Jump to content
POLITISTI.ro

Depasire atributii de serviciu


Joy

Recommended Posts

Buna ziua!

Sunt interesata sa aflu unde se poate depune o sesizare indreptata impotriva unui politist ( de proximitate si de cercetare penala)care si-au depasit atributiile de serviciu ?

La cine ma inscriu in audienta atunci cand am fost nedreptatita de catre politistii mai sus mentionati?

Doresc ca sesizarea sa o fac mai sus de comandantul sectiei din care cei doi fac parte pentru a avea si o rezolvare ,nici vorba de a musamaliza situatia.

Va rog sa-mi spuneti catre ce servicii se poate face aceasta sesizare.

Multumesc anticipat.

Link to comment

poate ne povestiti ce s-a intimplat, ptr ca este posibil ca politistul sa fi actionat in baza legii si atunci nu are nici un rost sa faceti reclamatie degeaba. Va promit ca daca consider ca este un abuz va spun eu unde sa faceti reclamatie. colegii de pe forum nu vor proteja un politist care nu este corect in meseria lui dar nici nu incurajeaza reclamatiile nefondate.

astept o descriere a faptelor si va ajutam daca este cazul.

 • Upvote 2
Link to comment

Maxu 08 iti multumesc pt promptitudine,dar chiar nu pot explica la "vedere" .

Mi-as dori ca sa existe o posibilitate ca aceste spete sa fie discutate in particular. Nu pot face public ce mi s-a intamplat.

Ideea este ca doresc ca dreptatea sa iasa la suprafata. Suntem in 2011, deci trebuie sa fim competenti si performanti. Nu se poate perpetua situatia de a fi jignit,injosit de catre un organ de politie,fara nicio baza legala.Nu se poate merge "la intimidare" .

Imi doresc sa se infiinteze un birou unde cetatenii sa vina cu incredere sa-si rezolve problemele,fara a fi injositi,luati peste picior,jigniti,tratati cu lipsa de respect si profesionalism.

Am observat cu tristete ca nu mai exista respect pt uniforma de politist,pt meseria in sine - iar scuza folosita de catre cei cu care am intrat in contact- subofiteri de politie- este faptul ca sunt remunerati asa cum sunt remunerati si ca li s-a micsorat efectivul. Precizez ca si eu fac parte dintr-un sistem care a redus salariile si totusi imi fac meseria cat mai bine cu putinta si cu respect si profesionalism.

Link to comment

cum doresti,insa aici aveai excat ocazia sa vezi profesionisti in domeniu. iti spun eu, care nu sunt politist :) deci nu imi fac reclama.

insa aici gaseai oameni care te pot ajuta si care cunosc sistemul.

imi poti trimite email privat daca vrei, pe mihai.costache@creditrecover.ro, si discutam speta. este posibil ca necunoasterea legii si a procedurilor sa te faca sa crezi ca respectivul politist a gresit, am vazut asemenea perceptii eronate la multa lume. exista si cazuri in care chiar agentul chiar a gresit. depinde de fiecare caz in parte, sa nu generalizam.

 • Upvote 2
Link to comment

Maxx08 de aceea am intrat pe acest forum,pt a discuta cu profesionisti in domeniu.

Legea ca si numar nu o cunosc,insa cunosc ca acei agenti au gresit.

Cel putin de aici( ma refer la forumul acesta) am CONVINGEREA ca sunt indrumata nepartinitor catre organele competente.

Cu respect

Link to comment

Joy iti sugerez sa postezi aici speta completa, altfel topicul nu cred ca isi mai are rostul si ar putea fi inchis de administrator.

Eu, desi sunt politist, ma dezic de comportamentul comunist. Ai incredere ca vei primi raspunsuri mai mult decat pertinente.

Daca nu vrei sa folosesti numele institutiei sau a politistilor pe care ii crezi vinovati poti folosi nume fictive. :emo-yessir:

Link to comment

Am deschisa o reclamatie la politistul de proximitate cu solutionare in derulare, in calitate de reclamata .Intre timp apare si politistul de la cercetari penale cu reclamatie pe acelasi subiect si avand la dosar doar o parte din actele din dosarul de la politistul de proximitate. Nu am inteles de ce nu se coroboreaza dosarele sau sa se astepte intai decizia politistului de proximitate si apoi sa se inceapa si urmarirea penala daca este cazul.De ce politistul de la cercetari penale nu a luat in considerare in totalitate actele din dosarul politistului de proximitate si a luat numai ce i-a convenit? Mentionez ca toate actele de la primul pana la ultimul din dosarul de la politistul de proximitate prezinta situatia completa a desfasurarii evenimentelor.

