Jump to content
POLITISTI.ro

Este obligatorie cartea verde?


Gabriel18

Recommended Posts

  • Moderator

Daca ai asigurare obligatorie la autoturism, automat ai si carte verde! Asa o cere legislatia europeana! Ramane doar sa ceri si formularul "carte verde" de la agentul de asigurari care ti-a emis polita, desi ar fi trebuit sa o fi facut deja in momentul in care ai incheiat polita. Sa-i ceri si formularele de constatare amiabila (standardizate pentru spatiul UE)

 

Daca vrei sa circuli fara asigurare, sa ai in vedere ca poti fi sanctionat contraventional si/sau penal, in functie de legislatia fiecarei tari pe care o tranzitezi. Drum bun!

Edited by CITADELA
  • Upvote 1
Link to comment

Am facut acte de demolare si export la masina.Acum am asigurare pe 15 zile+numere provizorii(destul pentru a a ajunge in romania si sa o inscriu acolo).Doar ca asigurarea este facuta pe internet si nu am primit cartea verde(Am primit in plus o foaie pe care este scris negru pe alb ca foaiea despre care vorbim acum sostituieste cartea verde).Am tot citit pe internet diferite articole in care se zice ca nu mai este obligatorie cartea verde.

Link to comment

Cartea verde este obligatorie.

Recent (3 saptamani si o saptamana) mi-a fost solicitata la granitele Serbia/Macedonia si Brecia/Bulgaria, iar in mai la granita Romania/Moldova

Vehiculul este inmatriculat in bucuresti

Link to comment
  • Moderator

Sa inteleg ca o sa iei feribotul pana in Grecia si apoi tranzitezi Bulgaria spre Romania?

 

Legislatia europeana: DIRECTIVA 2009/103/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 16 septembrie 2009 privind asigurarea de răspundere civilă auto și controlul obligației de asigurare a acestei răspunderi

Link to comment

:)

As fi vrut cu ferry-ul Italia-Grecia, dar sunt reguli "speciale" la catei (avem un chihuahua).

Am fost prin Europa (Germania si Franta, unde am avut treaba, deci motorina platita de firma), apoi am venit in Grecia prin sudul continentului si am intrat in Grecia prin Macedonia.

Personal macedonenii mi-au placut mai mult decat arogantii de croati. In plus motorina..., am luat-o mai ieftin decat in Andorra (Andorra, €1.13, Macedonia €1.06)

imi pare rau pentru off-topic

Link to comment
  • 3 years later...

Buna ziua,

Tocmai ce am achizitionat un autoturism nou din Romania, am incheiat politia RCA valabila pe 1 an de zile, mi s au emis numere de inmatriculare provizorii.

Problema este urmatoarea, asiguratorul nu mi a inmanat cartea verde la polita RCA, acesta mi a spus ca o sa o primesc in momentul in care masina este inmatriculata definitiv.

Eu nu ies cu masina din tara, circul doar pe teritoriul Ro, exista posibilitatea ca politia sa ma sanctioneze daca nu am cartea verde ? 

Link to comment

Cartea verde nu se emite pentru autovehiculele inmatriculate temporar sau provizoriu ori pentru cele cu numere de probe. Numerele de înmatriculare provizorii și cele de probe sunt valabile doar pe teritoriul Romaniei.

Link to comment
  • 8 months later...

Am si eu o intrebare vreau sa plec din spania in rom , si vreau sa stiu daca mai trebuie cartea verde, de la conpania de asigurare  de aici din spania miau zis ca nu mai trebuie , mai este necesara cartea verde?

Link to comment

Aveti nevoie de Cartea verde pentru a circula cu un autovehicul înmatriculat in Spania pe teritoriul altui stat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.