Jump to content
POLITISTI.ro

Cum ajung la rutiera ?


aLx90

Recommended Posts

Buna seara .. Pentru a deveni politist la rutiera .. de exemplu pe MCV sau la ISGTR   ... trebuie sa fac academia de politie ? Sau ajunge doar scoala ? Va rog ziceti ce pasi trebuie sa urmez .. 

Edited by aLx90
 • Downvote 2
Link to comment
 • Member

Îmi cer scuze pentru intervenție dar sigur a vrut să spună ISCTR- Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR

Link to comment
 • Moderator

Cei de la ISCTR nu sunt poliţişti, nu au nicio legătură cu rutiera. Aparţin de ministerul transporturilor şi sunt cei ce controlează numai camioane, autocare, le cântăresc şi le verifică licenţele de transport, licenţe de traseu, etc. 

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Să devii poliţist. Ai două variante, Academia (Bucureşti) ori una dintre cele două şcoli de poliţie (Câmpina sau Cluj).

Link to comment

Nup. Nu exista profil de rutiera in scoala. Toata lumea e op. Si majoritatea vor prinde la posturi de politie. Sunt mici sansele ca judetele sa scoata maxim 1 loc la rutiera pt. fiecare promotie.

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Ce îmi palce mie că imediat se găseşte unul, doi sau mai mulţi să sară şi să facă un pic pe grozavul.

Când am terminat eu, a existat profil de rutieră şi culmea, la judeţul unde am ajuns eu s-a ţinut cont de profile, iar colegii ce terminaseră pe profil au ajuns la rutieră. Chiar şi mulţi ani după au existat profile de rutieră. Mai mult decât atât, după câţiva ani am ajuns şi eu la rutieră, dar nu pentru detentă, sau ouă, ci în urma unui concurs pentru ocuparea unor posturi libere. Şi ce să vezi ... după vreo nouă ani, în ciuda legendelor ce circulă chiar şi printre colegi sau civili, cum că ar umbla câinii cu covrigi în coadă, am plecat de acolo la cerere. Sigur, e dreptul vostru să credeţi că acolo ar curge lapte şi miere, că sunt necesare cine ştie ce pile sau altceva. Eu vă spun din proprie experienţă că sunt dovada vie a faptului că legendele sunt doar ... nişte legende.

 • Upvote 1
Link to comment

Plus ca nu inteleg de ce se vrea lumea la rutiera cand din cate am inteles mai demult circulatia era "batalion disciplinar"... Catalin, acum chiar nu stiu sa mai fie profil de rutiera la scoli, nici criminalistica nu mai e. Ca era candva sunt perfect de acord.

Edited by Taio
 • Downvote 1
Link to comment

Numai sunt profile de rutiera in scoala , doar OP ....dar asta nu inseamna ca nu poti sa ajungi la rutiera imediat dupa ce termini scoala.

Link to comment

Sunt ofiter in cadrul DGPMB (judiciar) si as dori sa ma mut la Brigada Rutiera. Mentionez ca detin atestatul de politie rutierasi calitatea de organ de CP

Link to comment

Atestati ca si politisti rutieri suntem in proportie de 90%. Faci un raport sa fii mutat pe o functie libera unde doresti kawasaki. Pui mana si te interesezi ce functii libere au pe statul de organizare si cand faci raportul specifici si pozitia din stat. Modele de raport gasesti la DGPMB cate vrei.

Link to comment

Cred ca nu stie cum este sa ai actiune cateva ore si sa stai in sens la 40 si ceva de grade la soare sa iti intre pantofii in asfalt.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.