Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Cumparator dubios

Bogdanelu19

Question

Buna ziua,

Am de vanzare o motocicleta si am fost contactat prin e-mail de o persoana de cetatenie straina, care vrea sa imi cumpere motocicleta. Mi-a zis sa ii dau detaliile bancare adica titularul contului, contul, numele bancii, iban-ul si codul swift ca sa imi trimita banii. L-am intrebat de acte cu cine fac contractul de vanzare si mi-a zis ca cu curierul care o sa il trimita dupa ce va face plata. Nu a vrut sa imi spuna din ce tara este.

Intrebarile mele sunt legate de:

Ce acte trebuie sa intocmesc ca sa o scot de pe numele meu?

Mi se pare doar mie dubios ca vrea sa cumpere ceva dupa ce a vazut doar 4 poze pe net?

Mi se poate intampla ceva daca ii dau detaliile bancare?

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Vinzi azi, maine iti bate nenea politistul la usa si iti spune ca motocicleta ta a fost implicata intr-un accident mortal cu parasirea locului faptei... sau o talharie... datele cui le vei furniza ca fiind cumparatorul motocicletei?!?! :hmmmt:

• Upvote 3

• 0
  • Moderator

Buna ziua,

Mi-a zis sa ii dau detaliile bancare adica titularul contului, contul, numele bancii, iban-ul si codul swift ca sa imi trimita banii.

...

Mi se poate intampla ceva daca ii dau detaliile bancare?

Asta e o glumă? Tu ce crezi, e bine să-i dai aceste date?

• Upvote 3

• 0
  • Moderator

Ai fi surprins Marius câți creduli de genul ăsta sunt pe lume... altfel nu le-ar mai merge băieților.

• Upvote 1

• 0

Nu are ce sa se intample daca oferi doar dotele bancare adica titularul contului, contul, numele bancii, iban-ul si codul swift .

• Downvote 2

• 0

Copile,tu te vezi bine ce scrii..? Cati ani ai..?...Parintii tai stiu ce vrei sa faci..?...Doamne mare-I gradina Ta..!

Edited by MDDaniel

• 0

De pe alt forum:

Metoda e veche si se bazeaza pe credulitatea vanzatorului.

Clientul ofera o suma, cere datele de plata. Apoi "realizeaza" plata.
Ca un facut, din cauza unor neintelegeri bancare (explicatiile variaza de la caz la caz) plata nu se poate realiza.
Apoi trimite un cec ...
Vanzatorul primeste cec-ul si de multe ori, cu cecul in mana, trimite produsul la destinatie fara a verifica daca cecul este avizat de catre banca cumparatorului
Dar incasarea unui cec emis de o banca straina, in Romania, daca nu a fost avizat dureaza, intre 7 si 10 zile, uneori si mai mult.
Intre timp cumparatorul primeste marfa iar vanzatorul constata ca cecul nu are acoperire - deci nu il poate incasa.

Mai exista variatii la metoda; in loc de cec, poate propune ca metoda alternativa Paypal sau Western Union, si apoi trimite dovada platii masluita.