Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebari in legatura cu o cariera in politie.

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna seara,

As dori sa stiu ca si absolvent de psihologie jurnalism sau drept (si fluent in 3 limbi) se pot ocupa posturi in politie ? si daca da, ce posturi?

Si indepartandu-ma de la subiect v-as mai intreba daca este impotriva legii sa detii insigne militare/de politie ( pur si simplu pentru a le colectiona )?

Modificat de OroszN
  • Membru
Publicat

Din cate stiu nu se mai fac recrutari din sursa externa. Pentru a doua intrebare, raspunsul este NU.

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Pentru a accede la această profesie, trebuie să urmezi una din unităţile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor (Academia de Poliţie ori una dintre scolile de poliţie de la Câmpina sau Cluj).

• Moderator
Publicat

Insignele care sunt în uzul poliţiei nu sunt accesibile publicului, întrucât au serii de identificare şi  regim special şi aici mă refer la cele de la legitimaţii şi cele de pus în piept, la uniformă.

• 6 ani mai târziu...
Publicat

Buna seara!

Imi cer scuze pentru deranj dar am un set de intrebari. Am 27 de ani, si mi-as dori sa urmez o cariera in politie. Problema este ca nu stiu de unde sa incep. Eu sunt din Bucuresti, si m-am trezit la 27 de ani ca vreau sa urmez o cariera in acest domeniu, bine mi-am dorit aceasta cariera de pe vremea cand eram mic, dar au avut loc alte incercari care nu s-au concretizat, sau am lucrat/lucrez in domenii care nu imi plac. De ceva timp tot apare prin presa ca este criza de personal ba in politie, jandarmerie, armata etc. Eu am intrat pe diverse site-uri oficiale MAI dar n-am inteles mare lucru. Ba nu apare nimic, ba este in lucru pagina intitulata "cariera" sau e scris cu rosu, o sa urmeze un update care nu apare niciodata. 

Acum urmeaza setul de intrebari, unde sa ma duc, cu cine sa vorbesc, ce trebuie pentru dosarul de angajare, ce probe se fac, cand se fac aceste probe, pana cand trebuie trimis dosarul, unde trebuie trimis dosarul. Am inteles ca nu este obligatoriu sa urmez academia de politie, eu am terminat facultatea de stiinte politice, acum sunt la masterat in diplomatie culturala.

Ma gandeam ca ar exista o sansa, daca sistemul are nevoie de mine, ma ofer sa ajut. 😄

Cam atat astept un raspuns, in limita timpului dumneavoastra disponibil

Multumesc!

• Membru activ
Publicat

Sistemul are nevoie de polițiști cu școala ...nu de diplomați, ingineri, doctori sau șoferi.

Ai doua variante: Academia de Politie de la Băneasa si vei putea deveni dupa 3-4 ani ofițer sau una din Școlile de Politie de la Campina sau Cluj, de unde vei deveni agent de politie.

La Academie examenul este la anul prin iulie-august, iar la Câmpina/Cluj urmează sa fie în ianuarie, pare-mi-se. 

Daca esti din București, te duci la D.G.P.M.B. si cauți Serviciul Resurse Umane și intrebi acolo despre dosar/probe/examene. Bafta!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.