Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Ce se intampla cu permisul meu dupa pronuntarea sentintei?


Ionut92

Question

Buna seara! In data de 13 spre 14 august 2013 am facut si eu o belea...m-am urcat baut la volan, am fost oprit etc... am avut 0,74mg/l in fiola iar in sange 1,15mg/l. Abia in data de 02.07.2014 s-a pronuntat sentinta si anume amenda penala in valoare de 140zile inchisoare(ziua de inchisoare valorand 10lei) adica 1400lei(s-a aplicat legea favorabila deoarece intre timp s-a schimbat Codul Penal). Precizez ca in perioada de 14.08.2013 - prezent nu am benificiat de nicio dovada cu drept de circulatie etc. In sentinta de la judecatorie imi scrie de amenda penala si cheltuieli de judecata, dar am auzit pe la lume ca e o perioada imediat urmatoare pronuntarii deciziei in care nu imi pot redobandi permisul dar in sentinta sau prin nicio altfel de metoda nu am fost informat de aceasta procedura. Ma puteti lamuri va rog? Multumesc anticipat.

Link to comment

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani. 

 

 

Sa-ti fie invatatura de minte si sa nu mai repeti asta pe viitor.Nu scrie in sentinta si anularea definitiva a dreptului de a conduce ?

Link to comment
  • 0
  • Membru

In momentul in care instanta de judecata te gaseste vinovat atunci pe langa pedeapsa primesti un termen de incercare ,adica de reabilitare in care trebuie sa arati lumii ca ti-a revenit mintea la cap!In acest termen nu ai voie sa ai alte abateri penale si tot dupa acest termen poti sa dai iarasi scoala de soferi ca sa redobandesti dreptul de a conduce deoarece vechiul permis ti-a fost anulat!

Edited by cipri83
Link to comment
  • 0

Mergi cu sentinta instantei de judecata la Serviciul Rutier care ti-a retinut permisul de conducere pentru a-ti se anula permisul de conducere, iar dupa un an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare poti sa sustii examnul (sala + traseu) pentru obtinerea unui nou permis de conducere. Nu mai este nevoie sa faci scoala de soferi ci la dosarul pentru inscriere la examenul auto trebuie sa depui pe langa celelalte documente prevazute pentru oricare candidat, o copie a sentintei ramasa definitiva prin care ai fost condamnat - in functie de acest termen te poti inscrie la examen. Bafta !

  • Upvote 2
Link to comment
  • 0
  • Membru

Asa este, greseala mea...nu mai este nevoie de scoala de soferi  doar trebuie sa sustii examenul!

 

Art. 116

(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

c) a intervenit amnistia;

d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.

(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:

a) este aptă din punct de vedere medical;

b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).

Link to comment
  • 0

Am citit si eu niste articole, sincer e o mare varza in capul meu acum...dar dintr-un articol am inteles ceva de o perioada de 6 luni dupa sentinta...iar daca perioada de ancheta este egala sau mai mare de 6 luni se compenseaza cu cele 6 luni de dupa. Am inteles bine sau... ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.