Jump to content
POLITISTI.ro

Este obligatorie cartea verde?

Postare recomandată

Publicat

Buna seara.Vreau sa plec din Italia si sa vin in Romania tranzitand Grecia si Bulgaria.Am nevoie de cartea verde?Ma poate ajuta cineva?

• Moderator
Publicat (modificat)

Daca ai asigurare obligatorie la autoturism, automat ai si carte verde! Asa o cere legislatia europeana! Ramane doar sa ceri si formularul "carte verde" de la agentul de asigurari care ti-a emis polita, desi ar fi trebuit sa o fi facut deja in momentul in care ai incheiat polita. Sa-i ceri si formularele de constatare amiabila (standardizate pentru spatiul UE)

Daca vrei sa circuli fara asigurare, sa ai in vedere ca poti fi sanctionat contraventional si/sau penal, in functie de legislatia fiecarei tari pe care o tranzitezi. Drum bun!

Modificat de CITADELA
  • Apreciez 1
Publicat

Am facut acte de demolare si export la masina.Acum am asigurare pe 15 zile+numere provizorii(destul pentru a a ajunge in romania si sa o inscriu acolo).Doar ca asigurarea este facuta pe internet si nu am primit cartea verde(Am primit in plus o foaie pe care este scris negru pe alb ca foaiea despre care vorbim acum sostituieste cartea verde).Am tot citit pe internet diferite articole in care se zice ca nu mai este obligatorie cartea verde.

Publicat

Cartea verde este obligatorie.

Recent (3 saptamani si o saptamana) mi-a fost solicitata la granitele Serbia/Macedonia si Brecia/Bulgaria, iar in mai la granita Romania/Moldova

Vehiculul este inmatriculat in bucuresti

• Moderator
Publicat

Sa inteleg ca o sa iei feribotul pana in Grecia si apoi tranzitezi Bulgaria spre Romania?

Legislatia europeana: DIRECTIVA 2009/103/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 16 septembrie 2009 privind asigurarea de răspundere civilă auto și controlul obligației de asigurare a acestei răspunderi

Publicat

:)

As fi vrut cu ferry-ul Italia-Grecia, dar sunt reguli "speciale" la catei (avem un chihuahua).

Am fost prin Europa (Germania si Franta, unde am avut treaba, deci motorina platita de firma), apoi am venit in Grecia prin sudul continentului si am intrat in Grecia prin Macedonia.

Personal macedonenii mi-au placut mai mult decat arogantii de croati. In plus motorina..., am luat-o mai ieftin decat in Andorra (Andorra, €1.13, Macedonia €1.06)

imi pare rau pentru off-topic

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Tocmai ce am achizitionat un autoturism nou din Romania, am incheiat politia RCA valabila pe 1 an de zile, mi s au emis numere de inmatriculare provizorii.

Problema este urmatoarea, asiguratorul nu mi a inmanat cartea verde la polita RCA, acesta mi a spus ca o sa o primesc in momentul in care masina este inmatriculata definitiv.

Eu nu ies cu masina din tara, circul doar pe teritoriul Ro, exista posibilitatea ca politia sa ma sanctioneze daca nu am cartea verde ? 

Publicat

Cartea verde nu se emite pentru autovehiculele inmatriculate temporar sau provizoriu ori pentru cele cu numere de probe. Numerele de înmatriculare provizorii și cele de probe sunt valabile doar pe teritoriul Romaniei.

• 8 luni mai târziu...
Publicat

Am si eu o intrebare vreau sa plec din spania in rom , si vreau sa stiu daca mai trebuie cartea verde, de la conpania de asigurare  de aici din spania miau zis ca nu mai trebuie , mai este necesara cartea verde?

Publicat

Aveti nevoie de Cartea verde pentru a circula cu un autovehicul înmatriculat in Spania pe teritoriul altui stat.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.