Jump to content
POLITISTI.ro

Spargerea lunetei ori a parbrizului la masina


Ciobanudrag

Recommended Posts

Bună dimineata! In această seară, un individ a aruncat cu o piatră in masină si mi-a spart luneta. Am apelat la nr. de urgentă 112 si la locul faptei a venit un agent de politie care a ridicat piatra din interiorul masinii pentru probe la criminalistică, a facut poze avariilor făcute si ma chemat mâine la sectie pentru a depune plângere. Cum trebuie sa se procedeze in mod normal tinând cont de faptul că am un martor de 13 ani dar si piatra ridicată de agentul care a fost la locul faptei. Tinând cont că eu nu sunt in localitate la mine, ce măsuri pot fi luate pentru a ma putea intoarce acasă cu masina in regulă pentru a nu avea probleme cu proprietarul masinii? Vă rog din suflet să-mi dati un sfat. Vă multumesc!

Link to comment
 • Moderator

Mergi la poliţie şi depui plângere. Vei primi îndrumările necesare de la poliţistul care instrumentează cazul.

Link to comment

Am fost la politie si am dat declaratie că ne împăcăm dor dacă făptasul imi despăgubeste toate cheltuelile pentru restituirea lunetei. Am fost cu persoana in cauză la dezmembrări si am găsit o luneta iar el a suportat cheltuiala lunetei dar montarea nicidecum susţinand că nu are bani. In acest caz pe mine acum m-a ajuns sa cheltui 160lei montatul plus minim 100lei cheltuială motorină si o zi de umblat pe drumuri. Vă intreb pe voi cei păţiti sau pe domnii politisti cum ar trebui sa procedez in acez caz sa-mi recuperez banii ţinând cont de faptul ca este declaratie de împacăre la politie? Va rog sa ma ajutati!

Link to comment
 • Member

Art. 253 Distrugerea

(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Distrugerea unui înscris sub semnătură privată, care aparţine în tot sau în parte altei persoane şi serveşte la dovedirea unui drept de natură patrimonială, dacă prin aceasta s-a produs o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) priveşte bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

(4) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(5) Dispoziţiile prevăzute în alin. (3) şi alin. (4) se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.

(6) Pentru faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(7) Tentativa faptelor prevăzute în alin. (3) şi alin. (4) se pedepseşte.

Link to comment

Marea problemă in acest caz este că nu am depus o plângere penală ci doar de impăcare cu făptasul. In plângere am mentionat pretentiile mele asupra făptasului dar după ce am declarat si am semnat plângerea, făptasul a dat inapoi zicând că nu are bani sa suporte cheltuielile de dezpagubire iar organul de politie cunoscândul fiind de partea lui. Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez sa-mi recuperez banii pe cheltuielile făcute cu bani proprii. Costurile se ridica la suma de 600 de lei. Vă rog să ma ajutati!

Link to comment
 • 5 years later...

Buna seara !

Astazi m-am deplasat  cu autoturismul pe un drum rural neasfaltat .La un momentdat , am fost oprit de un alt conducator auto care imi reprosa ca in urma depasirii  efectuate de catre mine, de la roata a sarit o piatra in parbrizul dumnealui provocand o mica ciobitura. Nu mi-a cerut o intelegere amiabila ci doar m-a amenintat ca va depune plangere la politie dupa care a plecat.Mentionez ca ,sectorul de drum cu pricina nu are nici un indicator rutier de  reglementare. As dori sa stiu daca eu sunt vinovatul sau administratorul drumului in aceasta cauza mai ales in conditiile in care persoana in cauza nu poate dovedi ca parbrizul a fost ciobit in acel moment. 

 

Link to comment
 • Marius changed the title to Spargerea lunetei ori a parbrizului la masina
 • 1 year later...

Buna ziua,

Rog suport pentru un incident in care am fost implicat.

Sambata am condus pe un drum judetean regulamentar.  Din sens opus , un autotren (cu un fel de platforma orizontala in spatele capului tractor) a venit din departare cu un nor de resturi in spatele lui. Cand am trecut pe langa el mi-a sarit o piatra care mi-a spart parbrizul.

