Jump to content
POLITISTI.ro

Litigiu privind proprietatea maşinii in urma divorţului


YNNNA

Recommended Posts

Buna ziua,

Am un autoturism inmatriculat pe numele meu (eu platesc impozitele etc..) pe care il foloseste fostul sot. Acesta il conduce fara a binevoi sa-l treaca pe numele sau (in conditiile in care eu am renuntat in scris la partajarea acestuia). Mentionez faptul ca am terminat divortul anul trecut, in prezent fiind in proces de partaj care nu s-a finalizat si nu gasesc nicio cale de inelegere cu ex-ul. Intrebari: 1. Cum procedez sa-l oblig sa-l treaca pe numele lui? 2. Raspund in vreun fel in cazul in care acesta comite un accident sau va fi ceva in neregula cu autoturismul respectiv? Multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Îl actionezi în instantă si soliciti ca prin hotărârea ce se va pronunta să fie obligat să transcrie dreptul de proprietate.

În prezent există posibilitatea să încasezi amenzile în locul lui, în special cele aplicate pentru rovinietă, întrucât acestea se aplică proprietarului autovehiculului de către angajatii CNADNR - Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale.

Link to comment
  • 9 years later...

Buna seara,

Am fost impreuna foarte multi ani, avem un copil impreuna si o masina cumparata in rate(rate, nu leasing) in care se mentioneaza ca ratele sunt platite pentru aceasta masina. Ne-am despartit, iar eu platesc ratele in continuare, insa el este proprietar in acte si nu vrea sa faca contract cu mine. De asemenea, ma ameninta mereu ca suna la politie ca “i-am furat” masina. Ce pot sa fac sau sunt pasibila la ceva sanctiuni avand in vedere ca masina e la mine cu ambele chei si toate actele? Se poate merge in istanta sa ii iau masina?

Link to comment
  • Marius changed the title to Litigiu privind proprietatea maşinii in urma divorţului
  • Moderator

@SorinNicolae12,

Nu se poate "declara maşina furată" la poliţie în această situaţie, pentru că pur şi simpul nu este furată. 
Problema expusă nu intră în competenţa poliţiei, ori alt fel spus poliţia nu se ocupă cu soluţionarea acestui gen de probleme. Astfel de litigii se pot soluţiona în instanţa de judecată.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.