Jump to content
POLITISTI.ro

Apel privat de la sectie de politie


antonhoria

Recommended Posts

Buna ziua,

Am fost sunat de pe un numar privat de catre domnul x, de la sectia x, care m-a invitat poimaine la o discutie despre o acuzatie care mi-a fost facuta mie si unui prieten. Nu a specificat motivul, dar, gluma sau pe bune, se refera la o presupusa fapta care s-ar fi consumat acum 2 saptamani, in urma careia au rezultat niste pagube intr-un bloc care au fost remediate de catre asociatia de prop.

 

De ce cred eu ca ar fi o gluma:

1. nu cred ca politia suna cu numar privat

2. prietenului meu nu i-au cunoscut si numele de familie (sa zicem ca le-ar fi fost dat un sumar de date de contact ale noastre, chiar nu l-ar fi gasit in baza de date cu datele complete?)

3. pe mine, dupa ce s-a prezentat, mi s-a adresat imediat cu un ton malitios spunandu-mi "Domnul meu...." cu toate ca eu am fost foarte formal si politicos si nu apucasem sa zic mai mult de 3 cuvinte, adica de unde atata inversunare?

4. nu parea a avea limbaj de politist

 

Stiu din surse sigure ca asociatia a vrut sa faca plangere impotriva noastra doar ca cei de la politie nu i au putut ajuta cu nimic intrucat trecusera deja 2 zile, prejudiciul fusese reparat si nici nu aveau datele noastre, singua solutie fiind actionarea in judecata.

 

Cum procedeaza politia in situatii de genul asta? cheama oamenii la sectie sunandu i la telefon?

 

 

 • Upvote 1
 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

De regula telefoanele sectiilor de politie sunt setate sa sune cu nr privat. Dupa modul de adresare mie nu imi pare ca te-ar fi jignit.
Mai bine te prezinti la data si locul indicat pentru a vedea despre ce este vorba, pentru operativitate, dar mai ales pentru economia de plicuri si timbre, se foloseste si invitarea telefonica la sediu de catre Politie

Edited by danpin
Link to comment
 • Moderator

Sau la fel de bine poate exista posibilitatea ca poliţistul respectiv să sune de pe telefonul lui personal, pentru că instituţia asta beneficiază de un buget de austeritate de mulţi ani. Şi nu e obligatoriu ca cei cu care intră în contact la serviciu să-i cunoască numărul de telefon personal. 

Dar din moment ce te-a chemat la sediul poliţiei şi nu în gară, la vreun bar ori restaurant sau la el acasă, eu zic că nu ai de ce să fii atât de suspicios/asă.

Link to comment

De regula telefoanele sectiilor de politie aunt setate sa sune cu nr privat.

toate CENTRALELE telefonice apartinind MAI sunt setate asa ;) avind in vedere ca apelarea se face dupa un numar "intern".

Link to comment
 • Moderator

Eu sunt curios ce înseamnă limbaj de polițist în ochiul contribuabilului.

Edited by Cristi
Link to comment

Eu sunt curios ce înseamnă limbaj de polițist în ochiul contribuabilului.

 

un limbaj mai formal, politicos precum si un ton decent. Nu am primt asta de la domnul politist.

Nu-i bai, nu s-a intamplat mare tragedie, merg maine cu celalat acuzat sa lamurim treburile si sa rezolvam amiabil problema.

 • Downvote 2
Link to comment

wow...multe pretentii ai de la domnul politist.

oare tu cum i-ai vorbit la telefon?

 

am vorbit foarte frumos, in fine, nu ma intereseaza atat de mult cum mi-a vorbit domnul politist, important e sa se rezolve problema

Link to comment

S-a rezolvat in cele din urma, prejudiciul a fost acoperit, administratorul si-a retras plangerea. Din cate am inteles de la politistul care s-a ocupat de caz, se va intocmi un dosar penal care va ajunge clasat la procuror, cu propunere de incetare a actiunii penale intrucat partile s-au impacat. Daca totul e ok, ar trebui sa am cazierul nepatat. 

E regretabil ca s-a ajuns aici dar asa e cand nu stii "cu cine stai la masa". 

Oricum, 10+ atat pentru politist cat si pentru administrator.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.