Am camera de bord, se vede/aude clar. Am filmarea, am poze.

Am fost la sectia de politie de pe raza localitatii unde era arondata acea zona, agentul a vazut filmarea si pozele, mi-a facut autorizatie de reparatie insa nu mi-a oferit un PV de constatare a vinovatiei. Mi-a spus ca doar sa il actionez in judecata pe administratorul firmei ce detine autotrenul . Nici macar nu a fost chemat celalalt sofer, nu inteleg, trebuie eu sa fac o cerere sa fie chemat sau este un termen pana este chemat?

De la asiguratorul (Euroins) autotrenului am primit acelasi raspuns, fara pv de constatare a vinovatiei , nu am ce cauta.

Agentul a spus ca tot ce poate sa faca e sa ne puna in contact, poate ne putem intelege amiabil.

A contactat administratorul firmei, acesta din urma a fost de acord sa fie pus in contact cu mine, dansul nu doreste sa ma despagubeasca pe cale amiabila, RCA-ul nu acopera acest tip de incident.

Cam asta a fost patania, am fost trimis la plimbare.

Incidentul e la o distanta considerabila de casa, imi este foarte greu sa alerg de nebun.

Mai am vreo sansa in afara de a imi angaja un avocat, drumuri si cheltuiala sau sa o consider paguba(nu e nici 50 , nici 5000 de ron un parbriz, dar sunt bani munciti greu) si sa ma las pagubas ca asta e tara noastra si pagubitul ramane cu dreptatea in mana si cam atat.

Daca ma puteti ajuta cu orice sfat, apreciez foarte mult.

Va multumesc anticipat,

Adrian,

 

resturi de pe autocamion-2.png

Locatie piatra.jpg

Edited by AdrianHH
Link to comment
 • Moderator
în urmă cu 10 ore, AdrianHH a scris:

De la asiguratorul (Euroins) autotrenului

Aţi încheiat constatare amiabilă? 

Link to comment

In termenul de 24 ore de la incident m-am prezentat doar eu. Soferul vinovat, chiar daca nu a stiut de incident(sa zicem ca nu s-a uitat in spate, nu i-a pasat,etc ) nu a venit nici dupa ce a fost sunat in prealabil de Agentul Sef de la postul de Politie unde am reclamat, nici macar pentru declaratie, etc.

In acest moment, nu exista nici o constatare , nici amiabila, nici proces verbal de la Politie, decat autorizatie de reparatie si declaratia mea pe care am lasat-o in original acolo.S-au facut poze de catre Agentul Sef la autohevicul si cam atat in linii mari. E ca si cand e autor necunoscut, daca va vine sa credeti.

 

Edited by AdrianHH
Link to comment
 • Moderator

Şi cu ce documente te-ai dus la asiguratorul autotrenului Euroins? Ai verificat după numărul de înmatriculare să vezi ce companie de asigurare are şi te-ai dus fără niciun document întocmit la ei?

Link to comment

De pe site-ul

***spam*** 

Am identificat autotrenul ca are polita la Euroins. Am sunat ieri la call-centerul lor, mi s-a spus clar : doar cu autorizatia de reparatie nu am ce cauta la ei. Filmarea mea nu este luata in considerare de ei.

Nici daca mi-ar da RCA-ul(ceea ce se pare ca vinovatul nu vrea/ poate/ are chef,etc) nu exista un proces-verbal de constatare a vinovatiei facut de la sectia de Politie.

Pe scurt, vinovatul nu e chemat la Politie, nu e indicata vinovatia, Euroins-ul nu deschide dosar, sunt trimis la plimbare prin tribunal daca vreau sa imi dovedesc nevinovatia doar cu filmarea :(

Edited by Marius
Elimnare link inutil
 • Downvote 1
Link to comment
 • Active member

Părerea mea e că șoferul autotrenului nu are pt ce sa răspundă, la fel și asigurarea ...

Cel mult, administratorul de drum 

E ca și cum ai merge in spatele meu și îți sare o piatră în parbriz.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.