Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Recuperare permis de conducere

Bogdan249

Question

Buna ziua. Revin cu o intrebare scurta legata de permisul de conducere. In urma cu o saptamana mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 30 de zile. Neavand un an de experienta, din ce am inteles, trebuie sa dau sala din nou (13/15 intrebari, parca..). Intrebarea e: Care este procedura pentru a-mi recupera permisul? ..  si ...daca pot sa dau acea sala inainte de expirarea celor 30 de zile.

Multumesc anticipat. :)

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator
On 8 august 2014, 11:12:38, Bogdan249 a scris:

Neavand un an de experienta, din ce am inteles, trebuie sa dau sala din nou (13/15 intrebari, parca..)

Unde ai găsit această informaţie? Ai învăţat legislaţia rutieră când ai susţinut examenul pentru permis?

Citeşte:

• 0

Ah... Pai eram cu inca 2 persoane in masina si una din ele mi-a spus ca trebuie sa dau acel test si... probabil fiind si stresat, nu am mai recitit legislatia.

Multumesc frumos inca o data pentru amabilitate, mi-ati fost de mare ajutor, ca de fiecare data :D

Se poate inchide... O zi buna, numai bine! 

• Upvote 1
  • 0

Buna ziua. E prima oara cand intru pe acest site si nu prea stiu cum se procedează, deci incerc sa fiu cat mai clar si sa intreb astfel incat sa primesc un raspuns bun.

in data de august 2015 mi-a fost retinut permisul de conducere( depășire interzisă), o perioada de 30 de zile. Au trecut cam 2 saptamani si am plecat la lucru in Germania unde sunt angajat ca sofer. Din 2 septembrie pana in 2 Octombrie, sa nu ma insel, sunt pieton, sefii m-au inteles, lucrez o luna prin hala, dar mi-au spus ca dupa expirarea suspendării sa prezint actul( permisul conducere). Acum intrebare:

Se poate ca dupa data suspendării, unul din membrii familiei sa se deplaseze la unitatea care eliberează permisul si astfel sa mi-l trimita in Germania? Menționez ca nu pot ajunge sa il ridic eu. 

Sau doar "soferul" inculpat sa fie singurul care il poate ridica? 

Multumesc si sper sa ma ajutați.

• 0

Buna ziua! 

Situatie este urmatoarea: 2 accidente in aceasi zi, permis suspendat 2 luni, neacordare de prioritate ambele. Mentionez ca nu aveam un an de experienta. 

Am sunt la politie pentru a primi informatii cu privire la recuperarea permisului, le-am explicat situatia iar concluzia a fost ca nu am dreptul sa dau examen de redobandire sau micsorare pedeapsa si ca trebuie sa astept 2 luni deoarce nu am un an de experienta.

M-am prezentat dupa cele doua luni in vederea ridicarii permisului unde mi s-a transmis ca trebuia sa dau acel examen de redobandire deci permisul mi-l pot ridica dupa inca o luna deoarece perioada s-a prelungit.

Nu vreau sa mi se mai prelungeasca perioada si as vrea sa stiu daca trebuie sau nu, sa dau acest examen avand in vedere situatia data. In ziua deplasarii la politie, agentul de acolo mi-a transmis ca nu mai trebuie dat deoarece perioada s-a prelungit si nu mai este nevoie.

Nu am gasit si nici nu am reusit sa primesc o informatie concreta si corecta despre acest subiect cu toate ca am sunat si la pipera si la udriste.

Multumesc,

O zi buna!

• 0

BNA ZIUA. M.ia fost suspendat permisul pentru 90 de zile. au trecut 120 de zile de la expirarea dovezii de circulatie data dupa retinere.

luni ar trebui sa ma prezint pentru ridicarea permisului. intrebarea este daca nu pot merge decat dupa 2 luni este o problema? sau daca se poate trimite acasa contracost ori sa trimit pe cineva pentru a.l ridica. Va multumesc frumos. P.S: daca nu mai gasesc dovada ce se intampla?

Edited by octaviancty
incorect gramatical
  • 0
  • Moderator
17 minute în urmă, octaviancty a scris:

luni ar trebui sa ma prezint pentru ridicarea permisului. intrebarea este daca nu pot merge decat dupa 2 luni este o problema?

Nu este nicio problemă, dar nu poţi conduce legal.

18 minute în urmă, octaviancty a scris:

daca nu mai gasesc dovada ce se intampla?

Mergi la notar şi obţii o declaraţie notarilă în acest sens, pe care o vei preda la poliţie în locul dovezii.