La cererea mea de a se corobora actele din dosare ,mi s-a spus de catre politistul de la cercetari penale ca dumnealui este indreptatit sa foloseasca din dosarul de la colegul sau-politistul de proximitate- numai ce acte considera de cuviinta.

Prin urmare nedumerirea mea este daca procedura urmata de politisti este cea corecta? Cum se poate merge la doua departamente cu aceeasi reclamatie fara a se corobora TOATE actele prezentate si toate declaratiile sustinute ?

Link to comment

politistul de la cercetari penale a procedat corect. cercetarea penala este atributul exlcusiv al politistului, sub supravegherea procurorului. el va aduna administra probele pe care considera eld e cuviinta fara nici o cenzura din partea dvs.

Nimic nu va impiedica sa depuneti la dosar orice probe considerati ca sunt necesare, nu le va respinge insa este posibil sa nu le ia in calcul cind va intocmi referatul, daca le considera ca nefiind utile si pertinente.

Procurorul va decide daca munca acestuia este conforma cu legea si conforma in raport de cauza cercetata, nu dvs. asta este legea si din ce spuneti dvs va pot confirma ca nu s-a gresit cu nimic.

exista cai procedurale prin care interesul dvs este protejat insa imi va lua mult sa va scriu ce si cum. nu am inteles daca sunteti reclamata sau reclamanta (pot interveni greseli de scriere). in ambele cazuri aveti cai de administrare a probelor pe care dvs doriti sa fie la dosar, deci nu aveti ce reprosa politistului. va recomand sa angajati un avocat penalist deoarece remarc ca nu sunteti familiarizata cu procedura penala (si nici nu ar trebui sa fiti) iar un avocat v-ar fi util.

 • Upvote 3
Link to comment

maxu08, nu mă pot abține să nu salut încă odată intervențiile tale exemplare. Și cu riscul de a fi catalogată de subiectivism părerea mea, țin să subliniez că acest lucru se întâmplă în relațiia cu polițistul sau care privește instituția poliției.

joy, dacă te afli în posesia unor înscrisuri despre care apreciezi cu pot reprezenta mijloace de probă în dosarul penal aflat în lucru, poți să te adresezi cu o cere chiar polițistului de la cercetări penale prin care soliciti administrarea probatoriului cu înscrisurile pe care le atașezi.

Polițistul este obligat să le primească și să se pronunțe asupra utilității și concludenței acestor probe propuse de tine. O copie de pe rezoluția prin care a fost admisă sau respinsă cererea de probatoriu trebuie să v-o comunice.

Împotriva acestei rezoluții, în cazul în care nu sunteți satisfăcută de decizia organului de poliție judiciară, vă puteți adresa cu plângere conform art. 275 c.proc.pen. Plângerea poate fi depusă chiar la polițistul respectiv care este obligat să o înainteze procurorului ce supravegheaza urmarirea penala sau direct acestui procuror.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Joy îmi permit să vin și eu cu câteva precizări.

Nu este vorba de două dosare penale acolo. Ceea ce este la polițistul de proximitate este numai o reclamație/petiție cu caracter general, ea nu are caracter penal. Și nu este obligatorie conexarea cu dosarul penal ce se află în lucru la polițistul de la cercetări penale. Dar după cum s-a spus și mai sus, polițistul de la cercetări penale, poate folosi orice înscris sau material ce consideră că poate fi util în dosarul penal și care se află la acea lucrare generală, dar nu este ceva obligatoriu. E perfect legal acest lucru.

De asemenea am văzut că ești nedumerită cu privire la faptul că a mai apărut și acel dosar penal, în condițiile în care aceleași aspecte erau verificate de către polițistul de proximitate în plângerea respectivă. Nu e nimic anormal nici aici. Și am să-ți explic de ce.

Cel mai probabil cel care te-a reclamat a trimis mai multe plângeri. A trimis o plângere la poliție și a mai trimis o plângere penală la parchet sau chiar la poliție. Aceste plângeri penale, au un regim și un traseu diferit față de celelalte, chiar și în condițiile în care din aspectele sesizate nu reiese clar existența unei infracțiuni. Ele sunt înregistrate separat, cu un număr specific și sunt soluționate printr-o propunere a polițistului, care trebuie neapărat confirmată de un procuror. Ceea ce în cazul unor plângeri/petiții cu caracter general nu mai este valabil.

