Jump to content
POLITISTI.ro

Tatuaje si cercei - Academia de politie

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua! Imi doresc sa dau la academia de politie anul viitor insa am cateva nelamuriri referitor la tatuaje si semne si as vrea sa stiu sigur daca as if apta LA examenul medical.. Am 7 tatuaje dintre care 3 in locuri vizibile adica mama,gat si gamba pe care am de gand sa le indepartez cu ajutorul laserului.

Si Inca ceva.. Am media la purtare 8,50 calculata pe toti aanii de liceu..

Imi doresc ff mult sa intru in sistemul asta..

Publicat

Trebuia să te gândești la asta înainte de a te picta pe tot corpul.

Publicat

Imi place sa cred ca politistii au o conduita sociala si morala ireprosabila ,iar in  unele localitati inca mai constituie exemplu pentru tineri.O schimbare brusca a modului de viata (vezi excesul de tatuaje si media la purtare) nu stiu daca se poate realiza.

Esti sigura ca asta iti doresti,sau este doar un moft?

• Apreciez 1
Publicat

Sunt 100% sigura.. singurul lucru de care mi e frica e ca poate as putea fi respinsa din cauza tatuajelor sau departajata din cauza mediei de putare...de invatat nu se pune problema. Asta se intampla cand ai anumite anturaje in perioada cand esti f usor inflentabil :( cu totii gresim la un moment dat. Eu am facut o calumea :( asta e..

• Membru
Publicat

Ca si profil, din descrierea succinta pe care ai facut-o nu esti candidatul ideal, nici cu tatuajele si cu atat mai putin cu media la purtare, eu unul nu te-as vrea drept colega pe baza descrierii tale DAR daca scoti tatuajele din locurile vizibile, inveti pana rupi cartea in 2 si zici ca ti-ai si schimbat comportamentul atunci multa bafta!

• 10 luni mai târziu...
Publicat

Am si eu un singur tatuaj de 6/7cm care nu este la vedere si urmez procedurile de inscriere la scoala de politie din oradea. Am incercat sa aflu daca trec sau nu de vizita la medic cu tatuaj si unii zic ca da altii zic nu. Imi poate spune cineva care este in tema cu acest subiect? multumesc

Publicat

Dacă nu se vede în ținuta de vară, nu cred că e o problemă, dar mai sigur îți vor spune cei de la IPJ.

• Membru
Publicat

Medicul/medicii de la CMDTA (Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu) arondat inspectoratului de poliție județean este/sunt cel/cei în măsură să-ți dea un răspuns avizat. E vorba de instituția unde vei merge să susții proba medicală în județul de domiciliu.

Publicat

Buna. In ce consta tinuta de vara? Am un semn din nastere pe genunchiul drept. E destul de vizibil. Credeti ca ar putea fi un impediment? Multumesc.

Publicat

Nu cred ca reprezinta vreo problema; tinuta de vara inseamna camasa cu maneca scurta, iar pantalonii sunt la fel ca la tinuta normala.

• 7 ani mai târziu...
Publicat

Buna seara . 
As avea o întrebare . 
Doresc sa dau la Academia de poliție dar am un mic tatuaj pe încheietura mâinii . 
In acest caz o sa ma respingă la examenul medical ? 

Publicat

Art. 6(4) din OMAI nr. 140/2016: Criteriile specifice pentru recrutarea candidaților prevăzuți la alin. (1) la examenele de admitere în instituțiile de învățământ, forma de învățământ cu frecvență, sunt următoarele: b) să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară;

Probabil ca da, te vor respinge. Insa mai ai timp aproape jumatate de an sa ti-l stergi.

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua! Vreau sa dau anul viitor la academia de politie si as vrea sa stiu daca exista riscul de a nu fi acceptata. Am un tatuaj pe triceps deasupra cotului, este vorba de un soare facut dintr o linie.

