Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme d'ale vecinilor

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua ! Dupa cum probabil a-ti aflat deja din titlul topicului am o problema spinoasa cu unul dintre vecini.

Locuiesc la curte intr-un municipiu cu 40.000 locuitori. Vecinul in cauza este om muncitor, are job, nu face tampenii, e un om simplu si cinstit, motiv pentru care nu doresc ca transform neplacerea cauzata mie intr-o actiune formala impotriva dansului.

Din pacate Domnul V a decis, dupa mine nu prea inspirat, sa faca anexe ale gospodariei sale in peretele casei in care locuiesc. Intre constructiile respective si perete e mai putin de 1m distanta. Initial a crescut porci si  nu puteam deschide nici un geam sau iesi afara fara sa-mi tin respiratia. Anul acesta crescutul porcilor a incetat. Din pacate noii mei colocatari sunt gainile dansului.

Programul meu include multe ore petrecute noaptea. NImic rau pana aici. Dar de la ora 4:00 fix cocosii de langa se fac auziti. NU stiu ce rasa or fi(stiu doar ca sunt de rasa) dar nu inceteaza pana la ora 19:00 fix. Cu regularitate de negresit, am cate un mic concert o data la 20min in intervalul orar mentionat. Acum, as putea sacrifica inca cateva randuri cu descrierea timbrului sau tonului pe care-mi canta cocosii dar nu are un rost cand stiu ca exista asemenea prevederi legislative cum ar fi art. 44 alin. 7 din constitutie sau art. 603 cap.3 sectiunea 1 din codul civil sau Legea nr.61/1991.

Intrebarea mea este: ce pot face cand aceste legi, cu toate ca aduse la cunostinta Domnului V sunt ignorate si tratate cu replici de genu "e aberant, e curtea mea si fac ce vreau aici".

Dupa 2 saptamani de nedormit si cu "ochii in gura". Va multumesc !

• Membru
Publicat

În niciun caz nu intră în atribuţiile Poliţiei Române să împartă găinile în coteţ. Pentru astfel de probleme, fiind vorba de un litigiu civil, există mediatori sau instanţe de judecată. 

• Membru
Publicat

Clar daca veti suna la 112 pentru astfel de gainarii veti fi pasibil de sanctiune tot conform L 61/1991 pentru ca asa cum va spus si colegul Cristi , Politia Romana este solicitata in cazuri grave nu pentru gainile vecinului.Eventual poate va duceti in instanta cu vecinul ca sa solutionati acest litigiu sau sa apelati la oamenii primarului care toata ziua nu au nimic de facut decat sa numere panselutele in parc, iar ei probabil o sa va si spuna ce rasa sunt cocosii si cate ore se fac auziti pe zi!Sigur este o speta care intra in atributiile lor!

Publicat

Ok, am priceput. spram sa fie o cale care sa ma tina departe de tribunale si soiu' asta de neplaceri. Multumesc pentru raspunsuri.

• Moderator
Publicat

Puteti apela la un mediator. Vecinul stie de nemultumirea dvs?

• Membru
Publicat (modificat)

Ctiti si Lg. 72/2002 a zootehniei...

Art. 32 din OUG 34/2008 (apelarea nejustificata la 112)

(1) Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează:

a) apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei;

b) alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei;

c) nerespectarea de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de telefonie destinate publicului a obligaţiilor prevăzute la art. 14-17 şi la art. 18 alin. (1), cu amendă de la 5.000 lei la 100.000 lei;

d) nerespectarea de către furnizorii de comunicaţii electronice a condiţiilor tehnice şi economice referitoare la realizarea comunicaţiilor către SNUAU stabilite, în condiţiile legii, de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, cu amendă de la 5.000 lei la 100.000 lei;

e) neîndeplinirea de către administratorul SNUAU a obligaţiilor privind securitatea şi confidenţialitatea bazelor de date, prevăzute la art. 18 alin. (2) şi la art. 19 alin. (1), cu amendă de la 1.500 lei la 50.000 lei.

(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b) se fac de către persoanele anume împuternicite din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, pe baza datelor furnizate de administratorul SNUAU.

Modificat de Ecou
  • Moderator
Publicat

De multe ori, o notificare printr-un cabinet de avocatura sau notar public poate face minuni! Adica ii transmite vecinului mesajul clar ca sunteti gata sa-l actionati in judecata.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.