Jump to content
POLITISTI.ro

Vreau sa devin politist rutier


PoliceMan2
Go to solution Solved by Catalin,

Recommended Posts

Salut , dupa cum spune si numele acestui nou topic "Vreau sa devin politist" iar eu inca nu sunt pregatit pentru asta si cand spun ca nu sunt pregatit  ma refer ca nu am varsta necesara si inca sunt  in bancile liceului asa dar , eu sun la un liceu din Satu Mare  la profil filologie Romana , Istorie sunt clasa 11-a si am 16 ani , iar pe vitor vreau sa devin politist as vrea sa fac acea scoala de politisti de doi ani si sa ajung politist de rutiera dar nu stiu unde pot sa fac acea scoala si de ce materii am nevoie ca sa intru la acea scoala . Mai am niste nelamuriri in privinta cu gradele , ce grade are un subofiter de politie si pana unde poate avansa pana la agent sef principal ? si doi .Ce salar are un subofiter de politie rutiera de la primul grad de agent pana la ultimul  ? Va multumesc mult ! :)

Link to comment
 • Member

Ai fi gasit raspuns la intrebarile tale daca foloseai motorul de cautare de pe forum...insa pana la a fi politist cu nu stiu ce grade, la nu stiu ce formatiune/compartiment si salariul aferent mai este mult pentru tine!Prima data trebuie sa iei bacul iar apoi sa intri si sa absolvi o scoala de politie!bafta

Link to comment

    Trebuie sa urmezi cursurile scolilor de agenti de politie din Campina sau din Cluj-Napoca.

    1. Corpul agentilor de politie - gradele profesionale:

http://www.politisti.ro/uploads/monthly_02_2010/post-2-126579168204.png - Agent Sef Principal
http://www.politisti.ro/uploads/monthly_02_2010/post-2-12657916824.png - Agent Sef
http://www.politisti.ro/uploads/monthly_02_2010/post-2-126579168163.png - Agent Sef Adjunct
http://www.politisti.ro/uploads/monthly_02_2010/post-2-126579168131.png - Agent Principal
http://www.politisti.ro/uploads/monthly_02_2010/post-2-12657916827.png - Agent

 

   2. Salariul este confidential. Totusi, nu se castiga foarte mult, dar daca vrei sa devii politist nu trebuie sa fie pe primul loc ce salariu ai.

Link to comment

Meseria de polițist se mai face și din pasiune, nu numai pentru avantaje materiale.

Dacă-ți voi spune că vei avea un salariu de 100 000 de „euroi”/lună (că pe Pământ nu ai să vezi tu atât „în veacul,vecilor,AMIN!!!!”) vei vrea să te faci polițist, iar dacă-ți voi spune că ai să ai un salariu de 100 de lei vei spune „pas”.

Nu este rău că dorești să ai un câștig bun,dar trebuie să înțelegi că în poliție nu se câștigă așa de bine.

Sunt foarte mulți care au intrat în poliție înainte de 2010 și care după tăierile din acel an au „dat bir cu fugiții”, pe când cei care și-au dorit să fie polițiști au rămas în continuare. 

 • Upvote 2
Link to comment

Pai nu ma intereseaza atat de mult salarul , imi place foarte mult meseria de politist si indeferent de salar spre aceasta meserie ma voi indrepta , dar asa ca fapt divers vream sa stiu dar daca nu se poate e oke va ramane un mister :)) , si mai am o intrebare din acei doi ani de scoala la Cluj sau in Campina am si ceva practica ? 

 • Downvote 1
Link to comment

Nu vreau sa fiu rautacios dar am intalnit foarte multi politisti care "nu stie sa vorbeste bine romaneste" asta nu inseamna ca asa trebuie sa fiu si eu corect dar spun si eu ca sunt multi gen si inca sunt in sistem ;) si mai sunt si tari in gura 

 • Downvote 6
Link to comment
 • Member

Si in ce circumstante ai intalnit tu foarte multi politisti?

 

Eu zic sa-ti vezi lungul nasului si sa lasi deoparte cliseele pentru ca devii penibil.

Edited by BGeorge
Link to comment

Nu vad de ce devin penibil pentru ca am spus ca sunt unii politisti care nu ar avea ce sa caute in sistem ? am intalnit multi politisti de rutiera iti dau un exemplu . Pornisem cu mama mea din judetul Satu Mare spre un oras invecinat la 30 de km de Jud.Sm si la iesire din oras suntem opriti de un agent de rutiera din masina poate nu ma crezi dar asta este scoate mana pe geam si ne face semn sa tragem pe dreapta pentru ca conditia fizica nu ii permitea sa iasa mult mai repede din masina.Tragem pe dreapta si noi cu centura pusa ne spune ca nu aveam centura si ca nu functioneaza o pozitie intradevar o pozitie nu functiona cum trebuie dar nu era de tot arsa, dupa ce ca nu se prezinta nu stiu cum il cheama nu stiu ce grad poarta mama mea ii spune ca va suporta consecintele (asteptandu-se la o amenda sau la un avertisment) iar agentul de politie spune "Dispareti de aici". Cand am spus ca sunt multi politisti gen nu m-am referit la nici unul dintre voi si nici macar nu stiu daca sunte-ti politisti sau nu , pentru atata nu merita sa va suparati pe mine. Multumesc :) Sper sa vezi mesajul BGeorge

 • Upvote 1
 • Downvote 3
Link to comment
 • Member

Am impresia ca tu nu realizezi pe ce forum postezi. Povestile astea poate prind la coltul blocului, dar aici nu.

Iti recomand sa citesti regulamentul forumului AICI 

 

Daca nu e in stare sa respecte niste reguli de bun simt cred ca ar trebui inchis topicul.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Un puştulică semianalfabet vine aici să ne spună cine are ce să caute în poliţie şi cine nu. Tipic românesc. I se atrage atenţia că faultează gramatica, iar el începe să abereze, spunându-ne că ştie el că nu e unicat şi că mai sunt şi alţii. Cu alte cuvinte, el îşi doreşte să calce pe drumul pe care alţii l-au bătătorit deja, dar chiar înainte să înveţe să meargă, trăieşte cu impresia că se pricepe şi poate să stabilească cine e apt şi cum trebuie să meargă pe acolo.

Din păcate e pământul plin de indivizi cu o astfel de apucături, ce se pricep doar la ce şi cum trebuie să facă alţii, în condiţiile în care ei nu pot să scrie trei rânduri fără să maltrateze gramatica. Mai ales în acest domeniu, unde toată lumea are impresia şi senzaţia că se pricepe.

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.