• Moderator
Publicat

Ordinul MAI nr. 140/2016
Anexa nr. 2 - Recrutarea polițiștilor
Secţiunea a 3-a Condiții legale și criterii specifice de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ
Art. 6 alin. (4) -  Criteriile specifice pentru recrutarea candidaților la examenele de admitere în instituțiile de învățământ, forma de învățământ cu frecvență, sunt următoarele:
[...]
b) să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară;

• Moderator
Publicat
în urmă cu 5 ore, andreeamaria05 a scris:

Am un tatuaj pe triceps deasupra cotului, este vorba de un soare facut dintr o linie.

Dacă e imediat după cot, la unul din capetele de inserție ale tricepsului, se va vedea, deci nu ai șanse. 

Dacă e mai sus (mai spre umar), după jumătatea tricepsului poate sunt șanse sa fie acoperit de uniforma de vara și atunci ai noroc.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Eu am un tatuaj pe picior deasupra de glezna.... pentru pantaloni nu e vizibil dar dar nu stiu pentru echipamentul de vara pentru femei .... fusta... atunci e vizibil... ar putea fi o problema?

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Unul dintre criteriile specifice pentru recrutarea candidatilor este: 

"să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate, pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară”.

Această problemă privind tatuajele este una individuală (depinde de la caz la caz), în funcție de gradul de vizibilitate, de localizarea și dimensiunea pe corp a tatuajului respectiv. Din acest motiv orice răspuns nu ar fi decât o simplă speculație. Pentru a putea obține un răspuns relevant este necesar un consult medical amănunțit, iar singura persoană în măsura să stabilească acest aspect este medicul examinator, care după ce va efectua vizita medicală se poate pronunța dacă respectivul tatuaj poate reprezentă sau nu un impediment referitor la îndeplinirea criteriului specific pentru participarea la examenul de admitere.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Bună ziua! La momentul actual tocmai am terminat clasa a 11-a, și BAC-ul se apropie cu pași... cel puțin rapizi. Ca să fiu scurt și la obiect, am un tatuaj pe antebraț. Din acest motiv m-am tot interesat de relaxarea regulilor realizată relativ recent din Statutul polițistului (360/2002), dar am aflat între timp că aceleași reguli nu se aplică și în cadrul Jandarmeriei.

Au venit în clasă doi foști elevi ai liceului ca să ne prezinte succint meseria de jandarm. Am spus că și eu aspir la a deveni jandarm, dar imediat cum aceștia mi-au văzut tatuajul s-au strâmbat și au zis că pot deveni polițist maxim, dar jandarm nu, că ei reprezinta o structură militară, în care nu ai voie cu tatuaje neacoperite de vestimentația de vară.

Apoi m-am interesat puțin pe internet și am găsit și afirmații și negații în privința acestui lucru... Voi, cei care vă aflați în cunoștință de cauză, ați putea să îmi dați un răspuns mai concret?

P.S.  Îmi cer iertare dacă acest site nu este destinat discuțiilor despre jandarmerie ș.a.m.d., dar chiar nu știam cu cine să mai vorbesc și pe unde să caut... M-am gândit că se scuză, fiind tot o ramură a M.A.I. :)... Mulțumesc!

• Moderator
Publicat

Statutul polițistului, după cum îi spune și numele se aplică polițiștilor, nu jandarmilor. Ar fi și absurd să se aplice, pentru că jandarmii nu sunt polițiști. Jandarmii sunt de fapt niște paznici militarizați și nimic mai mult. Imaginea distorsionată și falsă pe care o prezintă ei nu prea are nicio legătură cu realitatea. În realitate jandarmii sunt paznicii care ridică sau coboară bariera ori închid sau deschid ușile de la instituțiile pe care le păzesc. Asta e adevărul, chiar dacă nu-l recunosc.

Publicat
în urmă cu 8 ore, Roby a scris:

Ce vârstă ai in momentul de față?

18 ani și 4 luni.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.