asa se poate radia, dar daca respectivul a dat-o mai departe si s-a pierdut urma ei nu se poate afla ? daca zice...ba, nu mai stiu cum ...etc..

Link to comment
  • Moderator

Da, stiu ca doar asa se poate radia, dar daca respectivul a dat-o mai departe si s-a pierdut urma ei nu se poate afla ? daca zice...ba, nu mai stiu cum ...etc..

Faptul că ai vândut maşina fără a perfecta documentele de vânzare-cumpărare e o problemă ce te priveşte strict pe tine şi nu e treaba autorităţilor să-ţi caute maşina. Te asigur că vei fi dezamăgit dacă te aştepţi şi ai impresia că instituţiile statului vor căuta maşina în locul tău.

Link to comment

Pai daca spui ca ai instrainat masina unui CUNOSCUT, e foarte simplu.

Contacteaza acel cunoscut si intreaba-l unde se afla masina si la ce persoana apoi demareaza procedura de instrainare si pe acte a acelui autovehicul.

Din pacate lipsa interesului fata de intocmirea documentelor in ceea ce priveste vanzarea unei masini este o poblema destul de generala.

Tocmai aceasta lipsa de interes ingreuneaza foarte mult si munca politiei si simplitatea procedurii in sine.

Asa ca, repet, contacteaza cunostinta si fa-i o intrebare cu privire la masina ta si lamureste-l ca trebuie sa faci actele trecandu-i masina lui la fisc si in baza de date a politiei.

Link to comment

am vorbit cu acel cunoscut :) a zis ca nu are probleme in a recunoaste, si chiar de a da o declaratie in acest sens....dar nu mai stie ce a facut cu masina atunci..

Link to comment

Ok, deci sa inteleg ca nu exista nici o solutie pentru solutionarea acestei probleme decat daca dau de cel care are masina acum ? Sa zicem ca dau de el...e obligat sa vina sa facem actele ? Il dau in judecata daca nu vrea ? Variantele lla care ma gandisem eu erau:

-Sa chem in judecata pe conducatorul auto nr B03EEC...si intelesesem ca daca il citez de 3 ori si nu se prezinta primesc o hartie prin care pot radia masina....

-Sa ma duc la politia rutiera sa dau declaratie sa povestesc tot si politia sa-mi dea date despre aceasta masina din baza de date....

 

Si ca sa fie mai simplu...datele sunt acestea....ALFA ROMEO 156, VERDE, nr e mai sus...nr identificare ZAR9320000171368, nr carte C667577

alte idei nu am...

Link to comment
  • Moderator

Trebuie să acţionezi în judecată persoana care a cumpărat maşina de la tine, iar respectivul va fi nevoit să ofere datele de identificare ale actualului deţinător.

Link to comment
  • Moderator

În baza de date de care aminteşti, figurezi tu ca proprietar al maşinii, aşa că poliţia rutieră nu are ce date să-ţi ofere.

Link to comment

După cum spuneam mai sus, cam ăsta este "prețul" plătit de cei care vând mașini cunoscuților, sau nu, și nu întocmesc actele la timp mizând pe bunăvoința sau pe cinstea celui în cauză.

Nervi, stres că face terța persoană cine știe ce cu mașina și te trezești citat la tribunal iar în final, chemarea în instanță.

Singura ta posibilitate, dacă nu-l convingi să perfectați actele "amiabil", este judecătoria.

Acolo va fi foarte nevoit să spună ce a făcut cu mașina și mai ales când.

Link to comment
  • Moderator

Nu ai ce să faci, vei rămâne cu masina respectivă pe numele tău. Si poate vei realiza într-un final, că dacă ai fi respectat legea si efectuai formalitătile de vânzare-cumpărare în termenul legal, la vremea respectivă, astăzi erai scutit de asemenea probleme. Tocmai pentru a se evita astfel de situatii legea prevede acel termen de 30 de zile, numai că românul priveste respectarea legii ca pe un favor făcut statului, nu ca pe o măsură de protectie a sa.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.