Jump to content
POLITISTI.ro

Restrictii conducere FARA permis


ericvlad

Recommended Posts

O intrebare pur teoretica, dar sunt curios:

 

Mai intai locatia:

- NU pe drumuri publice, fie ele chiar si de pamant

- NU in parcari de hypermarket sau oricare altele

- Pur si simplu pe camp, cu iarba sau buruieni, loc viran, departe (zeci de metri) de orice strada

 

Este vreo limita inferioara LEGALA de varsta pentru persoane fara carnet care vor doar sa miste masina din loc cativa metri? (evident nu sa invete sa conduca)

 

Aceeasi intrebare pentru poligoane auto AUTORIZATE (gen ACR, de exemplu): este vreo limita inferioara LEGALA de varsta pentru acces in poligon (insotit de o persoana cu permis de conducere)?

 

Multumesc pentru raspunsuri.

Edited by ericvlad
Link to comment
  • Member

Nu recomand condusul in condițiile expuse de tine pentru minorii cu vârste cuprinse între 2 si 8 ani...

De la 8 ani pana la 10 merge exclusiv printre perdele forestiere si pajisti alpine.

De la 10 la 12 ani ar merge prin codrii desi (daca esti din Bucuresti recomand ce a mai ramas din Codrii Vlasiei - Padurea Snagov, Cernica si neaparat Padurea Comana), firul apelor curgătoare si cararile de pe campii.

Dupa 12spe ani deja e mare boieru', fumeaza, cconsuma alcool, a auzit de babardeala, ce mai tura-vura,.poate sa conduca pe pajistea satului, printre vacile si caprele care pasc...DAR FARA SA INTRE PE DRUMUL PUBLIC!!!

INTREBAREA MEA ESTE: POATE SA SE UITE (VISAND CU OCHII DESCHIȘI) LA DRUMUL PUBLIC IN TIMP CE CONDUCE "VEHICOLUL" PE ARATURA, PRINTRE BRAZDE, NEINCERCAND TOTODATA SA SPECULEZE UNELE LACUNE LEGISLATIVE???

  • Upvote 4
Link to comment

Din raspunsul tau semi-glumet inteleg ca nu exista nicio prevedere legala asupra varstei minime de miscat masina (bineinteles nu pe drumuri publice).

 

La ce lacune legislative te referi?

Link to comment
  • Moderator

Faptul că legea conditionează comiterea infractiunii de conducere fără a avea acest drept, de deplasarea pe un drum public, este o lacună legislativă. Nu te pune în locul celui ce comite infractiunea, ci imaginează-ti cum ai privi lucrurile dacă cineva apropiat tie va fi accidentat grav de un astfel de conducător auto fără permis în afara drumului public. Ți se va părea corect să nu răspundă pentru fapta lui?

Aici lucrurile sunt simple, dacă vrea să învete să conducă, trebuie să meragă la o scoală de soferi. Acolo va fi învătat de oameni cu pregătire si dotări specifice astfel încât riscurile să fie minime. Până atunci nu are ce să caute la volan.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

drum public – orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt închise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile.

Art. 335 Cp

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Fa tu interpretarea utilizand principiul #per a contrario#...

Edited by Ecou
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.