 • Upvote 1
Link to comment

@joy: Cel mai simplu ar fi sa asteptati sa va fi comunicata, de catre Parchet, solutia in dosarul penal mentionat de dvs.si apoi, in cazul in care aceasta va nemultumeste, sa o contestati la instanta pe langa care unitatea de parchet respectiva functioneaza. Va recomand prudenta in demersul dvs. de a-l reclama pe politist pentru comiterea infractiunii de abuz/neglijenta in serviciu sau oricarei alte infractiuni, reversul medaliei nefiind deloc placut (denuntarea calomnioasa este, la randul sau, o infractiune care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani). Un avocat bun v-ar fi foarte folositor. Nu fiti surpinsa de faptul ca cele doua lucrari n-au fost "coroborate" (termenul juridic corect este "conexate"), pentru ca un dosar penal nu se poate conexa decat cu alt dosar penal, iar ceea ce are in lucru politistul de proximitate poate fi orice altceva, dar nu dosar penal. In alta ordine de idei, ar fi absurd ca organul de cercetare penala sa administreze toate probele propuse de parti. Ganditi-va ce s-ar intampla daca cineva ar propune, spre exemplu, audierea poporului chinez. De aceea, legislatia procesuala penala stabileste reguli stricte cu privire la ce poate fi proba intr-un proces penal si ce nu (pentru detalii, consultati Titlul III din Codul de Procedura Penala - Probele si mijloacele de proba si, daca o veti face, cred ca va veti lamuri si cu privire la temeiul legal al raspunsului care v-a contrariat al politistului la solicitarile dvs.)

@maxu08 (in special), lionn si Catalin: Felicitari pentru opiniile pertinente!

 • Upvote 3
Link to comment

maxu reclama e sufletul comertului nu ?! :clip:

nu pricep.crezi ca mi-am facut reclama? nu mi se pare dar nu am nimic impotriva ca admin sa imi stearga orice postare care poate avea acest inteles. nu de asta postez aici.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 6 years later...

Buna ziua....ma numesc Lup Alexandru Radu si sunt sofer profesionist.in data de 18 octombrie am avut un incident si am ramas fara permisu de conducere!locuiesc in localitate medias.judetul sibiu!domnu care mi-a compus acetele a gresit numarul de inmatriculare plus de alta mi-a pus in dovada eliberata art 337 din CP referitor la refuzul de probe biologice desi am dovada ca am facuto la cererea lor fara a opune nici un fel de rezistenta sau ceva!mentionez ca eram intro parcare pe loc si o persoana sa lovit de masina mea!mam dat jos,ajutand persoana respectiva cu absolut tot ce era nevoie.persoana respectiva a refuzat sa vina cu mine la spital si dupa aproximativ o ora eram cautat d catre agentu de politie care mia luat si carnetu!a 2 zi am fost sunat si amenintat la tel dar si verbal ca nu o sa mai conduc de catre un alt agent!ce as putea face in aceasta situatie!toata lumea aici de refuza si nu stiu...parca le este frica!as vrea si eu un rasp daca se poate!va multumesc

Link to comment
 • Moderator

Pentru orice nemultumire privind sanctiunea contraventionala primita ai dreptul de a depune contestatie in termenul legal-15 zile, la instanta competenta teritorial, un cazul tau Judecatoria Medias.

Link to comment

Dacă dovada s-a eliberat pentru art.337 din C.P, înseamnă că s-a întocmit dosar penal și trebuie să aștepți soluția pa care o va da fie procurorul, fie judecătorul. În cauză poți să aduci probe în apărarea ta (dacă ai) și este cazul să umbli la portofl și să-ți angajezi un avocat.

Link to comment

Am avut 2 avocati...dar aici la noi e o practica sa ti se ia bani si sa nu ti se rezolve nimic.am facut si chestie la judecatorie si am primit 2 scrisori acasa in care mi se refuza orice fel de dovada.procurorul de caz se exprima prin cuvantul "poate" fara a mi se da o explicatie clara in cea ce priveste infractiunile care ei mi le insinueaza!precizez ca am fost amenintat ca no sa mai conduc de catre un agent cand am spus  ca o sami iau un avocat care sa ma insoteasca in toata incurcatura asta!

Mai precizez ca nu am nici un proces verbal!am doar o dovada care am un alt numar de inmatriculare

Link to comment

Procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante nu se întocmește decât într-un singur exemplar, care rămâne la dosar. Nu știu ce „chestie” ai făcut la judecătorie, așa că nu mă pot pronunța. Avocații nu pot rezolva în mod favorabil pentru clienții lor toate cazurile. Probabil că acel coleg ți-a spus că pentru fapta săvârșită, ți se va anula permisul de conducere ți normal că nu vei mai conduce, dar ai interpretat-o ca pe o amenințare.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.