Jump to content
POLITISTI.ro

Nerespecatarea vitezei in localitate

Postare recomandată

Publicat

tocmai am primit prin posta o amenda pe care scrie ca m`a luat radarul cu 103 km in localitate unde este 70 , bun , zice ca sa completez aia si sa o trimit prin fax inapoi la ei , cam cat este amenda ? si cam cate puncte ?

Publicat (modificat)

Sancţiunile pentru nerespectarea regimului legal de viteză sunt:

- cu 2 sau 3 puncte amenda şi 2 puncte penalizare pentru depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;

- cu 4 sau 5 puncte amenda şi 3 puncte penalizare depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;

- de la 6 la 8 puncte amenda şi 4 puncte penalizare depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic; (cazul tau)

- de la 9 la 20 puncte amenda şi 6 puncte penalizare depăşirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;

- de la 9 la 20 puncte amenda şi suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile in cazul depăşirii cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

Modificat de copman
Publicat (modificat)

Cum adica cat cotizezi?! :unsure:

Punctul de amenda reprezinta 10% din salariul minim brut pe economie, incepand cu 1 ianuarie 2011, adica 67 lei/punct amenda.

Modificat de copman
Publicat

si cum fac cu hartia , o complectez si o dau pe fax ? si cum platesc amenda ?

Publicat (modificat)

Daca te referi la procesul verbal, ai posibilitatea sa platesti jumatate din minim in 48 de ore, iar in termen de 15 zile trebuie sa trimiti copia chitantei prin care demonstrezi ca ai platit amenda impreuna cu copia procesului verbal de contraventie la subunitatea din care face parte organul constatator. Poti sa le trimiti si prin serviciul Postei Romane.

Modificat de copman
Publicat

deci cat trebuie sa platesc dupa puntele alea care leam luat , ca io nu inteleg

Publicat

Eu cred ca ai chiulit la orele de matematica :ner: . Hai sa facem ca la clasa I. 1 punct amenda 67 lei X 6(puncte amenda)= 402 lei= jumatate in 48 de ore = 201 lei atat ai de platit in 48 de ore.

• Membru
Publicat (modificat)

de la 6 la 8 puncte amenda adica de la 402 lei minim la 536 lei maxim cu posibilitatea de a achita in 2 zile lucratoare jumatate din minim adica 201lei si 4 pct. penalizare

Modificat de cipri83
Publicat

Iti treci datele pe hartia aceea dupa care o timiti prin fax/posta/o depui personal la sediul politiei rutiere care ti-a trimis-o. Ai acolo pe hartie si pe plic tot ce iti trebuie. Dupa ce trimiti hartia astepti procesul verbal acasa. Va veni prin posta si tu poti achita 201 lei in 2 zile lucratoare de la data postei inscrisa pe plic! (+4 puncte de penalizare)

Publicat (modificat)

Ai 4 puncte de penalizare. Punctele de penalizare nu sunt idem cu cele amenda. Tu sigur ai permis de conducere?!

Modificat de copman
Publicat

da am , gata acum am inteles cum sta treaba .. nu se platesc punctele de penalizare , cele de amenda , dar nu inteleg cum intre 6-8 dc nu e 6 sau dc nu e 8 ..

Publicat

Nu te supara b990rvn revin cu intrebarea, tu sigur ai permis de conducere si daca raspunsul este pozitiv, cum l-ai obtinut?!

Publicat

am de un an jumate permis , dar asta e prima amenda :)) macar sa fie calumea daca tot am luat`o

Publicat

B99rvn adica intre 6 si 8 puncte amenda adica agentul constatator poate sa iti dea 6*67 lei amenda sau 8*67 lei amenda,darrrr oricat iti pune el acolo tu ai posibilitatea sa platesti jumate din minimul amenzii in 48 adica 3*67 lei...................................daca faci greseala sa depasesti 48 de ore lucratoare de cand ai luat la cunostiinta de procesul verbal(atentie maxima ai 48 de ore din momentul de cand ai ridicat de la posta amenda nu de cand a fost ea complectata, tine plicu lde la posta sa poti faci dovada cand platesti) vei plati cat ti-a stabilit agentul,capisi??? :naughty:

Publicat

ai permis de 6 luni si deja depasesti viteza legala cu peste 30 km? eu zic sa te rogi in biserica sa apuci 25 de ani. incepe de astazi.

• 4 săptămâni mai târziu...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.