Jump to content
POLITISTI.ro

Nerespecatarea vitezei in localitate


b990rvn

Recommended Posts

tocmai am primit prin posta o amenda pe care scrie ca m`a luat radarul cu 103 km in localitate unde este 70 , bun , zice ca sa completez aia si sa o trimit prin fax inapoi la ei , cam cat este amenda ? si cam cate puncte ?

Link to comment

Sancţiunile pentru nerespectarea regimului legal de viteză sunt:

- cu 2 sau 3 puncte amenda şi 2 puncte penalizare pentru depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;

- cu 4 sau 5 puncte amenda şi 3 puncte penalizare depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;

- de la 6 la 8 puncte amenda şi 4 puncte penalizare depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic; (cazul tau)

- de la 9 la 20 puncte amenda şi 6 puncte penalizare depăşirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;

- de la 9 la 20 puncte amenda şi suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile in cazul depăşirii cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

Edited by copman
Link to comment

Cum adica cat cotizezi?! :unsure:

Punctul de amenda reprezinta 10% din salariul minim brut pe economie, incepand cu 1 ianuarie 2011, adica 67 lei/punct amenda.

Edited by copman
Link to comment

Daca te referi la procesul verbal, ai posibilitatea sa platesti jumatate din minim in 48 de ore, iar in termen de 15 zile trebuie sa trimiti copia chitantei prin care demonstrezi ca ai platit amenda impreuna cu copia procesului verbal de contraventie la subunitatea din care face parte organul constatator. Poti sa le trimiti si prin serviciul Postei Romane.

Edited by copman
Link to comment

Eu cred ca ai chiulit la orele de matematica :ner: . Hai sa facem ca la clasa I. 1 punct amenda 67 lei X 6(puncte amenda)= 402 lei= jumatate in 48 de ore = 201 lei atat ai de platit in 48 de ore.

Link to comment
  • Member

de la 6 la 8 puncte amenda adica de la 402 lei minim la 536 lei maxim cu posibilitatea de a achita in 2 zile lucratoare jumatate din minim adica 201lei si 4 pct. penalizare

Edited by cipri83
Link to comment

Iti treci datele pe hartia aceea dupa care o timiti prin fax/posta/o depui personal la sediul politiei rutiere care ti-a trimis-o. Ai acolo pe hartie si pe plic tot ce iti trebuie. Dupa ce trimiti hartia astepti procesul verbal acasa. Va veni prin posta si tu poti achita 201 lei in 2 zile lucratoare de la data postei inscrisa pe plic! (+4 puncte de penalizare)

Link to comment

Ai 4 puncte de penalizare. Punctele de penalizare nu sunt idem cu cele amenda. Tu sigur ai permis de conducere?!

Edited by copman
Link to comment

da am , gata acum am inteles cum sta treaba .. nu se platesc punctele de penalizare , cele de amenda , dar nu inteleg cum intre 6-8 dc nu e 6 sau dc nu e 8 ..

Link to comment

B99rvn adica intre 6 si 8 puncte amenda adica agentul constatator poate sa iti dea 6*67 lei amenda sau 8*67 lei amenda,darrrr oricat iti pune el acolo tu ai posibilitatea sa platesti jumate din minimul amenzii in 48 adica 3*67 lei...................................daca faci greseala sa depasesti 48 de ore lucratoare de cand ai luat la cunostiinta de procesul verbal(atentie maxima ai 48 de ore din momentul de cand ai ridicat de la posta amenda nu de cand a fost ea complectata, tine plicu lde la posta sa poti faci dovada cand platesti) vei plati cat ti-a stabilit agentul,capisi??? :naughty:

Link to comment
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.