Jump to content
POLITISTI.ro

Tatuaje si cercei - Academia de politie


raluca22
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua! Imi doresc sa dau la academia de politie anul viitor insa am cateva nelamuriri referitor la tatuaje si semne si as vrea sa stiu sigur daca as if apta LA examenul medical.. Am 7 tatuaje dintre care 3 in locuri vizibile adica mama,gat si gamba pe care am de gand sa le indepartez cu ajutorul laserului.

Si Inca ceva.. Am media la purtare 8,50 calculata pe toti aanii de liceu..

Imi doresc ff mult sa intru in sistemul asta..

Link to comment

Imi place sa cred ca politistii au o conduita sociala si morala ireprosabila ,iar in  unele localitati inca mai constituie exemplu pentru tineri.O schimbare brusca a modului de viata (vezi excesul de tatuaje si media la purtare) nu stiu daca se poate realiza.

Esti sigura ca asta iti doresti,sau este doar un moft?

 • Upvote 1
Link to comment

Sunt 100% sigura.. singurul lucru de care mi e frica e ca poate as putea fi respinsa din cauza tatuajelor sau departajata din cauza mediei de putare...de invatat nu se pune problema. Asta se intampla cand ai anumite anturaje in perioada cand esti f usor inflentabil :( cu totii gresim la un moment dat. Eu am facut o calumea :( asta e..

Link to comment
 • Member

Ca si profil, din descrierea succinta pe care ai facut-o nu esti candidatul ideal, nici cu tatuajele si cu atat mai putin cu media la purtare, eu unul nu te-as vrea drept colega pe baza descrierii tale DAR daca scoti tatuajele din locurile vizibile, inveti pana rupi cartea in 2 si zici ca ti-ai si schimbat comportamentul atunci multa bafta!

Link to comment
 • 10 months later...

Am si eu un singur tatuaj de 6/7cm care nu este la vedere si urmez procedurile de inscriere la scoala de politie din oradea. Am incercat sa aflu daca trec sau nu de vizita la medic cu tatuaj si unii zic ca da altii zic nu. Imi poate spune cineva care este in tema cu acest subiect? multumesc

Link to comment
 • Member

Medicul/medicii de la CMDTA (Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu) arondat inspectoratului de poliție județean este/sunt cel/cei în măsură să-ți dea un răspuns avizat. E vorba de instituția unde vei merge să susții proba medicală în județul de domiciliu.

Link to comment

Buna. In ce consta tinuta de vara? Am un semn din nastere pe genunchiul drept. E destul de vizibil. Credeti ca ar putea fi un impediment? Multumesc.

Link to comment

Nu cred ca reprezinta vreo problema; tinuta de vara inseamna camasa cu maneca scurta, iar pantalonii sunt la fel ca la tinuta normala.

Link to comment
 • 7 years later...

Buna seara . 
As avea o întrebare . 
Doresc sa dau la Academia de poliție dar am un mic tatuaj pe încheietura mâinii . 
In acest caz o sa ma respingă la examenul medical ? 

Link to comment

Art. 6(4) din OMAI nr. 140/2016: Criteriile specifice pentru recrutarea candidaților prevăzuți la alin. (1) la examenele de admitere în instituțiile de învățământ, forma de învățământ cu frecvență, sunt următoarele: b) să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară;

Probabil ca da, te vor respinge. Insa mai ai timp aproape jumatate de an sa ti-l stergi.

Link to comment
 • 3 months later...

Buna ziua! Vreau sa dau anul viitor la academia de politie si as vrea sa stiu daca exista riscul de a nu fi acceptata. Am un tatuaj pe triceps deasupra cotului, este vorba de un soare facut dintr o linie.

Link to comment
 • Moderator

 Ordinul MAI nr. 140/2016
Anexa nr. 2 - Recrutarea polițiștilor
Secţiunea a 3-a Condiții legale și criterii specifice de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ
Art. 6 alin. (4) -  Criteriile specifice pentru recrutarea candidaților la examenele de admitere în instituțiile de învățământ, forma de învățământ cu frecvență, sunt următoarele:
[...]
b) să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară;

Link to comment
 • Active member
în urmă cu 5 ore, andreeamaria05 a scris:

Am un tatuaj pe triceps deasupra cotului, este vorba de un soare facut dintr o linie.

Dacă e imediat după cot, la unul din capetele de inserție ale tricepsului, se va vedea, deci nu ai șanse. 

Dacă e mai sus (mai spre umar), după jumătatea tricepsului poate sunt șanse sa fie acoperit de uniforma de vara și atunci ai noroc.

Link to comment
 • 1 month later...

Eu am un tatuaj pe picior deasupra de glezna.... pentru pantaloni nu e vizibil dar dar nu stiu pentru echipamentul de vara pentru femei .... fusta... atunci e vizibil... ar putea fi o problema?

Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Unul dintre criteriile specifice pentru recrutarea candidatilor este: 

"să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate, pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară”.

Această problemă privind tatuajele este una individuală (depinde de la caz la caz), în funcție de gradul de vizibilitate, de localizarea și dimensiunea pe corp a tatuajului respectiv. Din acest motiv orice răspuns nu ar fi decât o simplă speculație. Pentru a putea obține un răspuns relevant este necesar un consult medical amănunțit, iar singura persoană în măsura să stabilească acest aspect este medicul examinator, care după ce va efectua vizita medicală se poate pronunța dacă respectivul tatuaj poate reprezentă sau nu un impediment referitor la îndeplinirea criteriului specific pentru participarea la examenul de admitere.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.