aLx90 Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 (edited) Buna seara .. Pentru a deveni politist la rutiera .. de exemplu pe MCV sau la ISGTR ... trebuie sa fac academia de politie ? Sau ajunge doar scoala ? Va rog ziceti ce pasi trebuie sa urmez .. Edited July 10, 2014 by aLx90 2 Link to comment
0 Moderator Catalin Posted July 10, 2014 Moderator Share Posted July 10, 2014 Ce este acel ISGTR? Link to comment
0 aLx90 Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 ISCTR ( pardon ) - Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier Link to comment
0 Membru BogdanAlx Posted July 10, 2014 Membru Share Posted July 10, 2014 Îmi cer scuze pentru intervenție dar sigur a vrut să spună ISCTR- Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) Link to comment
0 Moderator Catalin Posted July 10, 2014 Moderator Share Posted July 10, 2014 Cei de la ISCTR nu sunt poliţişti, nu au nicio legătură cu rutiera. Aparţin de ministerul transporturilor şi sunt cei ce controlează numai camioane, autocare, le cântăresc şi le verifică licenţele de transport, licenţe de traseu, etc. 2 Link to comment
0 aLx90 Posted July 11, 2014 Author Share Posted July 11, 2014 Am inteles cu ISCTR .. Dar daca vreau sa devin un politist la rutiera ce trebuie sa fac ? Link to comment
0 Moderator Marius Posted July 11, 2014 Moderator Share Posted July 11, 2014 Să devii poliţist. Ai două variante, Academia (Bucureşti) ori una dintre cele două şcoli de poliţie (Câmpina sau Cluj). Link to comment
0 aLx90 Posted July 14, 2014 Author Share Posted July 14, 2014 Pentru a ajunge politist la rutiera trebuie sa urmezi un profil anume sau cursuri suplimentare ? Link to comment
0 Moderator Catalin Posted July 14, 2014 Moderator Share Posted July 14, 2014 Da, există profil în şcoală. Link to comment
0 Taio Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Nup. Nu exista profil de rutiera in scoala. Toata lumea e op. Si majoritatea vor prinde la posturi de politie. Sunt mici sansele ca judetele sa scoata maxim 1 loc la rutiera pt. fiecare promotie. 2 2 Link to comment
0 iav Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Depinde ce „bile”(pardon,am vrut să scriu pile) ai. 2 Link to comment
0 Moderator Catalin Posted July 15, 2014 Moderator Share Posted July 15, 2014 Ce îmi palce mie că imediat se găseşte unul, doi sau mai mulţi să sară şi să facă un pic pe grozavul. Când am terminat eu, a existat profil de rutieră şi culmea, la judeţul unde am ajuns eu s-a ţinut cont de profile, iar colegii ce terminaseră pe profil au ajuns la rutieră. Chiar şi mulţi ani după au existat profile de rutieră. Mai mult decât atât, după câţiva ani am ajuns şi eu la rutieră, dar nu pentru detentă, sau ouă, ci în urma unui concurs pentru ocuparea unor posturi libere. Şi ce să vezi ... după vreo nouă ani, în ciuda legendelor ce circulă chiar şi printre colegi sau civili, cum că ar umbla câinii cu covrigi în coadă, am plecat de acolo la cerere. Sigur, e dreptul vostru să credeţi că acolo ar curge lapte şi miere, că sunt necesare cine ştie ce pile sau altceva. Eu vă spun din proprie experienţă că sunt dovada vie a faptului că legendele sunt doar ... nişte legende. 1 Link to comment
0 Taio Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 (edited) Plus ca nu inteleg de ce se vrea lumea la rutiera cand din cate am inteles mai demult circulatia era "batalion disciplinar"... Catalin, acum chiar nu stiu sa mai fie profil de rutiera la scoli, nici criminalistica nu mai e. Ca era candva sunt perfect de acord. Edited July 15, 2014 by Taio 1 Link to comment
0 Madalin Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Numai sunt profile de rutiera in scoala , doar OP ....dar asta nu inseamna ca nu poti sa ajungi la rutiera imediat dupa ce termini scoala. Link to comment
0 Moderator Marius Posted July 15, 2014 Moderator Share Posted July 15, 2014 Dacă instituţia are nevoie se fac şi profile. 1 Link to comment
0 kawasaki Posted July 23, 2014 Share Posted July 23, 2014 Sunt ofiter in cadrul DGPMB (judiciar) si as dori sa ma mut la Brigada Rutiera. Mentionez ca detin atestatul de politie rutierasi calitatea de organ de CP Link to comment
0 DanielConstantin Posted July 23, 2014 Share Posted July 23, 2014 Atestati ca si politisti rutieri suntem in proportie de 90%. Faci un raport sa fii mutat pe o functie libera unde doresti kawasaki. Pui mana si te interesezi ce functii libere au pe statul de organizare si cand faci raportul specifici si pozitia din stat. Modele de raport gasesti la DGPMB cate vrei. Link to comment
0 drAGO5 Posted July 24, 2014 Share Posted July 24, 2014 aLx90, de ce vrei neaparat la rutiera? Explica-ne si noua politistilor care este opinia ta despre aceasta ramura a politiei. Link to comment
0 DanielConstantin Posted July 24, 2014 Share Posted July 24, 2014 Cred ca nu stie cum este sa ai actiune cateva ore si sa stai in sens la 40 si ceva de grade la soare sa iti intre pantofii in asfalt. Link to comment
Question
aLx90
Buna seara .. Pentru a deveni politist la rutiera .. de exemplu pe MCV sau la ISGTR ... trebuie sa fac academia de politie ? Sau ajunge doar scoala ? Va rog ziceti ce pasi trebuie sa urmez ..
Edited by aLx90Link to comment
19 answers to this question
Recommended Posts