Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Talon si numere de Anglia retinute in Romania

ovy2005

Question

Buna ziua,

Acum aproximativ 2 saptamani am achizitionat un autoturism (de la un roman) cu numere de anglia, mi-a dat asigurare/mot si certificat

Acum 2-3 zile am fost oprit in trafic si mi s-au cerut actele, le-am prezentat, dar agentul mi-a spus ca asigurarea nu e valabila chiar daca scrie in acte si ca se plateste trimestrial si probabil fostul proprietar nu a mai platit-o. Mi-a dat o amenda de 1000 Ron si mi-a retinut certificatul si numerele.

Apoi dupa sfaturile agentului am sunat persoana de la care am cumparat masina si mi-a spus ca a fost o eroare la banca si ca ar trebui sa fie valabila.

Tind sa mentionez ca in momentul cand am fost oprit pe site-ul askmid.com figuram cu semafor rosu. Iar la o zi dupa ce am sunat fostul proprietar s-a facut verde.

Acestea fiind spuse am considerat ca motivul retinerii documentelor a incetat si am mers la serviciul rutier sa recuperez actele, acolo mi-au zis ca trebuie sa duc contractul de vanzare cumparare care l-am incheiat cu proprietarul si sa nu fii trecut 30 de zile. Tind sa mentionez ca pe contract nu e englezul din certificat ci cel intitulat new keeper (romanul de la care am cumparat) pot sa merg cu contractul de vanzare-cumparare si dovezi sa imi restituie actele si numerele acum? Tind sa mentionez ca am un contract englezesc, trebuie tradus?

Ca nota, nu consider ca agentul a procedat gresit, doamne fereste sa fii facut un accident :o ca era foarte urat. Va rog sa imi dati niste sfaturi cu ce ar trebui sa fac.

Va multumesc anticipat

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Eu ştiu că spre deosebire de România, asigurarea în Anglia se face pe persoană NU pe maşină. Titularul poliţei e asigurat să conducă maşina respectivă şi nu e valabilă asigurarea celui care ţi-o vinde. Dacă nu ai asigurare pe numele tău, nu ai dreptul să conduci maşina respectivă.

• Upvote 2

• 0

Tu chiar te simti in siguranta cu volanul pe dreapta? Eu in locul tau as renunta la acel autoturism (centrul de recuperare selectiva a deseurilor), gandeste-te ce posibilitati de revanzare si cat scade pretul unui astfel de autoturism cand vei vrea sa il vinzi.

• 0

Eu as dori sa plec in Anglia cu masina, deci numerele sunt necesare... Mersi oricum de raspunsuri, puteti inchide topicul, se pare ca m-a batut sistemul:)

• 0

Pt cei interesati, ca sa recuperati talon/numere va trebuie imputernicire de la proprietarul din acte + asigurare + dovada platii asigurarii

• 0

Buna ziua.  Am o masina inmatriculata in  UK si in urma cu 3 zile in urma unui control in trafic in Bucuresti am fost oprit pentru verificarea actelor. Agentul de politie in urma verificarilor a constatat ca nu mai aveam polita de asigurare valabila, Acesta ma informat ca trebuie sa predau placutele de inmariculare si actele masinii, mai exact cartea masinii  in plus trebuie sa platesc si o amenda. Toate bune si frumoase, am semnat procesul verbal si l-am intrebat pe agent cum imi pot recupera cartea masinii deoarece intentionez sa o vand.  Acesta mi-a spus ca trebuie  trebuie sa imi fac asigurare si in baza politei de asigurare valabile cei de la brigada rutiera imi vor restitui cartea masinii si placutele.  Problema este ca si daca as face asigaurarea pe o luna ar insemna un sfert din valoarea masinii si nu se merita. Astazi am fost la Brigada Rutiera din Bucuresti pentru a afla mai multe detalii despre cum imi pot obtine cartea masinii si ofiterul de acolo ma informat ca doar daca vin cu dovada unei polite de asigurare valabile. L-am intrebat de asemenea daca radiez masina in tara de provenienta, deci practic o scot din circulatie imi pot recupera cartea masinii? Acesta mi-a spus ca nu, ca pe langa faptul ca o radiez trebuie sa vin cu dovada de distrugere a atovehicolului.  Chiar nu ma stiu ce sa inteleg. Conform procesului verbal pentru a redobandi cartea masinii si placutele trebuie sa fac dovada remedierii problemei constatate de agentul de la rutiera. Bun dar daca eu scot masina din circulatie adica o radiez in tara de provenienta si anume UK (radierea se face online in 20 de min) de ce mi se mai retine cartea masinii de catre Politie? Din moment ce o radiez este clar ca nu mai am dreptul sa circul cu ea si nici nu imi mai trebuie asigurare pana nu o reinmatriculez . In momentul de fata nici la dezmembrari nu o pot vinde deoarce nu am nici o dovada ca eu sunt propietarul.  Va rog daca imi puteti da un sfat cum as putea proceda mai departe.